IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Jel ima neko iz BGa da bi za neke sitne pare prodao DDR RAM (512MB ili 1GB)?!

2. prodajem svoj komp.
    amd atlon x2 4600+, ddr2 3 gb, hdd 250 gb, grafa ati 5450 512 ddr3 al na 64bita hehe, tastatura džinijus i miš logitek, NOV CD ROM NOVO NAPAJANJE OD 500w!
    uzevši u obzir da sam za još 1gb rama dao skoro 1500 dinara, za cd rom 1700 a za napajanje 3,5 iljdae, ispod 150 jura ga ne daem!
    ispravan 100% bez zajebancije ,pa ne bih ja vas prevario

edit: SKAJRIM RADI IZMEĐU LOU I MEDIJUM NA 1280x720 BEZ JEBEMTI! osim kad zmaj bljuje vatru na tebe na daljini od oko 3m, a ti u prvom licu igraš,tad oće pomalo da jebucka.
    ajd, ću dam i neke zvučnike uz to i 5 NEOTVORENIH MAXELL DVD RW S KUTIJAMA! pa aman, i ja imam dušu!

3. Sta u wordu treba da podesim tako da se ispod teksta ne pojavljuju one crvene i zelene linije, koje oznacavaju valjda greske u spelovanju, tako nesto? Ako se to podesavanje nalazi u status baru (spelling and grammar check), to sam odstiklirao, ali linija i dalje ima.

4. office button > word options > proofing pa pod 'when correcting spelling and grammar in Word' odštikliraj sve > OK

5. Dal zna kako se zove (moze i link da posalje na pvt) za win 7 x64 cudo koje instalira vise programa od jednom tj. ima lista "osnovnih" programa i ja izaberem sta hocu i ono mi instalira, da ne skidam svaki program posebno.

6. Preporučujem ti da instaliraš jedno po jedno, ne radi se to svaki dan, i da zajebeš te all-in-one gluposti, tu zna svačega da bude. Ako to sebi počešće radiš pa te mrzi, napravi image sistema ghostom kad instaliraš osnovne stvari pa posle samo uradiš restore, najčistija varijanta.

7. Ma trebam drugarici da odradim full sredjivanje kompa (dobio informaciju da kuciste nije otvarano 1.5 godinu tako da mogu samo da zamislim kakve me muke cekaju dok to ocistim). A za programe cu pogledati kod mene pa cu na osnovu toga napraviti neku listu. :)

8. Sele, buraz, zadrži taj od 3 GHz sa boljim kešom. Em ima više keša, em ti bolje stoji uz nick po Feng-Šuiju, sad sam provjerio.

P.S. Tek sad uvidjeh da su prve 2 riječi 'Sele' i 'Buraz' ;-)

9. P.S. Tek sad uvidjeh da su prve 2 riječi 'Sele' i 'Buraz' ;-)

Hahahahhaah, ič ne brigaj nisi ni prva, a vjerovatno ni poslednja osoba koja mi to reče :)

10. Da li znate neki programčić koji čita txt i pdf dokumente na srpskom jeziku?
    Ja sam pokušao da nađem, al' ne radi ni jedan koji sam skinuo.

11. ABBYY Fine Reader, prepoznaje i tekst sa slika :)

12. Nešto razmišljam da pazarim novu matičnu.

Moja trenutna je AMD Athlon(tm) II x2 245 Processor (2 CPUs) ~2.9Ghz. Imam 6 giga rama i grafičku GeForce GTX 650.

U ovo ostalo se razumem, ali nikad se nisam bakćao oko matične, pa sam prilično zelen tu, tako da, ako neko ima neki lep, esencijalni info, bio bih zahvalan.

13. A koliko para oš uložiš?

14. Ja imam ASRock N68C-S UCC kosta ~5000rsd podrzava AMD do Phenom II X6 imas po 2 slota za ddr2 i ddr3

15. Čavez, pripazi na to koja ti je brzina tog rama što imaš, tj podržava li matična tu brzinu.

16. Zna neko kako se zove igrica koja je slična splinter cell-u samo što se ovde sve dešava po u nekim planinama gde šiba žešća zima. Imaš i misiju kad voziš motorne sanke pa izbegavaš provalije.

17. Sele ne plaši čoveka džabe, ne može ram da ne radi jer je prebrz za ploču, možeš samo da baciš pare jer si uzeo ram na recimo 2400 a ploča će da ga drži na 1600. Inače brz ram je prilično bacanje para OSIM ako teraš neki APU.

Čavo, taj tvoj procesor može na AM2+ i AM3 soket, ovaj prvi ide sa DDR2 memorijom a ovaj drugi sa DDR3. Razlika koja tebe zanima je što se kontroler za DDR2 memoriju nalazi u čipsetu a ovaj za DDR3 u procesoru pa možeš da nabaviš i budževine kao što COa pominje gde je samo nakalemljen kontroler, inače glupost jer je memorija ionako jeftina, dok je bila skupa čak je i imalo smisla da se jure te hibrid-ploče.

Najbolje ti je da uzmeš neku sa 970 čipsetom, nisu skupe, radiće ti posao i podržavaju i taj tvoj procesor i ove nove buldozere čuda-muda.
    Ako bi da uštediš vidi MSI 970A-G43 ili G46
    Ako bi kao malo bolje vidi ASUS M5A97 R2.0
    Naravno to ti je sve DDR3, ako imaš kojim slučajem DDR2 još bolje, menjaš ih za DDR3 na oglasima otprilike 2gb prema 3.

Iako nemam pojma koji moj sam sve ovo pisao kad ćeš opet da odeš kod onog tvog komše u kraju koji će da ti uvali šta mu odgovara.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.