Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
грујане, не чувам их на компу, све су у пвт-у. ош шифру да гледаш?
салмонеле, немам ти ја појма шта су темп фолдери,јебогати! шта треба да сачувам, шта треба да бришем?
Stvarno je mnogo, jedino ako ima neko sranje namešteno da radi kompletan bekap svakih nedelju dana :)
Vidro, proveravaj veličinu folder po folder pa prati gde ti se krije taj pun kurac sranja, kad nam kažeš gde stoji reći ćemo ti i možeš li da brišeš. Pomozi nam da mi pomognemo tebi.
a možda ima uključen win backup pa svakih nedelju dana bekapuje automatski
bekap nije moranje, ali ako ti se nesto gadno sjebe, a nemas ga moze da bude bolno.
ja svoje bekape pravim rucno 2 puta godisnje i snimam na dvd.
Vidro, sejtane mali, sta ti oces da obrises konkretno?
па..имам то срање намјештено. како да га искључим? :/
Ништа ја њој Грујане слао нисам, нити ћу икада.
Pa bekap valjda moze maksimalno da se namesti na 10% ukupnog prostora. Ja te opet pitam, sta oces da uradis?
Pa koje tačno sranje vidro, gukni već jednom ili daj skrinšot jebo te taj tvoj marko da te jebo, zaluuudio te načisto.
http://www.dodaj.rs/f/2m/YV/1GT1pzvI/komp.jpg
pa to sranje da automatski bekapuje stalno.
80 gigabajta? šta je ovo?
stvarno se ne razumijem
i saću lijepo sve obrisati i namjestit to za 10%, čim mi kažete gdje su podešavanja.
ps. marko, saću im okačit ovdje
ako imas window 7, kucaj u
search prgrams and files - "backup and restore" i tamo imas schedule i ostala cuda, procitaj sta pise tu na koliko je podeseno
e fala, divni ste.
obrisala sam sve bekapove
ima nešto sistem, pičke materine, to zauzima 80 giga, bojim se da brišem
podesila sam da se ne bekapuje više, ručno ću, a kad se bekapuje, 10% memorije samo
:izdahnula:
ovo ti je neko jos u decembru napravio disk image, u slucaju da nesto zajebes, kao sto zene imaju obacaj, da moze da vrati. To je prakticno tvoj sistem iz decembra, da li ti treba ili ne, to ti znas samo...
Vidra, moj ti je savet da periodicno sva vazna dokumenta, slike, muziku, sta god sta ti je bitno snimis na neki dvd, jer ako ti crkne hard, daleko bilo, bice cao zdravo.
A ako se pojebe windows, sve jedno bi zvala nekog da ti to sredi, nije lose da imas i disk image, tom nekom ko dodje bice mnogo lakse da sve vrati u prethodno stanje.
mhm..
fala, fala, imaću u vidu!
aj neko ko ima iskustva sa netbukovima da mi da savet.
Dakle, razmisljam se da li da uzmem neki netbuk. Potreban mi je iskljucivo za fakultet, programiranje, Matlab, internet, office - standardne zajebancije. Imam desktop i dobro me sluzi, ali mi treba nesto portabilno. Full size laptop mi stoga bas i nije neka opcija. Pravac u kom sam ja razmisljao je da trazim portabilnost, dobru autonomiju - hence, netbuk. Izdvojio mi se Acer AO756. Ali njemu autonomija bas i nije prevelika (4-4.5h). Lepo je sto ima 11.6" ekran i Celeron 877, sto je i ponajbolje sto vidjah u toj netbook klasi. E sad, ono sto mene zanima je da li je to to sto meni treba. Da li bi me jednako sluzio neki 10.1", ako ne i bolje, jer ih ima sa vecom autonomijom. Nemam laptop, jebiga, pa ne znam da li je tih 4h dovoljno ili ne. Oseti li se ta razlika izmedju 10 i 12 inca xexe?
Oseti se definitivno.
Kakav crni netbuk, to uzmi samo ako hoces da se nerviras. Ima stedljivih procesora koji nisu raspali Atom i koji ti nece sisati bateriju, a opet daju veliku autonomiju. Opet, nikako Acer. I trece i poslednje, nikako 10". Neki minimum za pristojan rad je 13".
Hence, ultrabook.
Rahmetli babo Atife, evo ti nešto što sam ja pisao Džimiju pre oko godinu dana u vezi netbuka, i dalje važi ista logika.
http://vukajlija.com/forum/teme/24455-it-kutak-pitanja?strana=6#post_1864820
Inače, 15.6" je milina, 13" je minimum za nekoga ko je ceo život radio na desktopu.
Kada ukljucim laptop pojavi se logo proizvodjaca i posle toga samo crn ekran. Ni ne krece da pokrene vindouz. Jel je pao sistem ili je nesto drugo u pitanju?