IT Kutak - raznorazno pitanje

  1. Imaš na ruteru rupicu taman toliku da zavučeš iglu ili vrh od tehničke olovke. Pritisneš to i uspješno si resetovao ruter. Kad si to uradio, uhvatiš signal tog svog rutera i otvoriš pretraživač i ukucaš ono 192.168.0.1 i tamo ćeš podesiti sve što ti treba. Pitaće te na početku za username i password. Tu obično proizvodjači na samo ruteru , na naljepnici navedu šta treba da ukucaš. Kod mene za neki dlink ruter stoji da treba unijeti samo admin u polje username i potvrditi. Poslije ćeš se već snaći sam kako da promijeniš šifru. Eto.

  2. Ništa, matori, javi šta si uradio.

  3. Al pazi, oce kod nekih rutera da se izgube podesavanja za internet kad se resetuje. A obicno je 192.168.1.1, nisam do sada nailazio na 0.1. Telekomovi ruteri zadrzavaju podesavanja nakon reseta, a jednom sam jedan tp link resetovao i morali smo posle da ga nosimo kod provajdera da mu nameste podesavanja za uspostavu veze...

  4. Овако, јузернејм је увек админ; окренем ја рутер, препишем све могуће, унесем тамо све могуће, и опет ништа. Изгледа да немам јебени пасс. Шта сад да радим? Једино да тражим кутију рутера, коју сам ко зна где ставио, капирам да на њој пише.

    Никако не може без тога?

  5. i pasvord admin hjehjehje
    a kod onih maćorih telekom rutera tipa huavej i tako to je u: admin p: ztonpk

  6. Probaj ovde, unesi marku i tip pa pokusaj sa sifrom koju ti izbaci
    http://www.routerpasswords.com/

  7. I neće ti u: admin p: (ostaviš prazno)? Probaj da izguglaš ako ti traži šifru.

  8. Imam mnogo glupo pitanje, ali nisam dugo pratio hardver, pa nisam "aktuelan".

    Imam 4GB DDR3 na kompu, hocu da dodam jos 8. FreHvencija memorije koju imam je 1333 MHz. Video sam SODIMM DDR3 8GB 1333MHz Kingston CL9, KVR1333D3S9/8G pa bih da priupitam da li to mogu da uparim sa mojom matorom od pre 3+ dina. Ne znam kakva bese matora davno je bilo. Znam da frekvencija nije toliko bitna, samo me interesuje na sta bi trebalo da obratim paznju kako se ne bi klale medjusobno.

    Dankesen.

  9. Ne mogu RAMovi da se kolju medjusobno, bitna je samo frekfencija, tj ako stavis dve razlicite frekfencije, radice na onoj manjoj.
    To sto ti oces da stavis ce sljakati bez problema, moje jedino pitanj je cemu toliko budzenje rama kad ti nece nesto mnogo doprineti perfomanasama kompa? Tj hoce, ali pogledaj u kojim radnjama.

    12 giga rama je mnogo ,to cak ni konfe od 100+ hiljada nemaju, nego furaju 8 gb..

  10. RAM-a nikad dosta. Softver koji hocu da koristim jede RAM. Na masini na poslu imam 16GB, ali kapiram da ce 12GB biti dosta.

  11. Ovaj ram ti je za laptop.
    Kod rama najviše pažnje treba da obratiš na voltažu. Tu može da dodje do klanja.
    Frekfencija i CL će uvek automatski da se podese na manju vrednost.
    I uvek je bolje da uzmeš 2x4gb ako ti ploča podržava dual channel. Brže ce raditi nego jedan od 8gb.

  12. Da skapirao sam da je ovaj za lap. Naci cu neki drugi. Mogao bih 2x4, na ploci imam 4 slota za RAM, samo je jedan zauzet sa ovih 4GB koja vec imam.

    Hvala na savetima.

  13. I treba ti 64-bitni Windows, jer 32-bitni ne prepoznaje preko 4GB rama.

  14. pazario sam novi komp, jebote zivot osecam se ko da sam evoluirao iz pecinskog coveka u coveka

  15. Joj, uf, uf, piši detaljno, kaku si konfu zbavijo!

  16. pazario sam novi komp, jebote zivot osecam se ko da sam evoluirao iz pecinskog coveka u coveka

    I ja sam. Preporodio sam se :)

  17. Kako da oslobodim bar 200-300mb interne memorije na androidu, bez deinstaliranja aplikacija? Imam memorijsku sa jos 6.5gb prostora, i ukupno 2gb interne memorije na telefonu. Galaxy s2, 4.1.2 android ako znači nešto.

  18. Кеш меморија гугл хрома?

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.