Prijava

Dragisicu, ne verujem da ti mučiš životinje, osim ako nisi mislio na svinjokolj, jer vidim da za tebe nema ručka bez šunke i slanine.
Kurde, vidim da voliš morske plodove.

U stvari,hobotnice obožavam!Ovo sam video na net-u,pa sam ga iskopirao.
Doduše i prase ljubim neobično mnogo,pa eto...

Studentski specijalitet za minimum novca (Soja pasta):

Potrebno:
- 2 kasike ulja
- zlicica vegete
- zlicicu soli
- 100 g soja ljuspice
- 2 glavice luka ( manje ili 1 velika)
- 100 grama testa za spagete (trecina paketa)
- 2 serpice, dascica, noz i varjaca
- 0.2 l paradajz soka
- par zrna bibera
- malo bosiljka
- malo origana
- 125 g pavlake
- 100 g kecapa

Postupak:
Podelio sam postupak posto u jedan step idu stvari koje mogu da se urade istovremeno, kako bi student imao vise vremena da uci.
step 1:
- potopite soju u vrelu vodu
- iseckajte luk, nozem na dascici
- sipajte prvu kasiku ulja u serpicu i stavite da se greje
step 2:
- ubacite luk u serpicu sa uljem
- dinstajte 20 minuta
- mesajte sa varjacom
- stavite litar vode da kuva u drugoj serpici
step 3:
- ocedite soju
- sipajte soju u dinstan luk
- sipajte paradajz sok u soju i luk
- sipajte malo prokuvale vode iz druge serpice, da ima na cemu da se kuva. Ako je suvo, spalice se
- u drugu serpicu bacite drugu kasiku ulja i onu zlicicu soli
- ubacite u drugu serpicu i spagete
- kuvajte jedno 20 minuta
step 4:
- ocedite testo (pokrijete tanjirom serpicu, a sipate sok od spageta u sifon)
- stavite vegetu, biber, bosiljak, origano u soju i kuvajte jos 5 minuta
step 5(konzumacija):
sipate u tanjir spagete, pa soju, pa kecap, pa kasiku pavlake i zamestae
pazite na fleke

Na dalje student nema kad da muci zivotinje, posto mora da uci.

Dragisicu, ti si izuzetan primerak homo balkanikusa koji ne samo da zna da kuva, već to ume i bez svinjetine. A šta reći o detaljnom uputstvu? Stevo Karapandža da se postidi. Kad sam već kod njega, zaboravio si "i jednu žlicu vegete". Verujem da je ovaj obrok ukusan i da se brzo sprema. Evo da i ja predložim nešto lagano za vrele dane.

Šampinjoni na brzaka
priprema:
Šampinjone preliti prvo kipućom vodom ( higijena pre svega, ako ostanu tragovi zemlje još malo oprati, mada u zemlji ima mnoštvo minerala, pa ko voli...), stavljati ih u spravicu, tzv. jajosekač ( ono čudo kojim se kuvana jaja seku na kolutiće), mnogo je brže nego da se seckaju, a i svi dobijeni listići biće iste veličine. Listiće šampinjona turiti na vrelo ulje i dinstati tačno 8 minuta, pred kraj umešati pavlaku.
Pleh podmazati puterom, poređati na dno kriške najbolje tost hleba,mada može i neki drugi, samo da nije buđav, preko poređati dinstane šampinjone i posuti parmezan, šutnuti u zagrejanu rernu i peći ciglo 7 minuta.
servirati toplo i uživati u obroku i društvu, po mogućnosti golom društvu.
Napomena: Ako naiđe životinja, ignorišite je : )), pod uslovom da nije prase, u protivnom nabavite jabuku, ponudite je krmetu i ponovo uključite rernu.

WARNING: Gljive nadimaju, pa ako imate problema sa stomakom, ovo jelo konzumirajte sami ili u društvu gluvih osoba koje pate od začepljenja sinusa.

Prijatno.

Sitna buranija i sezonsko povrce

Evo jos jednog specijaliteta za gladne. Potrebno:
- kilogram boranije
- vekna leba
- kasika ulja
- serpa zapremine 2 litra
- pola litra vode
- litar jogurta ili dve pavlaka i pola litra mleka
- kasikicu vegete
- malo bibera
Nacin pripreme:
- Kupite buraniju ( jer je jako jeftina, ako pokusate da je uberete, ispasce vam oci )
- operite buraniju i poskidajte joj vrhove
- stavite pola litra vode u serpu od 2 litra da kuva
- kada kuva ubacite, kasiku ulja, kasikicu soli i buraniju
- kuvajte buraniju 20 minuta, mesajte povremeno da vam boranija ne zagori
- onda sipajte jogurt ili mleko i pavlaku i ono malo bibera u lonac sa buranijom i kuvajte i mesajte jos 5 minuta
- skinite sa vatre i ostavite da se ladne, jedno 10 minuta (radite nesto tih 10 minuta, ne morate da zvernjate u serpu sa buranijom... mucite neku zivotinju)
- posluzite buraniju u tanjirima, sa kasikom i kriskom leba
- kada se poruca buranija, dobro je zabaliti se negde u lad i nastaviti sa pijenjem piva

NAPOMENA: ako pokusate da sluzite jos nesto uz buraniju, snicle, cvarke, slaninu, batake ( ono sto bi uradila vasa keva ) prejescete ljude, i samim tim ce i buranija izgubiti na ukusnosti i atraktivnosti, jer ce svi radje jesti meso. Ovo jelo mozete jesti najvise 2 puta za redom. Posle toga obavezno presecite sa nekom mesinom, da ne biste ogadili buraniju.

:))) Lepo. Baš sezonski recept.
Evo nečeg isto tako lakog, i za svako doba godine - ronilačka čorbica sa pirinčem.
Potrebno:
- 1 ronilačka maska,
- 2 šargarepe,
- 1 malo veća glavica crnog luka,
- 1 šoljica testenine po želji,
- 1 šoljica integralnog pirinča,
- 1 udžbenik (bilo koji, može i više, samo nemojte da zauzmete baš ceo sto knjigama)
- pilećeg mesa po želji - šta ko voli (belo, batak...),
- 1 litar vode ili malo više (nadam se da ćete je naći, u svetu je sve manje zdrave vode...),
- morska so, vegeta, malo ulja, Aji Shio ako imate ali ne mora (vrsta japanske soli malo slatkastog ukusa).

Recept je specijalno isplaniran tako da studentu uštedi vreme. Dakle, stavite šerpu na zagrejanu ringlu, sipajte malo ulja i malo soli (da ulje ne bi mnogo prskalo). Sada uzmite glavicu crnog luka i ronilačku masku. Kad ste stavili ronilačku masku, oljuštite i iseckajte luk. Ubacite u šerpu, zajedno sa šoljicom integralnog pirinča. Propržite mešajući povremeno kukovima da vam ne zagori, a za to vreme sitno iseckajte šargarepu. Kad za koji minut luk dobije slatkast miris i ukus, ubacite šargarepu i piletinu i prelijte vodom koju ste, nadam se, nabavili. Ostavite da se kuva i promešajte povremeno, spremajući ispit (preporučljivo je sada skinuti ronilačku masku) i proveravajući da li su šargarepa i pirinač skuvani. E kad je tako, ubacite testeninu, vegetu po ukusu pošto ne znam koliko slano volite, pola ravne kašičice Aji shio, ako treba još vode dolijte još malo, budite sebični i nemojte je ostaviti ostatku čovečanstva. Neka se i testenina skuva.
Služiti toplo.

Dragisiću, najbolje da ti kad kuvaš uopšte ne praviš pauzu. mislim, najbolje za nas-životinje : )Ovaj tvoj recept ne mogu da isprobam, JER IMAM BORANIJU U KRV!!! AKO NEKO POVRĆE MRZIM ONDA SU TO OVE MAHUNE,pa još oni konci kad zapadnu između zuba, fuj!A kad smo bili mali ćale me terao da to jedem, kao zdravo je, " A njemu guska!":) Ajd daj neki pasulj onako po vojnički, a mogao bi i Kurd pošto sad traži ženu, a i razume se uvojna pitanja da nam pokaže delić svog umeća. Nešto mi govori da je po Kurdu pasulj moguće skuvati samo sa svinjetinom ili eventualno žrtvovati mu jagnje ; )

Nije mi jasno. gospodžo, da li je za ronilačku čorbu dovoljna maska ili mi treba puna radna oprema, odelo diHaljka, perajca itd.

Ovde obično kuvamo, pa bi red bio da nešto i popijemo. Možda se momci pokažu u boljem svetlu kada je u pitanju priprema koktela i druge armature.

Za leto predlažem za dame: Amaro montenegro, sevirati sa kolutom limuna i kockom leda ( greha vredno, drage dame); Belis sa mlekom u srazmeri 1:3 u korist mleka ( slatko) i ono malo plavo " Lav" pivo sa onim čepom povuci-potegni ( potpuno bezopasno, to mogu i bebe da piju ako na flašu stavite cuclu). Pivo si servirajte direktno iz flaše iz nekog razloga to se muškarcima sviđa, bar sam tako čula od par njih.

Сукљаш

коначно ми је успело да усталим рецепт:
- једна лонац, дубљи
- 1/4 шољице гриза
- 1/4 шољице шећера
- 1/2 шољице пиринча
- 2 шољице млека
- 1 шољица воде

сасути све у лонац редоследом којим су наведени, да не можете све да радите једном шољицом. Кувајте на слабој ватри. Ако будете мешали неће вам загорити, ако не желите да мешате, исклјучите за 15 минута и оставите дасе ладне 10 минута. Укус можете да мењате са следећим зачинима:
- ванилирани шећер
- лимунов сок
- цимет
- млевени кокос
- чоколада
мењајући укус можете дуже време да једете сукљаш а да вам не досади. Величину шољице изаберите по соственој алавости. Енергију коју сте добили искористите за мучење животиња.

mnogo je ovo nešto sve zdravo što ovde postujete... to je super, al ajde malo da prošaramo sa masnim, holesteroličnim zezancijama. prekrasnim ukusima muške kuhinje kojih se žene obično groze...

mega hleb:
u tiganju(poželjno je neki stariji tiganj) zagrejati ulje, za to vreme iskoristite buđav lebac, ili bilo koji hleb koji duže stoji i planirate da ga bacite. isecite ga na malo deblje kriške i stavite direktno u tiganj (ne ovo nisu prženice:D)

dok se lepo hleb prži sa jedne strane uzmite iz frižidera bilo koju vrstu žutog sira iliti kačkavalja, isecite na tanke šnite i vratite se do tiganja.

viljuškom okrenite hleb (ako je dovoljno rumen - po želji - ali je poželjna kancerogena crna boja na ivicama) i na vrelu, proprženu stranu poređajte kačkavalj, po ukusu. pržiti dok ne procenite da je hleb gotov, za to vreme će se kačkavalj već istopiti(ako je lepo tanko isečen). kriške hleba postaviti na tanjir a u tiganju propržiti malo neke šunke, parizera ili čak viršli(seckanih na kolutiće)... štagod da imate u kući.

uzmite kečap, origano ili štagod volite i kombinujte.

sastružite suvišnu zagorelelu crnu masu sa mega-hleba i prepustite se uživanju.

napomena: ovo je izuzetno nezdravo i ne treba konzumirati prečesto. takođe je poželjno zadržati se na 3 kriške mega hleba.

testenina sa prezlom i šećerom:

skuvajte bilo koju testeninu, najbolje špagete, procedite.
zagrejte ulje u nekoj šerpici ili tiganju i ubacite onoliko testenine koliko možete da mešate.
dodajte prezlu i mešajte i pržite to minut-dva.

proceduru poovljati dok sva testenina koju ste skuvali ne bude propržena i poprežljena :)

servirati toplo, a po želji dodati šećer, džem, eurokrem...

može se jesti i slano, sa sirom ili čime god.

piletina sa kari sosom:

piletinu iseckati sitno, na komadiće velličine zalogaja.
ispržiti u tiganju.

u nekoj vangli pomešati kiselu pavlaku(može i neutralna, ali bolje ide kisela)(mera: jedna ipo pavlaka za 2 osobe, može i 2), kari, malo bibera, soli i mirođije (može i ruzmarina ako volite), ja stavim i malo maslinovog ulja. to sve promešajte dobro i u to sipajte piletinu. promešajte ponovo.

začinite zelenu salatu maslinovim uljem, malo pososlite, promešajte.

može se jesti i toplo i hladno, ako dosadi(teško) dodajte i malo soja sosa ako volite.

Dragišiću, zar se to ne zove sutlijaš?
Surovi, od OBAtri recepta meni samo ovaj treći deluje jestivo : )
U svakom slučaju muški kulinari uvek deluju muževno, pa zato moji komplimenti obojici. Da bi vam boravak u kuhinji bio prijatniji, predlažem vam da kupite neku seksi kecelju i spremni ste da pozovete na večeru neku damu s tim da se bacite manje na kuvanu, a više na barenu ribu. Srećno!
I, da, Dragišiću, ako vidiš kakvo živinče, moj ti je savet: muči ga tako što ćeš ga naterati da pojede sve iz tanjira. To je meni radio moj ćale, koji uzgred kuva tako ljuto kao da smo Meksikanci i metoda je proverena, mora ti na nos izaći, pa da si ne znam kakva zverka ;)

to što ti samo poslednji deluje jestivo je upravo ono što rekoh u prvom receptu:
"mnogo je ovo nešto sve zdravo što ovde postujete... to je super, al ajde malo da prošaramo sa masnim, holesteroličnim zezancijama. prekrasnim ukusima muške kuhinje kojih se žene obično groze..."

...
probaj :)

@Surovi, bas su ti dobri recepti, a posebno testenina sa prezlama-oproban recept:)

A od mene evo jedne fine, brze, jednostavne poslastice za letnje dane:

Brza vocna torta

-1/2 kg keksa (moze plazma, bevita-ja nju koristim, ili bilo sta drugo)
-1/2 l jogurta (obicnog)
-nekoliko kasika prah secera
-voce po zelji (najbolje su visnje, jagode, maline, kupine...)
-slag (2-3 kesice)

Izlomiti keks, pa preliti jogurtom koji je prethodno pomesan sa prah secerom. Sve to dobro izmesati i sjediniti pa oblikovati na posluzavniku, odozgo poredjati voce, pa premazati tortu slagom.
Staviti u frizider da se ohladi i stegne.

(super je stvar, ko proba nece se pokajati:))

ja sam to pravio sa piškotama i pavlakom... i da.. super je stvar!

Znam i sa to sa piskotama, samo se malo drugacije pravi - red piskota, pa se premazuje zasecerenom pavlakom, pa red voca itd i na kraju slag :)) eto ako neko nije znao

Сендвич сладолед

1 кесица смесе ѕа сладолед са кексом Ц, ја мислим да је
50 грама млевеног кекса, може и плаѕма ;-)
500 грама кекса, петит или златни пек. Златни пек је јако добар.
0.5 литар млека
1 ћаса за мућење сладолед, један михер и једна квадратна ћаса за замрзавање

Умешате сладолед са 0.2 литара млека са смесом за сладолед. Када умутите, сипате 50 грама кекса да мало појачате. поређате кекс на дно квадратне ћасе и прелијете са млеком, наспете сладолед преко, наредђате одозго кекс и прелијете млеком. Ако ћаса није много велика може у два реда, тј да се ово још једном понови. дебљина сладоледа треба да иде до 50 милиметара.
Убаците све у замрзивач и улазите сваких пола сата да видите да ли се заледило. Док проверавате, нема потребе да мучите животиње. Довољно је само да опсујете:
"Јебем му миша! Још је мекано!"
А заледиће се за 6 сати. Можете да га направите пре спавања па да спавате док се он леди. Али га не једите чим се пробудите на гладан стомак, пошто ћете пазарити грчебе за медаљу. Најбоље је да га направите ујутру, одете на плажу и вечерате...

Dragišiću...opravdavaš svoj avatar! :-)
Pravi specijalac se razume u sve,pa i u sladolede...Bravo šampione!

црвени рижото са лигњама/козицама:

ставите пиринач да се кува (количина произвољна), узмите замрзнуте(ове друге ћете тешко наћи) лигње, али пазите кад купујете да буду оне лигње патагонике, а не калифорнијске. разлика је у величини. калифорнијске лепше изгледају, мање су и делују боље, али је ситуација потпуно обрнута.

ако сте их купили целе, очистите(ако нису очишћене)--ЧИШЋЕЊЕ ЛИГЊИ:
лако је... поента је да остане само оно споља, све што је унутар лигње иде у црну кесу. можете прстима...
--
дакле очистите, исецкате на колутиће (сечете рецимо као хлеб ХАХА, али пошто је шупљ, тај исечени део постаје колутић) дебљине прста и баците у тигањ да се пржи. може и на маслиновом уљу да се пржи, са додатком першуна, мирођије, рузмарина или чак белог лука.

кад је скоро готово пржење, ставите томатино или сличан производ у тигањ (онолико колико процените да може да стане... не много)
крчкати тако још једно монут, минут ипо...

склонити са ватре, помешати са пиринчем, који је јелте готов, и додајте остатак томатина.

обавезно додати бибера (соли наравно по жељи).

добро промешати.

служити са опционим лимуном са стране, маслиновим уљем, пармезаном, фетом или било којим сиром.

одлично је и топло и хладно.

хинт1: ако је топло онда пармезан, и фета, ако је хладно онда маслиново уље и лимун.

хинт2: уместо лигњица, могу се ставити и козице, познатије као гамбори. они су скупљи, али јебено ненадјебиви :Д
такође, може да се комбинује... мало гамбора мало лигања

уживајте.

Surovi, iskreno ti se divim, i evo se stidim pred tobom, jer ja ne znam da spremam morske plodove, ali ih zato rado jedem : ) Svi misle da primorke super spremaju ribu, ali pošto se kuvanje uči od majke( rekla bih da i tvoje kulinarsko umeće dokazuje ovu tezu ) a moja je iz Šumadije, ja znam samo jela sa jagnjetinom, prasetinom i sličnim životinjskim sastojcima da spremam.

Dragišiću, pošto si odlučio da ne mučiš dalje životinje, evo da se pomirimo, pa da te u tom drugarskom duhu častim jednom gibanicom, mada ne spadam u grupu mladih mama koje si ti tako lepo definisao iz prostog razloga što mi burazer i snajka zabušavaju, pa nemam kome biti tetka:(
Elem, za tebe spešli, ali i za sve kulinare ovde- gibaja:

sastojci: 400 g sira,2 trećine šolje jogurta,1 trećina šolje ulja, pola kile debelih kora, gotovih, niste valjda ludi da ih mesite, 3 jaja;papir za pečenje, so po ukusu, malo maslaca

pre svega: OPRATI RUKE :)

priprema:
ugnjavite sir, dodate umućena jaja ( gde ćete naći ono treće pojma nemam), jogurt i ulje; ako ste muško, mikser vam ne treba, vi ćete to umutiti lako malim prstom leve ruke :)
uzmete pleh i umesto da ga zamastite uljem, elegantno ga prekrijete papirom za pečenje kako vam se pita ukoliko zagori može lakše sa pleha sastrugati, stavite jednu koru na papir, a na vama je da li ćete je napraviti kao gužvaru ili složenicu ili savijaču. Ja preferiram gužvaru, pa ostale kore umačem u fil i zgužvane ih ređam po onoj prvoj, a na kraju ih sve zajedno lepo pokrijem i ušuškam poslednjom koju premažem maslacem, ćušnem pitu u zagrejanu pećnicu i pečem je prvo na višoj, (oko 250) pa na nižoj (oko 22o )temperaturi, a za 10-ak minuta smanjim na 150, ukupno se peče oko pola sata najviše 40 minuta, preko tog vremena može samo da se kremira, provereno :)

serviranje:

gibanicu nikad ne servirajte vruću, jer će se osoba koju ste pozvali na ručak ispeći, zato dok čekate da se pita prohladi, upražnjavajte seks, ali na brzinu, jer ne valja gibanica ni kada se sasvim ohladi.
ekstra savet:

Da bi vaš gost ili gošća od početka znao šta mu je tj. šta joj je činiti, pustite pesmu : " SEKS NA EX I SA SIROM GIBANICA, sex na ex to je prava poslastica, saks na eks upražnjavam svakog dana, seks na eks, to mi je duševna hrana..." ( Rokeri s Moravu ;)