IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Pošto su ugasili msn i zamenili skajpom da vas pitam kako sad da znam kad mi je stigo mejl pošto me mrzi svaki čas da gledam jer kolko vidim skajp se ne oglašava kad stigne mejl

2. E ovako. Wifi mreža na koju pokušavam da se konektujem mi pokazuje da ima pun signal ali kad kliknem da se konektujem, piše "Detekting device" i očita 2-3 sekunde i onda mi izbaci kao da nije u dometu. I ja opet refreshujem wifi mreže i opet mi njega pokazuje sa jakim signalom. Znam mu i šifru ali džaba kad ne može da dođe do te faze kad mi traži šifru. Čak sam ga i ubacio u favorite mreže i u opcijama mu ubacivao šifru i onda pustim da očitava ali nema konekcije. U čemu je problem?

3. Moguce da je ukljuceno filtriranje po MAC adresi. Ako si vec uspeo da munes komsiji pass, saznaj mu i MAC, promeni svoj i voila.

4. I da stavim moj MAC isti kao u njega?
    Aj kad budeš slobodan, malo mi bolje ovo objasni.

5. Izguglaj MAC address spoofing, relativno jednostavan proces.

6. Ako si sam provaljivao pass, u toku sniffovanja su paketi dolazili i odlazili na racunare sa dozvoljenom MAC adresom. Uzmi nesto od toga i zameni svoju MAC adresu tim.
    Pisem ti je dao savet koji ce biti najlakse ispratiti.

7. Važi raja, probaću pa javim. Hvala

8. treba mi preporuka za besplatan password recovery tool, tačnije za Mozilu.
    skinuo sam mozila password recovery, radi super ali u trajal verziji daje samo prva tri karaktera.
    Htedoh da skinem password recovery sa nirsoft sajta, ali mi anti virus kaže da je malicious software, pa sam odustao.

9. Jel zna neko kako se kreću cene polovnih Xbox-ova 360 ? I kakvu to prodaju ima ovde?

10. Kupujem komp za oko 250-300 E a kako sam odavno van svih tokova treba mi savjet. Uzeću 1 Tb hard(vidio sam da je oko 70 E) i nadam se 4 Gb(oko 30 E čini mi se) rama ostalo nemam pojma, dakle koji procesor da uzmem računam da je oko 100 E solidan, matična o kojima ne znam ništa i grafička koja može biti i slabija pa da uzmem bolju kasnije?

11. Ako si hteo da uzimaš posebno komponente pa da spakuješ komp, to ti obično ispadne skuplje.
    Idi po sajtovima i u filterima stavi 1TB hard i 4GB rama i traži, tako ti je najbolje.
    Bolje ti je već sklopljena konfiguracija jer je sve provereno kompatibilno, a ovako mora procesor da ti paše na matičnu, ram isto itd. (btw, ja sam sklapao sam, al' sam listao po netu kako i šta mesec dana :))
    Evo ti primer već sklopljene:
    http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/desktop-racunari/racunar-altos-hornet-fm2-amd-athlon-ii-740-x4-4gb-1tb-7750-dvdrw.html
    Jeste malo iznad budžeta al' vredi.

12. Eto i ovde da kazem.
    Ko ima soni keca, a zeli da ga proda.
    Neka mi se javi u PEVETE!

13. winwin sam i ja gledao mislio sam da uzmem neki i3 procesor, vidim da ću podobro jebati majku zacrtanom budžetu.

14. Ja sam uz'o i3-2100, bio je 12 soma

15. Kako da znam da je konzola cipovana, pored toga sto cita narezane igrice?

16. Какво кућиште може да се направи за 200 јура? Односно, колико добра конфигурација?

17. Др Јанковић

Какво кућиште може да се направи за 200 јура? Односно, колико добра конфигурација?

Neki dual-kor od oko 2.5GHz, 4GB rama, 500GB hard i osrednja grafička. Za 200 jura, ne možeš igrice u fulu, al' za normalan rad je ok. :)

18. Za 200 jura, ne možeš igrice u fulu, al' za normalan rad je ok. :)

Значи, ако се стиснем још мало, моћи ћу и ГТА 4 у фулу

19. Stisneš se za grafičku i to je to :)
    Ja imam HD6670, tera lepo igrice a jeftina je relativno... Oko 7 soma.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.