IT Kutak - raznorazno pitanje

1. @electrolover

Kako se zove?

2. НЕМОЈ МИ ЗАТРПАВАТИ ПИТАЊЕ

Деветар Цокулић
    Е, море и овде :)
    Како да знам гдје треба формирати страни кључ кад повезујем у аксесу :)

3. Odgovorio ti Radjard tamo ako sam dobro video.

4. Ма не то, пази. Имам рецимо 3 табеле. Филмови, жанрови и евиденција. И сад оно да направим негдје поље ид жанра да додам негдје у другој табели и да повежем са жанровима :)

5. Imaš jednu tabelu sa primarnim ključem i imaš drugu tabelu u kojoj ti je spoljni ključ istog tipa, npr. Autori i Definicije, gde je veza jedan prema više. ID Autora je npr. autonumber, a u tabeli definicije imaš ID definicije i ID autora (number). I onda povežeš dve tabele preko ID Autora.

И сад оно да направим негдје поље ид жанра да додам негдје у другој табели и да повежем са жанровима :)

Žanr ima primarni ključ autonumber, film ima svoj primarni ključ, onda naziv žanra itd, i ima polje ZanrID ili kako već, istog tipa kao što je primarni ključ tabele žanr. To je veza jedan prema više.
    Mada, u suštini, film može imati i više žanrova, tako da onda moraš imati vezu više-prema-više, koja se ostvaruje međutabelom.

6. Kako se zove?

Instalirao je Free video editor. Ne mora da znaci da je zbog toga, ali pre toga nisam ima ono i sada se pojavilo.

Reinstaliraj Mozilu

Jel ostaju svi bukmarkovi upamceni ako se reinstalira?

7. Е то, али како да знам у коју табелу требам убацити. Оћеш слику једног задатка ?

8. Koliko vidim (mada ti bojler baca odblesak lolo) za taj deo ti je kao što napisah u editu.
    Znači, spoljni ključ je taj isti podatak koji je u primarnom ključu i on je veza izmešu tabela. Da bi u Aksesu ona "linijica" proradila kad ih vezuješ, trebaju biti istog tipa (broj, najčešće).

9. Jel ostaju svi bukmarkovi upamceni ako se reinstalira?

Mora da postoji negde opcija da ih sačuvaš u nekom folderu ili tako nešto.

10. Ако користиш хром и повежеш га са џимејлом само ти синхронизује и запамти :)

11. Ja mislim da je zbog tih nekih programa koje je instalirao, pa je ono automacki dodalo i search polje u browseru. Programi su izbrisani, ali ono govno i dalje stoji. Kako ja da uklonim to?

INstaliraj MalwareByte Antimalware i počisti adware sa kompa. Pri isključenoj mozili. U Registryju se zapatilo nešto.
    Možeš importovati bookmarke u Chrome (ako ga rabiš): Iz menija biraj Bookmarks, pa "Import Bookmarks and settings". Mada je najbolje sinkovati bookmarke preko nekog alata ili deliciousa.

12. Е контам ја све то, али нама професор тражи да цртамо табеле па да се не би понављало да морамо имена куцати и то. Нпр узмем ја филм па опет морам мјењати табелу :)

13. Kako stoji u zadatku, postoji tabela evidencije i tu bi zbilja morao da unosiš ime/prezime svaki put. Jedino da imaš i tabelu Članovi, vezanu za evidenciju...
    Ovako imaš 3 tabele i svaka pozajmica povlači unos člana - u praksi nemoguće, ali tako stoji - tri tabele. Najverovatnije ne kapiram nešto, pa ti pojasni

Ovako bi imao Evidenciju sa svojim ID-om, Film (u njemu i IDEvidencija, kao spoljni ključ) i ŽanrID (isto spoljni ka Žanrovima).

14. Od juče imam probleme s pretraživačima, na Hromu čas mogu da otvorim stranicu ćas izadje "ERROR The requested URL could not be retrieved", kako mu se ćefne. Mozila uglavnom šljaka lepo osim što ne mogu da gledam video, samo stoji crni pravougaonik. Reinstalirao sam flash player, nije pomoglo. Mislio sam da je nešto do neta jer sam juče čačkao nešto ruter, al na Ubuntu-u sve radi bez problema. Koj kurac može da mu bude?

15. Немаш слободног мјеста на партицији на којој ти је темп фолдер виндоусов?

16. Nije to, pola particije mi prazno. Nešto drugo se uzjebalo.

17. kol'ko bre ima tema sa ovim naslovom?

a sad zašto sam došao

tj ne, shvatio sam sad kad sam krenuo da formulišem pitanje... jer imam sranje komp

uzdravlje i hvala!

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.