Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Da, al pazi. Ja volim da igram dve godine sa Portom, pa pređem u REal, pa treniram tri godine pa... Kapiš? :)
Evo nekih korisnih tekstova u naredna 4 posta:
MLADE NADE
1. Kara Mbodji, Tromzo (21 godina, DC, DM, MC)
Mladi defanzivac košta 950 hiljada eura i prava je investicija za budućnost jer za male pare dobijate igrača koji se neverovatno razvija. Visok i snažan igrač koji ima sve predispozicije da postane odličan centralni bek.
2. Gheorge Boyd, Peterborough United (25 godina, ML, AML)
"Džordži" je veoma dobar krilni igrač koji takođe može da igra i kao špic. Dribling i kreativnost krase ovog igrača, kao i dobra fizička sprema. U stanju je da jednim potezom reši utakmicu i stvori nešto ni iz čega. 2.2 miliona nije mnogo i veći klubovi ga vrlo brzo primete, tako da bolje požurite sa kupovinom...
3. Zezinho, Bahia (18 godina, MC, AMLC)
Talenat koji poseduje ovaj mladić zaradio je mladom Brazilcu nadimak - novi Kristijano Ronaldo. Vrednost mu je 1.6 miliona ali ga klub sigurno neće pustiti za manje od 7 ukoliko ne požurite...
4. Adam Matthews, Cardiff City (18 godina, DRL, MR)
ovaj mladić nastavlja sjajnu plejadu igrača iz Velsa. Dobra fizička sprema ali ako ga kupite obratite pažnju i pojačajte trening defanzivnih atributa. Postavite na poziciju zadnjeg veznog i sigurno se nećete pokajati. Za 1.3 milion dobijete jako dobrog igrača.
5. Raphael Holzhauzer, Stuttgart (17 godina, MC, AMC)
Nemački kolubovi poseban akcenat stavljaju na razvoj mladih talenata i Rafael sigurno jeste jedan od njih. Ovaj mladi Austrijanac na prvi pogled nije ništa posebno ali se njegovi atributi razvijaju neverovatno brzo. Vrednost mu je 900 hiljada i ako se nećkate kasnije ga nećete dobiti za manje od 5 miliona.
6. Thando Mngomeni, Bidvest Wits (27 godina, MR, AM RLC, FC)
Ne tako mlad igrač ali kada vidite atribute, promenićete mišljenje. Dobar šuter, odličan dribler idealan za ekipu srednje jačine koja za malo novca želi dobrog igrača. Cena - 200 hiljada.
7. Jakub Szumski, Legia Warszava (18 godina, GK)
Dobar golman je osnova svake ekipe a ovaj mladić iz Legije to svakako jeste. Jake osobine su mu skok igra, fitnes i za otprilike 1 milion i sa dobrim trenerom golmana u ekipi, možete dobiti pravu zvezdu.
8. Gambo Muhammad, Kano Pillars (22 godine, ST)
Ako svoju igru zasnivati na proboju po krilima, ovaj igrač je pravi za vas. Dobro se postavlja, ume da kontroliše loptu i sa završnicom nema problema. Može se kupiti za 150 hiljada, što je smešna cifra s obzirom na njegov kvalitet.
9. Renan, Avai Futebol Clube (20 godina, GK)
Dobri refleksi, snaga i visina glavne su odlike ovog igrača. Fenomenalan je u igri jedan na jedan i veoma se brzo razvija. U skladu sa tim i cena mu brzo raste tako da ako ga ugrabite na vreme, možete proći jeftino - 1.5 miliona.
10. Vegar Eggen Hedenstad, Stabek Football Club (19 godina, D/WB R)
Pazite kako kucate njegovo ime, jer ne želite da pogrešite! U Norveškoj uvek ima interesantnih igrača i ovaj momak je definitivno jedan od velikih potencijala te zemlje. Poradite malo na centaršutu i dobićete igrača top klase koji veoma lako izlazi na kraj sa svojim protivnicima kada krene napred. 1.5 miliona zaista nije veilka suma za jako dobrog igrača.
MLADE NADE; ALI OVOG PUTA ZA VELIKE KLUBOVE
10. Giljermo „Memo“ Očoa – ovo je u realnom svetu jedna od varijacija na temu „Horhe Kampos“, nizak je ali u FM 2011. se razvija neverovatno brzo. Košta između 2 i 3 miliona, čak iako vodite veliki klub, može da bude alternativa.
9. Šime Vrsaljko - Dobar desni bek, nada Dinama, košta oko 2 miliona, ima jake ocene u agresivnosti, izdržljivosti, odlučnosti, fizičkoj spremi. I ne brinite, Mamić će vam ga prodati bez problema i neće zahtevati desetine miliona
8. Entoni Anan – Fudbaler iz Gane koji igra za Rozenborg i koji može da bude odlična alternativa nekom vezisti u velikom klubu. Ako vodite neki manji, postaće jedan of glavnih igrača. Par miliona i vaš je, cena mu brzo raste. I ne bojte se, ne ujeda rivale na FM 2011. kao što radi u stvarnosti.
7. Federiko Fazio – U Sevilji nisu baš zadovoljni ovim igračem, pa mu Raću Petrovića spremaju kao zamenu. Ali, na FM, on ima odlične ocene, može da igra i centralnog beka i defanzivnog veznog, Sevilja ga pušta bez problema za 3 miliona. Odlična kupovina…
6. Halk – Na startu igre on nije skup kao sada u stvarnosti, za 5 miliona dobijate sjajnog napadača. Naravno, ni oni koji su pravili ovu simulaciju nisu pretpostavljali da će ovaj razbijač iz Portoa eksplodirati i da Siti za njega nudi 20 miliona. Pa, i ako vodite Siti, uzmite ga, nećete se pokajati.
5. Marko Verati – Verovatno za njega niste čuli, u pitanju je vezista Peskare, ima 17 godina, možete da ga kupite za milion. Na Apeninima je proglašen za naslednika Pirla, na igri se brzo razvija, a može da igra i centralnog veznog i iza napadača.
4. Fabio Koentrao – Za njega ste čuli, nije baš Garet Bejl, ali je za oko 4 miliona dobar. Benfika će ga pustiti u jaču ligu, igra kao levi bek ili levi spoljni, ima odlične ofanzivne karakteristike. U igri je teško naći pravog levog beka, oni dobri su u najvećim klubovima, Koentrao je najbolja opcija.
3. Aron Remzi – Izmislili smo toplu vodu, ali on košta oko 5 miliona, povređen je na startu, Arsenal ga pušta ako vodite neki veliki klub, slobodno možete i da ga pretplatite. Ima fantastične ocene, ako planirate duže da igrate, za nekih par sezona on će biti jedan od najboljih na svetu. Na igrici, za stvarnost nismo sigurni…
2. Kristijan Eriksen – Ovo nije nikakva kocka, Ajaks će Danca pustiti za sedam ili osam miliona. Obratite pažnju na njegove ocene, može da igra na svim pozicijama u veznom redu, ali je najbolji iza napadača. U stvarnosti, njegov trener Martin Jol ga je nazvao naslednikom Mihaela Laudrupa. Da je toliko dobar nije, ali i u velikom klubu je kupovina za budućnost.
1. Kuma Babakar – Na prethodnom, menadžeru tinejdžerska senzacija je bio naravno Romelu Lukaku. Dobar je i na FM 11, ali je ovaj Mihin pulen bolji. Fiorentina će ga pustiti za 5 miliona, poboljšava se neverovatnom brzinom, daje golove kao Drogba. I ima 17 godina, po nama najbolja kupovina na igrici.
Razumem... Nije loše ni to... :)
ma OČOA iz Meksika je najbolji golman na FM, bilo koji klub da uzmem, on mi je jedina alternativa, odlično radi svoj poso, bez zajebancije, ai jeftin je.
IGRAČI NA TRANSFER LISTI I JEFTINI A KVALITETNI IGRAČI
Da se ne mučite, ja sam vam spremio listu igrača, klub u kojem igraju, zvaničnu vrednost i u zagradi novac koji klub traži za tog igrača.
Bosko Jankovic AMR/MRLC/AMLC 26 Genoa £4.1 mil ( £2.5 mil)
Jordi Alba ML/WB/AML 21 Valencia £4 mil (£2.4 mil)
Bruno DM/MC 26 Villarreal £4 mil (£3.2 mil)
Jonathan dos Santos MC 20 Barcelona £3.9 mil (£3.1 mil)
Julian Faubert MR/D/WB/AMR 26 West Ham £3.6 mil (£2.9 mil)
Roque Santa Cruz ST 28 Man City £3.6 mil (£2.4 mil)
Jose Maria Callejon ST/AMC 23 Espanyol £3.3 mil (£2.6 mil)
Mahamadou Diarra DM/MC 29 Real Madrid £3.1 mil (£2.5 mil)
David Edwards M/AMC/M/AMR 24 Wolves £2.5 mil (£1.2 mil)
Rasmus Lindgren MC/DM/ML 25 Ajax £2.4 mil (£1.4 mil)
George Elokobi DL 24 Wolves £2.2 mil (£900k)
Sunny DM/MC 21 Valencia £2 mil (£850k)
Fabrizio Cacciatore DR/DL 23 Sampdoria £1.7 mil (£875k)
Garry O'Connor ST 27 Birmingham £1.1 (£850k)
Leandro Grimi DL 25 Sporting CP £925k (£275k)
Kirk Broadfoot DC/DR 25 Rangers £825k (£275k)
Timothee Atouba D/WBL 28 Ajax £350k ( £200k)
Per Karlsson DC 24 AIK £210k (£14k)
Kao dodatak, ovoga puta vam dajem i listu igrača koji nisu na transfer listi ali čija cena uopšte nije velika kada se uzme u obzir kvalitet koji ovi igrači poseduju.
Diego Lugano, DC 29 Fenerbahce £2.9 mil
Ibrahim Afellay, AMC/MRLC/AMRL 24 PSV £2.3 mil
Andreas Hinkel, D/WBR 28 Celtic £1.5 mil
Gonzalo Pineda, DL/DC/DM/MC 27 Cruz Azul £1.4 mil
Sasa Papac, DL/DC/WBL 30 Rangers £1.3 mil
Anthony Annan, DM/MC 23 Rosenborg £1.1 mil
Jordan Spence, DC/DR 20 West Ham £1.1 mil
Jonathan Orozco, GK 24 Monterrey £1.1 mil
Christian Benitez, ST 24 Santos Laguna £1.1 mil
Alex Witsel, MC/M/AMR 21 Standard £1 mil
Humberto Suazo, ST 29 Monterrey £1 mil
Guillermo Ochoa, GK 24 America £1 mil
Morgan Scheneiderlin, MC 20 Southampton £850k
Mauricio Molina, AMLC/MRLC/AMR 30 Seongnam £825k
Server Jeparov, MC 27 Bunyodkor Toshkent £650k
Luizao, DC 23 Cruzeiro £600k
Miles Addison, DC/DM/MC 21 Derby £500k
Adam Lallana, M/AML/M/AMRC 22 Southampton £425k
Vincent Enyeama, GK 27 Hapoel Tel-Aviv £230k
Katlego Mphela, ST 25 Sundowns £220k
Leigh Griffiths, ST 19 Dundee £210k
Peter Masilela, DL/WBL 25 Maccabi Haifa £180k
Petar Zanev, WBL/DL 24 Litex £180k
Sebastian Grazzini, AMC/MC 29 All Boys £140k
Matthew Booth, DC 33 SW Sundowns £70k
IGRAČI KOJI SU NA POČETKU BEZ KLUBA I KOJE MOŽETE UZETI BESPLATNO, NARAVNO :)
FM11 Najbolji besplatni golmani:
Dida, Fabian Carini, Tony Sylva, Sebastian Cejas, Michael Rensing, Patrice Luzi, Adriano Basso, Luis Robles, Pantera, Sergio Sanchez.
FM11 Najbolji besplatni defanzivci:
Ibrahima Faye, Sylvinho, Max Tonetto, Pierre Wome, Michael Ball, Vittorio Tosto, Abubakari Yakubu, Liam Rosenior, Ivan Bandalovski, Steve Finnan, Christian Zenoni, Hugo Ibarra, Rigobert Song, Jose Goncalves, Goran Gavrancic, Calum Davenport, Dino Drpic, Jay DeMerit, Manuel Tena, Danny Shittu, Jorge Andrade, Kim Won-Sik, Kurt Elshot, Kevin Schoneberg, William, Patrick Muller, Manuel Tena, Luiz Alberto, Ben Thatcher, Luis Delgado, Diego Lopez, David Jemmali, Diego Crosa, Petre Martin.
FM11 Najbolji besplatni igrači sredine terena:
Mineiro, Ousmane Dabo, Berson, Diego Camacho, Diego De Ascentis, Gavin McCann, Anderson Silva, Roberto Baronio, Enzo Maresca, Mozart, Nicola Mingazzini, Jonatas, Andranik Teymourian, Gauthier Mahoto, Nashat Akram, Marko Babic, Dave van den Bergh, Bernard Mendy, Fabrice Pancrate, Florentin Petre, Mauro Rosales, Olivier Kapo, Damiano Zenoni, Imants Bleidelis, Felix Dja Ettien, Rivaldo, Denilson, Robert Pires, Selim Benachour, Arnold Bruggink, Jan Kozak, Yildiray Basturk, Gai Assulin, Jonatas, Carlos Merino, Quinton Fortune, Alvaro Novo, Delron Buckley, Salomon Olembe, Mauro Rosales, Olivier Kapo, Nicola Mingazzini.
FM11 Najbolji besplatni napadači:
Marko Livaja, Salva, Sylvain Wiltord, Julio Cruz, Ahmed Soukouna, Guillermo Franco, Diego Tristan, Jeremie Aliadiere, Darius Vassell, Christian Gimenez, Omar Koroma, Luca Saudati, Febian Brand, Yordi, Franca, Massimo Marazzina, Fidel Martinez, Christian Gimenez.
Svi gore navedeni igrači su slobodni igrači i ako ste odabrali timove iz Premijeršipa, Serije A, Bundeslige ili Primere, sigurno ćete ih imati u svojoj bazi podataka. Vredi ih potražiti jer vam mogu zaista biti od pomoći...
Slažem se.
Nadam se da sam ovim tekstovima dosta pomogao svim (ne)iskusnim menadžerima. :)
Bio sam upravo da objašnjavam malom burazeru od 11 godina kako i šta, kako da igra. Ne zna lepo engleski pa moram 10 puta da mu ponavljam. Uzeo Čelsi, kupio Galasa i stavio ga na sredinu terena. Kralj. :)
Kaži mu da kad mu se pojavi ona crvena tačkica, to znači da nešto ne valja. ;)
Meni je najveći uspeh bio kad sam na 11 sa Viteseom za polovinu jesenjeg dela sezone uspeo da ga bukvalno vratim iz mrtvih. Sa 15. pozicije na 4. i polufinale kupa holandije usput izbacivši Tvente i drugi tim Ajaksa. I posle naiđe jebeni zimski prelazni rok. Timovi iz Nemačke, Italije i Francuske se bukvalno otimali za moje igrače. Ja sam se borio koliko sam mogao ali upravi zinulo dupe za parama i na kraju sam samovoljno otišao.
Jel može neko da mi objasni kako da igram menadžer preko neta??? Imam instaliran onaj program Tunngle al neznam kako da namestim, tražio sam po netu neke tutoriale al nikako da skontam...
skini hamachi,mozda uspes
Trenutno igram menadzer na fejsu, na dva profila i uvek sam prvi, imam srece u toj igrici!
Beli, batali to, prevara, bilo vec reci o tome na nekoj temi :)
Реклама ово-оно, што рече једном легенда Сретен Жујкић: http://vukajlija.com/neizlecivi-stadijum-fm-zavisnosti/454517
Може ли неко да ми нађе добар торент од фудбал менаџера 2006/11,небитно која је година од понуђених,само да је добра за игру,пожељан је и печ.Искрено никад нисам терао ФМ и сад ми је нешто дошло да се зајебавам њим.Начи ако може линк у ПВТ одлично,ако не,онда овде на форум.
Поздрав..
Ja sam baš skoro krenuo za dosta jakim engleskim trećeligašem Sautemptonom. 'Ajde rekoh da im vratim staru slavu. Uđem u 2. ligu k'o iz pičke, samo me onaj mrtvi Piterborou zajebao za koji bod. U Čempionšipu jedva izborim plejof. E tu je nastala ludnica! Izbacim prvo Midslbro i u finalu protiv Svonsija. Onaj dž napadač Fabijan Brendi da 2 gola! Lik odigrao utakmicu života. Uđem u Premijer ligu, do jaja budžet, 27 milki + ono što sam uspeo da rasprodam za neku bagatelu, sastavim dobar tim, kad kurac! Jedan od najslabijih timova ima bar 2 puta jači tim od mog! Ja rekoh ko ga jebe, pašću u Čempionšip, ali ću da očuvam tim i onda sledeće sezone opet do jaja budžet i sklapam odličnu ekipu. Sve to lepo zvuči u teoriji, ali kurac! Opet ga izduvao i iznervirao se i izbrisao jebeni sejv! :D Ludi menadžer. Jedva čekam 2012... :)
Едитујеш Раду репутацију и буџет. Покрадеш све најбоље играче, за почетак на пример Коларов, Видић, Баста, Јанковић, Кркић да греје клупу и Вејн Руни у шпицу. Кад се озледи Руни онда игра Кркић. Остало оригинал Радови играчи, и ето ти лига плус куп без изгубљене текме. Тако волим да играм менаџер.