IT Kutak - raznorazno pitanje

  1. Počele da mi se gase aplikacije same :)

    Google chrome samo ili i ostale?
    Ako je do gugla meni se dešavalo prethodnih dana, go njih je, ako su ostale aplikacije onda može biti do redžistrija, dešavalo mi se na win7 32 bit
    Ako je do redžistrija mislim da postoji neki registry fix, da se tako zove skini, dvoklik i sve normalno. Poyy

  2. Ma aplikacije na mopedu..

  3. Pazario memoriju i ne radi jer nije kompatibilna sa jebenom plocom. KAKVO VREME DOSLO DA JEBENI RAM NIJE KOMPATIBILAN SA JEBENOM PLOCOM!!!

    Ploca je Asus P5P43TD Pro. Video sam da ima nesto sa ramom tipa ECC non-ECC jebem li ga.

    Ima li neko savet kakav ram bi trebalo da pazarim?

  4. http://www.asus.com/Motherboards/P5P43TD/HelpDesk_QVL/
    Spisak svih koji pašu na tu ploču.
    Da li si probao da staviš samo nov ram bez starog?
    Koliko sam ja nešto čitao i ako sam dobro shvatio ne možeš veci ram od 4gb po slotu da staviš. E sad ja bi ti preporučio da ili uzmes još tri od 4gb i moliš se perunu da stari ne pravi problem ili uzmes sva četiri nova od 4gb, a stari prodaš.
    Eventualno ako te cena kolje možeš jos 3 od 2gb i onda imaš 10gb sto je i više nego dovoljno i opet se moliš perunu da se ne kolju sa starim.
    I da 16gb ti je maksimum za tu ploču.

  5. E hvala za spisak, mada je malo zastareo, dobar deo ovoga vise ne moz' ni kupis. Stari ram je Hyper X serija 2x2GB. Danas sam otisao i narucio da mi zamene ovaj sto sam pazario, a ne radi za 2x4GB Hyper X 1600MHz uz manju doplatu. Kontam da najvise imam sanse da radi ista serija, zabole me za frekvenciju. A nemam vremena da se zajebavam sa trazenjem pogodnog resenja jer mi treba ram za posao sto pre. Akobogda, pa na leto da pazarim ceo nov komp kada budem imao vremena da se bakcem sa sklapanjem konfiguracije.

    Znam da ploca ima max 16GB i slicne sitnice, ali nisam znao da odredjeni ram ne pase na odredjenu plocu. Kao sto rekoh, ispao sam iz tokova. Jbg ja kada sam bio u vrhuncu zaludjivanja sa hardverom bilo je

    - daj mi 4MB rama
    - izvol'te
    - URAAAA imam 6MB rama!

    Bolelo te dupe, samo si razmisljao ko je proizvodjac, da ne kupis djubre kvalitet, jer je u Slobino vreme svakakvo djubre zavrsavalo kod nas. Sad sve nesto mora pazis na ovo i ono majku mu... Jos ne cuh za problem sa kompabilitetom rama i ploce.

  6. Nema na čemu. Iskreno da se baš tako ne podudara nisam ni sam znao, dok nisam pazario kom pa gledao da ga još malo dodatno pojačam. Zakomplikovali su to mnogo a ne vidim neki logičan razlog.
    moj prvi komp imao 64mb rama i grafiku od CELIH 16mb :D

  7. Moj prvi komp imao 2 MB rama i nije imao 3D grafiku.

    Ako cemo jos ranije imao 64KB rama i radio na kasetu :)

  8. Commodore 64 imam negde na tavanu, skoro pa nov. Kasete sam budala presnimio sa muzikom... a mislim da sam i sve one dzojstike polomio :)

  9. Imam windows defender i avast na lapsitopsiju. Da l da zadržim oba i da deinstaliram jedan, jer sam čuo da je sranje imati dva antivirusa. A nisam baš siguran da l je WD pravi antivirus il neki drugi kurac.
    Pomoooć

  10. брт, већ 3 године немам никакав антивирус на компу и не фали му ама баш ништа. Нисам стручан по том питању, ал контам да ако си нуб, не помажу ти ни 3 антивира. Пази ђе кликћеш и то ти је 99 посто посла. позз

  11. Змам све то ал ми треба неки конструктивни ветса.

  12. Imam ja windows defender, nije ti to neki antivirus, on ti je u fazonu neka namjanja odbrana da se ne sjebe sistem. Skinuh slučajno neke viruščine prije par dana pa instalirao avast, jebi ga oba rade odlično na kompjuteru i ne smetaju jedan drugom.
    Elem ovo što kaže slepi, kupio sam komp 2007me i od tada ovo mi je prvi put da sam instalirao antivirus

  13. Windows defender je antispajver. MS Security essentials je antivirus. Ne mnogo dobar, ali bolje nego ništa.

  14. Ako imaš Windows 7 instaliraj Malwarebytes + MS Security Essentials, u slučaju neke zajebane viruščine tipa kripto virusa neće te spasiti ni sto zaštita. Plaćeni Kasperski je verovatno najbolji, ali pošto tražiš besplatnu zaštitu možeš da probaš sa ovom Jerijevom pandicom, ako je već preporučuje.

    Nego jel imao neko iskustva sa YAC-om http://www.yac.mx/?

  15. Ima dobar kaspersky sa licencom godinu dana na kikestorentu, jedini je problem što nema kikes torenta

  16. Radi brate, sad sam pogledao. Nego Kasper je dosta zahtevan, ako ima slabiju mašinu radiće gore nego kada je stvarno zaražen lolo

  17. Ne znam za taj YAC, ne sećam se da sam čuo čak.
    Avira je prilično lagana, a besplatna varijanta ima neki prozorčić mali povremeno i to je sve.
    http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

  18. Малвербајтс незаобилазан, скини ако нађеш "Про" верзију..

  19. Бесплатан Аваст, а плаћен "Нортон" кида :)

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.