IT Kutak - raznorazno pitanje

1. evo cuo sad za jucub kad oces bez reklama video samo u linku dodas - izmedj yout i ube i toeto

2. jao kako me jebe komp od one struje mamu da im jebem

zamenio napajanje sve ok bilo mesec dva, neko vece samo padne sistem posle nece da se upali. Napajanje stavim u drugi komp sve ok radi, vratim u ovaj i jebem se cupam sve redom komponente da vidim sta je, tek kada sam izvadio bateriju sa maticne hteo da upali, al samo zuje fanovi nema signala nista... jedna plocica druga kurac palac, nece da se ugasi ni na power dugme ne reaguje

jbg posumnjam na plocu, odem kupim novu stavim sve ubodem, nece opet da radi samo zuje ventilatori. Navatam nekog četnika servisera sa kupujem prodajem da mi porda ram i da isprobamo, ispostavi se da je ram ok i ozivi makinu malo pomerio procesor u lezistu fazon zbog toga je i resetovo par puta sve radilo ok. Donesem kuci ponovo ne radi.

Nakon toga izvadio ram iz jedne magistrale i radi u drugoj, obe plocice sve ok. Al tamo u servisu radila oba slota.

Resetovo bios, updejtovo ga, pomero procesor levo desno, bez grafe sa grafom kurce palce i sad ne radi taj jedan slot na novoj ploci.

I sad treba reklamiram to govno od ploce ako nije do porcesora al treba prvo da stavim drugi procesor da vidim da li je do toga da ne nosim bezveze i cekam 15 dana da mi jave da nece priznaju garanciju. Sto najgore jedan pin bio kontra iskrivljen na ploci kao da je fabricki tako namesten. A na onoj drugoj ploci ima jedno 10ak pinova isto tako kontra namestenih na vise mesta.

3. Kako bre si pomerao proc levo desno? Nije to tv antena pa da je drndaš kako oćeš, Sjebaćeš pinove 100% samo tako.
    A vrv ti ne radi neki memory controler na proc, što znači da neće da prepozna drugi štap rama bez obzira u kom slotu se nalazi, tj oprosti se od dual channel ram

4. A probaj da ispraviš te pinove nekom tankom plastikom tipa kr kartica ili nešto slično, možeš i nožićem od skalpela al bolje nešto tanko plastično, i to odradi nežno da ne puknu.
    Zato te i keca ram

5. Vrv neki intel proc čim ti pinovi na matičnoj

6. ma jok, kad stavis procesor u leziste ima lufta tipa trecina mm gore dole levo desno. nisu nabadajuci pinovi vec zaobljeni sljakaju na dodir, nema fiksne konekcije

A vrv ti ne radi neki memory controler na proc, što znači da neće da prepozna drugi štap rama bez obzira u kom slotu se nalazi, tj oprosti se od dual channel ram

nije ni to neka frka i ovih 16 radi dovoljno, ima da se uzme i ploca od 32 ako bas ocu na staro da se vratim

al fora je sto kod tog cetnika radilo jbg na oba slota

7. Brt ne sme da ima ikakvog lufta ni ta trećina od 1 mm kad se proc zaključa za matičnu

8. vidi, ne kad se zakljuca tad nema mrdanja, al kad ga stavljas ima neko svoje leziste i bukv pre nego ga zakljucas ima minimalno lufta. ovaj cetnik me ubedjivo da je imao nekoliko situacija da je to slucaj

isto i za plocu, aj skontaj uzmes novu i dodjes i vidis deformisan pin vidi se rupa, onda sam pregledo i bukv idealno postavljen na kontra stranu nemos ga ostetis na taj nacin da ga jebes

9. Jbg slabo se razumem u intele novije generacije, al kolko znam pinovi ne bi trebalo da budu iskrivljeni, odnosno da neki odudara od većine, možda grešsm

10. naravno, nema logike, na onoj drugo ploci sig 10 ak pinova na isti ovaj nacin identicno kontra zakrivljene razbacano kojekuda po ploci, sve da oces da sjebas pinove nema sanse to izvedes... prvo sam se istripovo da sam sjebo nesto nabijem ih

11. Pa ništa, ovih nekoliko što i makar malo odudaraju od većine poravnaj da budu u identičnom položaju kao ovi ostali što mu u blizini

12. Pa jbg al ovako je bilo kacam skino procesor i sljakalo ranije.
    I na toj novoj ista situacija al samo na jednom pinu.

Oticu do lika ponovo da stavi drugi procesor,i ovaj moj procesor da ubaci u drugi komp da vidimo sta fejluje i staru plocu da ispita

13. galantni ni da mucne ocekivo sam realne procene od dingospowa

14. Kupuj AMD ubuduce, ja drugo resenje nemam

15. bukv, mada tamo je problena jer se pinovi mogu sjebati na procesoru

isprobo cetnik danas sve, do ploce je problem. uzo neku drugu plocu namestio sve drugo sljaka procesor je ok sto je najbitnije

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.