IT Kutak - raznorazno pitanje

1. ps, kaže mi čovek da očekuju za tri nedelje novi tovar, znaće sledeće nedelje precizno kakvo je stanje

2. digibyte je buknuo jebote, kupujte ko ima novca, ja celo jutro jurim da kupim..

3. Koliko je rknuo uvis i za koje vreme?

4. joj sta je ovo jebem ti

5. ček ako bitkoin hoce da bude nezavisna valuta, zašto se vrednost njega meri prema dolaru ili evru koji svakodnevno fluktuiraju? znači ako dolar ode u kurac, otici ce i bitkoin, nije mi baš najjasnije.

6. Ne mora da ode bitkoin u kurac ako ode dolar u kurac. Jednostavno, sto vise bude isao dolar u kurac (a nece) to ce vise dolara trebati da se kupi bitkoin.

Razlog zasto se meri vrednost bitkoina dolarima je zato sto mora da se meri nekako, moze i zlatom ali to je samo komplikovano jer bi svejedno svi racunali vrednost zlata u dolarima. Bitkoin hoce da bude nezavisna valuta u drugom smislu, da se s njim moze kupovati, placati usluge i kurve, i ne vidim zasto ne bi mogli kupiti i dolare.

To je kao kad bi rekao dolar hoce da bude dominantan, on ne treba uopste da prihvata razmenu sa evrima.

7. Kako se kupuju ova govna izijeme jesi skontao?
    Ko ponese kajace se ko ne ponese kajace se xexe

8. sto vise bude isao dolar u kurac (a nece) to ce vise dolara trebati da se kupi bitkoin.

što znači da ce bitkoin ojačati, znači raste mu upotrebna vrednost, kupuješ za jedan koin više kurvi, što mi opet na kraju deluje kao da dolar ima uticaj na kretanje bitkoina, tako da mi deluje da izostaje ta razmenska nezavisnost, jedino je pogodno što nema državne kontrole oko transakcija i svega prateceg.

9. kajaces se jednog dana
    kad ti svega bude dosta
    pozeleces 3 bitkoinaa
    sto si mogo uzet onda

10. Nema jer ce sve da kosta vise dolara ako dolar ode u kurac, nece s jednim koinom moci da se kupi 23.7 limenki piva a kad propadne dolar da se kupi 237 limenki piva, nego je dolar propao pa umesto limenke piva mozes da kupis 0.237 limenki piva.

Dolar nema nista veci uticaj na koine nego sto ima lada niva. Kao kad bi rekao da km ima uticaj na cenu puta, nema nego se cena puta obracunava po kilometru.

11. Kao kad bi rekao da km ima uticaj na cenu puta, nema nego se cena puta obracunava po kilometru.

ajd prvi pasus mi jasan, al ovde kao da si se zeznuo, zar nisi isto napisao na dva načina? km utiče na cenu puta je prvi deo, a drugi cena se obračunava po km, što znači da km utiče na cenu, kao u prvom delu rečenice. msm ovo iznad mi je jasno kako, nego samo ovaj kraj.
    znači u suštini kako god da varira valuta realna papirna, koin bi trebao da ostane stabilan jer postoji izvestan i konačan broj koina koji postoje i koji su u opticaju u datom momentu?

12. ecd.rs, tu mogu da se kupe bitkoini, pa mislim da onda s njima mora da se trguje, kako bi kupovali ove druge, tj. da se konvertuju tako.

13. Nisam siguran sta me pitas, cena se obracunava po kilometru, jer je eto tako receno, moze da se racuna po cemu god hoces, po broju jebenih radnika svejedno, nebitno skroz, nego je usvojeno tako i tako se fura. Kilometri nisu promenljiva pa da kazes skocice mi kilometar pa cu vise zaraditi i to, nego neki reper preko koga se preracunavas. On ne utice na cenu, utice vreme rada, cena materijala, projektna dokumentacija...kilometar je takav kakav je.

Teorijski bitkoin moze da oseti sranje zbog dolara ali ali to bi bilo kao da je u Rimu zemljotres, i da ga i mi malko osetimo, do jaja sranje bi trebalo da se desi da bi bile solidne posledice po koine, havarija dolara, sto bi dovelo do besnih posledica po covecanstvo tolikih da vise nije nista bitno :)

Ali tada bi cena koina skocila u nebo (dolar bi bio govnurda koja ne vredi nicemu, i za milijardu dolara kupio bi jedan koin recimo). Ono sto bi moglo da napravi problem (opet hipoteticki, jer bi opet morala besna razlika da se desi, samo u drugom smeru, da na koin trzistu bude osetna promerna) je da do jaja mnogo ojaca dolar, i tad bez obzira na kretanje trzista koina cena (izrazena u dolarima) bi isla dole. Kao da ides uzbrdo na pokretnim stepenicama ka dole. Ali i tad bi realna vrednost dolara isla u vis (a ti ga koristis realno) da bi kupio sa 10 dolara 10 ferarija sa po 10 kurvi i 10 kila koksa. Pa ni to nije lose.

Ali sve je to toliko mala sansa da se desi da je to bruka nerealno. Kao kad bi rekao da ce u UEFI da se desi nesto, i da ce to uticati da l cemo igrati fuzbala u komsiluku.

14. e hvala dionosio na odgovoru opšrinom, mada dosta toga nisam skontao iz prve, još kao završio ekonomski lololo kurac me jebo

15. A jebiga opsirno je jer gledam da pricam najprostije primere, a to za ekonomski, to je do nase jajarske drzave, umesto da ljude uce biznisu, uce ih svakakvim kurcima, u Americi su skole za biznis najjace, ono lakse u pentagon upasti (psetu hakerskim napadom) nego tamo.

Imam ortaka koji je zavrsio ekonomski, ne razlikuje utaju poreza od pranja para. :(

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.