Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
malčice te ložim:)
ma nema veze to toliko, kažeš malčice ispod minimuma ti grafa. opušteno mož da poteraš, samo na low, fazon 1024x768, ultra lou i piči. ja svaku novu igricu u poslednje 3-4 godine furam tako.
Nek mi neko kaže u čemu je razlika između i3 CPU i Dual Core?
I šta je fora sa integrisanim GPU, ja imam HD3000 pa pikam Skyrim (doduše na 800x600 medium). E i jel može da se nabudži GPU na laptopu i kolko košta RAM 2/4GB za laptop?
razlika je u nanotehnologiji, razlika je u sekundama koje su ti potrebne da odradis neki posao, razlika je u ceni, razlika je u kvalitetu i tako to..
Hvala na tako stručnom mišljenju rečenom jezikom laika. Sve si mi rek'o.
pa jebem mu leb.. TO isto ko da pitas u cemu je razlika izmedju procesora iz 2011 i procesora iz 2008. A da, pa to si i pitao.
Imaju isti radni takt, isti broj jezgara (2), istu keš memoriju i ... ? U čemu je razlika?
aj daj konkretna dva modela, pa cu ti reci razliku.
Nmg sad da tražim, ali sigurno ima onih koji imaju jednake perfomanse. I jedino se razlikuju po tome što i3 ima "hiper treding"? E šta je to
Ja jos nisam cuo da sa postoji neki stariji procesor koji ima isti kes, istu hercazu kao i3..
Hiper threding ti je mogucnost rada procesora na visem taktu. Tako postoji procesor i3 koji je 2.8ghz , al u odredjenim slucajevima moze da fura do 3,3 ghz. Dodas to na dva jezgra i to ti je 1ghz vise.
Inace glavna odlika novijih intelovih procesora je nanotehnologija koja je mnogo naprednija od amd. Tako recimo, intelov procesor od 32nm moze da strpa mnogo vise "iglica" nego neki drugi koji recimo koristi 42nm -arsku tehnologiju.
Proguglaj malo o sandy bridge-u,ivy bridge-u i tako tome..
Naravno, ne kazem da je intel uvek bolji,ali uglavnom jeste.
Evo ti jedan dobar sajt za uporedjivanje GPU i CPU-ova.
Smor je sto nemaju bas svi modeli,al ovi noviji uglavnom imaju. Imas konkretne brojke u testovima. http://www.anandtech.com/bench/Product/702?vs=434
Dobar sajt za skidanje korisnih aplikacija na kompu? Aplikacije koje biste preporučili?
Их, широк појам. Шта те конкретно интересује?
bilo šta što bi mislili da je korisno... ne mislim na winrar, aimp, daemon tools i tako te esencijalne stvari. nešto za proveravanje rada i poboljšanje rada kompa i tak to...
Пих, ај ево ти пар рендом ствари које ја користим...
Оградице
Цклинер
Дабл командер
ЈуТјуб даунлоудер и конвертор, ЈЕБЕ!
Мени се генерално више свиђа Фри командер од овог Дабл-а. :) али није лош ни Дабл.
Ствар навике. Ја сам навикао на дабл, мада верујем да и фри ради посао...
Pokušavam da povežem ovu moju nokiu n95 8gb na ovu moju kantu od kompa. Našao sam na netu neki PC Suite, instalirao, odradio podešavanja na fonu, ali komp i dalje ne prepoznaje fon kad ga prikačim na usb. Palo mi je na pamet da je usb kabel neispravan, ali nov je, jbm li ga, ne bi trebalo da je do njega. Ima li neko neki savet? Častim pivo ko mi pomogne.
Skinuo sam taj famozni napoleon total war i odmah se nasao u problemu. Sadrzaj downloada se sastoji u dva ogromna ISO fajla od po 7.5 gb koja sam odmah otvorio preko daemon toolsa, ali ono sto je ''izronilo'' iz njih su nekoliko tkz. SID fajlova koji imaju otprilike po 1.5 gb
cenim da je u njima instalacija, ali nemam blage veze kako da ih otvorim. Neki savet?
Klikni dva puta.
otvara onaj prozorcic gde mi nudi da izaberem cime cu da ga otvorim, a neam blage veze
winrar, 7zip, nešto slično?