IT Kutak - raznorazno pitanje

1. edit: instaliro sam i apdejt JAVE, 3 meseca sam kuliro, pa nek ide život
    i jel ima neke promjene il ja mogu da nastavim da ga kuliram?

To su mahom bezbednosne zakrpe. Nije zgoreg instalirati s vremena na vreme. Ja to ne radim baš redovno, ali odradim. Java je inače u poslednje vreme prilično ozloglašena zbog propusta.
    Ažuriranja Windowsa isto. Jesu smor, ali su bitna za bezbednost sistema, treba instalirati makar one recommended.

2. Kada ukljucim video prenos preko skajpa, i druga strana kada pusti neki zvuk (jutjub, bilo koji plejer...) taj zvuk cujem i ja. A fora je sto druga strana nema mikrofon. Inace kvalitet prenesenog zvuka je vrlo dobar, kao da sam ja na kompu to pustio.

Ja pretpostavljam da je to neka opcija za share-ovanje zvuka sa suprotnom stranom, i zanima me gde se to iskljucuje?

3. Ljudi ne mogu nigde da nađem igru "Svinjoland" na netu, pomagajte! Bilo koji deo!

4. Ево једно питање за неког ко зна где могу да набавим ово:

http://img.weiku.com//waterpicture/2011/11/10/5/USB_To_PS2_Player_Convertor_Adapter_634655696019825898_1.jpg

Је л' има само по бувљацима или има и у неким радњама и којим?

5. Продаје ли неко сони кеца или двојку? Ал да има све каблове и те пичке материне... и по могућству да могу пиратске игрице, да не морам оригинале не знам како се то стручно каже хахаха, мада средио бих то и сам

6. Imam jedan problem koji se javio u više igara, u PES-u, NBA i sad kad sam skinuo war thunder. Problem je u tome kad god uđem u neku od navedenih igrica komp. počinje da luduje, npr. u War Thunder mi izbaciuje stalno da li hoću da napustim igru, kao da neko drugi stiska Esc umesto mene. U NBA kad uđem iskače mi stalno onaj padajući meni i tako da ne mogu da igram ništa od te 3 igrice. Drug mi kaže da je virus neki ali kad sam skenirao komp. nije ništa izbacilo. Ako zna neko kako da rešim ovaj problem bio bih mu jako zahvalan.

7. Trebao bih da kupim novi računar u skorije vreme, pa razmišljam koja bi mi opcija najviše odgovarala. Spazio sam ovaj:

Za tu ceni i sa takvim specifikacijama mi se čini kao dosta dobar izbor, šta mislite?

8. Pa fina :)
    Ali ne verujem da ces nesto moci jace da pokrenes..
    A i procesor je stariji :)

Za sta ti komp treba?

9. Pa ovaj koji sad imam je star 6-7 godina, bukvalno ne može nijedna igra da se pokrene, a i ceo komp u suštini strašno baguje. Tražim neki solidan računar za kućnu upotrebu. Klasika...5-6 igrica, znači da ima RAM 3+ GB, koliko-toliko brz procesor i HD sa nekih 300 GB. Ne treba mi gejmerska mašina, ali ne bih baš ni da kupujem neko đubre koje će se pokvariti posle 5-6 meseci.

10. Haha isto bre potpuno :)
    Uzeo komp oko 2006 ako se secam (nisam isao u skolu samo da bih po komp isao)
    i sada ceo baguje, pokrece igrice, ali secka, koci mi na youtube-u itd, itd.
    Nadam se da ce neke velike pare pa da uzimam nov..

Kazi mi koliki ti je budzet pada vidimo nesto :)

11. Ja mislim da sam ga i ja isto uzeo baš 2006. godine, a sada jedva uspem da odgledam film na jutjubu :) Budžet do 35 Vajferta...Bolje nisam našao.

12. Trebao bih da kupim novi računar u skorije vreme, pa razmišljam koja bi mi opcija najviše odgovarala. Spazio sam ovaj:

http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/BC-desktop-racunari/BCGROUP-GLADIATOR-LITE-17979/
    Za tu ceni i sa takvim specifikacijama mi se čini kao dosta dobar izbor, šta mislite?

Присере ми се кад прочитам овакве понуде, и видим ко све продаје рачунаре.
    Пази сад:
    "Vrhunski gamerski racunar po spektakularnoj ceni."

"pored Intelovog procesora sa 2 jezgra poslednje generacije"

"velikog diska"

"ultrabrza ATI 7750 grafika sa 1GB svoje DDR5 memorije koja se retko nalazi i u mnogo skupljim racunarima"

Прво, врхунски гејмерски рачунар, мало мојега, океј конфа за гледање филмова и понеке игре типа пес фифа и менаџер, значи нема везе са било каквом гејмерском конфигурацијом.

Интелов процесор најновије генерације, јесте ајви бриџ технологија, али генерално најслабији процесор из те серије са недевољно кеш меморије.

500 гб је запремина хард диска која се највише користи у данашње време, тако да се не може рећи да је велики, а такође се повезује сата2 конекцијом која је замењена новијом сата3.

А о брзини ове 7750 нећу ни да говорим, да ли стварно неко мисли да се графичка од 10 иљада ставља у боље гејмерске рачунаре?

А сад мало теби да помогнем:

Ако ти је ово одговарајућа конфигурација предлажем ти да купиш компоненте сам јер је много јефтиније него да те ови магарци деру. Тренутно је по мом мишљењу емми најјефтинији, па ћу ти пренети цене са њиховог сајта:

Графичка : 10180
    Хард диск : 4899
    Процесор : 3779
    Меморија : 2900

To ти је збирно 21760 динара, и још 3 иљада даш за кућиште, напајање, миш и тастатуру и ставиш 5 иљада у џеп.

13. Вид стварно, то сам заборавио
    http://emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-(mb)-mb-lga1155-ih61-ecs-h61h2-m2-20.11.html?productId=34272
    Ево једна сасвим океј, за овај процесор.

14. Sve bi to bilo lepo da znam da sklopim PC...Tražim neku gotovu varijantu, pa da ne moram da se bakćem oko kupovine i montiranja svih tih komponenti. Ja sam odmah shvatio da su se ovi pošteno israli u opisu proizvoda, ali meni ni ne treba nešto mnogo moćno. Kućni računar, ali da mogu lepo, bez seckanja i bagovanja, npr. opikam partiju CoD-a, Far kraja, getea i LoL-a.

15. U jebote...Pa ovo mi se mnogo više isplati. Ne razumem koja je fora sa ovim računarom. Takve sam ja viđao za 100+ 'iljada. 8 giga RAM-a, HD-ceo terabajt, solidna grafička, brz procesor...Savršeno se uklapa u budžet. Hvala na linku Ketaminčić.
    Šta ostali misle o ovom računaru?

16. Iako sam pristalica Intel/nVidia kombinacije, ovo je odlično za taj keš. Što se mene tiče, kupuj. Amin!

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.