IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Kupi neispravnu na Limundu. To su ti one "neispitane".

2. Malo pre sam mini infarkt doživeo. Pikao sam Skyrim, sve normalno, samo odjednom blok totalni, i neke plave tačke mi se pojavile i sve se zakucalo. Ja reset kompa, sve ok. udjem opet, posle 5 minuta isto sranje. E posle 3x ja yveknem restart, kad ono plave linije po ekranu u toku dizanja windowsa. Tu sam se već usr'o er kontam da je grafička, vidim drknuo mi komp rezoluciju na 800x600. Ja stavim sad manualno na 1024 opet, i linije nestanu, sve se vratilo u normal. Ali me sad strah da pokrenem Skyrim opet, jer kontam da sam ga najebao ako to uradim. A IGRA MI SE JEBENO!

Šta činiti?

3. Igraj, ako ce da crkne nece je spasiti to sto ces je odmoriti pola sasta.

4. Pa grafička jebogati, il ti se samo pregreva il onako izvorno narodno crkava.

Šta činiti, ako je ono prvo videti da nije ventilator zaribao ili se zapunio, ako je ono drugo platiti opelo ili probati rerna-metod (ako uspe daće joj još par meseci do godinu dana života).

5. il ti se samo pregreva

Ово је највјероватније од свега... Чим крене да се прегријава, она сјецка и прави таква срања....

6. Rodjendan će mi za mesec dana, pa planiram da uzimam novu svakako, jer kontam da je ova ipak malo slabija, GeForce GTS 8800 mi je grafička.

Procesor mi je AMD Athlon II x2 345 ~2.9GHz recimo, i imam 6 gb ram memorije.

Ako imate, dajte neke grafičke na predlog, da su lepe, i da nemaju neku hc cenu baš jebiga, a da su kompatibilne sa ovim što navedoh.

7. Да си ме то пита' неких 4 године уназад, вјероватно бих знао да ти набројим милион графичких, а сад не знам ни какве су, ни што, везе немам :)

8. Naći će se neko upućen u ovo više od nas, valjda. :)

Inače, sve ok radi kad sam van igre, sad malopre udjoh, pa mi zalepio plavi ekran, uspeo sam da uhvatim da je pisalo video driver failed to react within time limit, ili tako nešto, uglavnom, imam osećaj da je na samrti kartica..

9. Kolko bi dao najviše?

10. Pa šta znam jebiga, recimo do 100 jevra možda, zavisi kakav budžet bude za mesec dana, još je to sivo..

11. Ne mož bolje od ovog do 100e. Neće ni procesor mnogo da je guši, mislim uglavnom neće, zavisi od igre.

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-radeon-hd-7770-1gb-gddr5-r7770-pmd1gd5/comp_comp_vga/24/3273

12. Uuu, dobro izgleda. Razgledaću još malo, pa ako bude fondova za najbolje, daću za najbolje što nadjem.

Da kupujem nešto što će mi pomoći u životu, pa da štekam pare, ali ovde se radi o uzaludnom trošenju para na igre, tako da mora da se da sve. Prioriteti su kurve..

13. Значи овако, имам проблем са, колико ми се чини графиком.
    Дакле, када уђем у било који претраживач, на Вукајлију, било који сајт и када скролујем ка доле и горе појави ми се линија, као талас неки, као да сече екран на пола(ако знате о чему причам?) Не разумем се нешто претерано у компјутере али ми се чини да треба да се инсталира драјвер за графичку. Па ако неко зна у чему је проблем био бих му веома захвалан, јер је ово више почело да ми иде на курац. Хвала лепо.

14. idi na sajt proizvođača svoje kartice i pronađi među modelima tvoj model i skini drajvere.

15. Šta činiti, ako je ono prvo videti da nije ventilator zaribao ili se zapunio, ako je ono drugo platiti opelo ili probati rerna-metod (ako uspe daće joj još par meseci do godinu dana života).

Имам исти проблем током паљења њиндоњса појављују се тачкице свуда и кад дође до десктопа закуца и нема даље, раставио је и вентилатор није проблем, можеш ли мало да ми појасниш рерна метод, виђао сам по нету само не знам на колико степени и како шта.

16. 4 kuglice od alu folije. Rerna prethodno zagrejana na 200 stepeni.
    Grafičku staviš na ivice kuglica od alu folije i pečeš 5 minuta, ni manje ni više.

Ohladiš i probaš, ako i dalje ima problema, ponovi postupak.

17. Aaa ne vredi ti to. To su priče. Ošli kristali... Nema joj pomoći

18. 4 kuglice od alu folije. Rerna prethodno zagrejana na 200 stepeni.
    Grafičku staviš na ivice kuglica od alu folije i pečeš 5 minuta, ni manje ni više.

Ohladiš i probaš, ako i dalje ima problema, ponovi postupak.

Poželjno skinuti ventilator i ostale plastične delove da se ne izdeformišu.

19. Hvala mikse, to sam zaboravio skroz.

20. idi na sajt proizvođača svoje kartice i pronađi među modelima tvoj model i skini drajvere.

Можда ћу испасти глуп што ово питам, али где тачно да погледам који ми је модел графичке ?

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.