IT Kutak - raznorazno pitanje

  1. Pa nekih 90e, nije loše. To onaj domaći?

  2. dvoumim se, troumim se oko izbora MB za svoj FX6300 procesor, odnosno tražim ploču sa AM3+ soketom:

    http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-970a-ud3p/comp_comp_mboard/16/2712
    ili

    http://www.itsvet.com/proizvod/asus-m5a97-r2.0/comp_comp_mboard/20/2348

    ili

    http://www.itsvet.com/proizvod/msi-970-gaming/comp_comp_mboard/24/2954

    ona gigabajtova gore je jedina sa 970 čipsetom sa naponskom 8+2, kapiram da je stabilnija od ostalih, ali nisam OC zaluđenik il slično. Čitao sam po forumima kako po domaćim, tako i stranim, svaka od linkovanih je skroz okej svaka sa svojim manama i vrlinama za FX procesore i da jedino mogu da odluče simpatije prema proizvođaču pa da izbor padne na njih. Ili jebešga, može da se zadesi i neka falična, iako je nova, prc.
    Inače sam pobornik asusovih MB jer svaki komp kog sam imao je posedovao sasvim slučajno jednu asusovku, i nije bilo apsolutno nikakvih problema bar što se tiče MB.
    Sve 3 su sličnih cena, variraju u razlici nekih 1000-2000, zavisi u kojim prodavnicama.

    Za ploče s 990 čipsetom nemam para za kupovinu nove, jbg, osim ako ne nađem neku dobru polovnu.
    Pa ko ima iskustva s navedenim pločama, rado ću pročitati komentare :)

  3. Gledaj koja ima najdužu garanciju za iste pare jbga. U suštini Gigabyte je vlasnik Asusa, isto kao što je Kola vlasnik Pepsija. Sve je prevara, možeš da kupiš MSI ploču koja će trajati, a možeš da kupiš Gigabyte koju svi hvale i da ti crkne čipset posle godinu dana. A i sve preko 4 jezgra je besmisleno, jedino što će ti biti toplije u sobi.

  4. pa ono, na obe tri lol je garancija 3 godine, tako da je svejedno. A ovaj fx6300 mi je iskrsao za 70 jura i to nov, takođe u garanciji, pa sam se odlučio za 6 umesto za 4 jezgra i to za istu kintu malte ne. A i što da ne bude toplije u sobi kad opet najavljuju neke minuse

  5. Pa onda kupi Gigabyte, boli te kurac. Eventualno kasnije nabaciš neki bolji hladnjak pošto se AMD greje, još ako ga klokuješ to je obavezno.

  6. Ima li smisla praviti ozbiljan, da izvinete, workstation, za na duge staze na am3+ soketu??

  7. nem pojma Rađare, al kapiram da će u nekoj bližoj budućnosti zastareli AM3+ soket i amd-ov procesor od 8 jezgara za smešnu kintu biti uveliko standard bar što se tiče igrica.
    dimam pare, naravno da kupio bih neki i7 ili bar i5, al ono, socijala se ipak drži aemdea.

  8. Ne znam da li je moguće iskombinovati taj procesor sa nekom pločom koja prima DDR4. Bilo bi lepo za par godina promeniti ploču i memoriju i imaš novi komp, mada ne isplati se.

  9. Ne znam da li je moguće iskombinovati taj procesor sa nekom pločom koja prima DDR4. Bilo bi lepo za par godina promeniti ploču i memoriju i imaš novi komp, mada ne isplati se.

    7 godina sam furao atlonca dual kor 6000+ i 4 gb ddr2 memorije, nema šta nisam poterao od novijih igrica, doduše na lou-midijum detaljima i rez 1280x768, tako da se još uvek vodim ovom logikom. samo sam menjao grafičke u skladu s vremenom i kintom ofc, ploča i procesor se nisu menjali.
    a ove ploče podržavaju do 32gb, koji će mi više za narednih minimujm 5 godina.

  10. a ove ploče podržavaju do 32gb, koji će mi više za narednih minimujm 5 godina.

    Pa taj rad, osim ako ne izbace neku novu memoriju tupa DDR5 lolo, mada i 4 je sviranje kurcu, većina ddr3 memorija koje se klokuju su otprilike u istom rangu sa njom a četvorka je preskupa.

  11. jedino što sam se možda zajebao je to što nisam mogao više da živim na agp-u i poleteo da uzmem dvojezgrani komp s pci-e te davne 2007, baš na prelazu standarda iz ddr2 u ddr3, i evo, opet pravim istu grešku lol

  12. Kad smo kod grafike odgledaj ovo i obrati pažnju na prevod lolo

    https://www.youtube.com/watch?v=spZJrsssPA0

  13. oplak'o sam na ovaj video

  14. Kako mogu da provalim koja mi je sifra bezicnog interneta?

  15. Ček, tvog bežičnog interneta, na kog si već povezan (tj. zaboravio šifru)?

  16. Resetuj ruter, pa postavi novu šifru.

  17. Lukѕ
    Ček, tvog bežičnog interneta, na kog si već povezan (tj. zaboravio šifru)?

    Da. Povezan sam preko fona.

    Митке
    Resetuj ruter, pa postavi novu šifru.

    Stvarno ne znam gde je to.

  18. Matori, ne znam kako sa fona, ali sa Windows kompa ako si povezan vrlo lagano odeš dole klinkeš na ove vertikalne linijice u task baru za vajerles (III) - Status - Wireless Properties - Security - Show characters.

  19. Е на компу сам повезан баш на интернет, кабловски.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.