Prijava

Sad mi je jasna narodna pesma:

Gibanica se oladila,
Sad je mogu jesti sama.

2 Surovi: moram da te razočaram ali to nije pravi rižoto :(. Pravi rižoto se kuva (pirinač) zajedno sa ostalim sastojcima od početka, dodajući temeljcatek da ne bude suvo.
Savetujem ti da probaš to isto samo ovako: propržiš lignje, dodaš pirinač pa i njega malo pržiš s tim dok ne postane staklast, dodaješ po malo vode, nikako da pliva, i mešaš sve vreme naravno :)))
Tomatino možeš dodavati na pola kuvanja ili pri početku, recimo.
Ukus ne može da se poredi.
temeljac=supa tj vrela voda u kojoj si rastvorio kocku za supu.
Ako praviš rižoto sa morskim plodovima ili ribom, uzimaš kocku za riblju supu, ako sa povrćem, povrtnu kocku, i sve tako, uklapaš prema sastojcima :)

Svejedno, impresionirana sam... mož da se udaš... udaj se za mene!!! :D

pa znam i ja da nije pravi rižoto :)

ovako kad ga pravim mi je lakše, a opet ukusno :)
baciš li pogled na moje ostale recepte uvidećeš da nisam izuzetno spretan, čisto snalažljiv kuvar :) dovoljno da ne ostanem gladana a ne jedem suvi sendvič haha

prvo da vidim šta ti još umeš da kuvaš, onda UGOVOR :)

HAHAHAHAHAHA

Rižoto sa čime oćeš (moj recept je sa šampinjonima i belim vinom), sarmu, punjene paprike, sataraš, pileći paprikaš, paste (imam svoj recept sa 2-3 vrste sira) i druge italijanske zezancije... :D

Ponovila bih jos jednom da spremam dobru Sarmu... :))))

neke pilule za spavanje doteru u sledeću turu sarme pa da te kradem hahaha

Eh, gde mi je sad gibanica... baš mi fali...

Izjavljujem i spremna sam da krivično odgovaram, najbolja gibanica koju sam jela u životu!

Kako sam crkla od smeha na ovo Mrzi me da čitam po svim temama... HAHAHAHAHAHAHAHA kralju... hoću ja da pravim onakvu gibanicu! :D

Lepo sam reko: ko oće da nauči kako se pravi gibanica može sa mnom u kuhinhu... Ali ne! Rakija je lepša! :)

Fjesni pjes (Cocktail)

Potrebno:
- votka (neku dobru)
- sirup od grenadine
- tobasko sos
- casice za shotove (do 0.05 l)
Priprema:
- Sipate pola casice grenadin sirup, pola casice
- Sipate kroz vrenadin pola casice votke
- Sipate tobasko sos tako da se parkira izmedju votke i grenadina u tankom sloju
Upotreba:
- drknes shot na X

Dovoljno je da vas zivotinja gleda i ima da premre od straha, nema potrebe da je mucite fizicki. A ujedno saznajete prevod naziva koktela na Srpski.

Dragišiću, jesi ti siguran da je ovo tvoje piće zakonito, da to nije Molotovljev koktel?

JA NE VERUJEM SITOME!!!

Police ( u Sremu imaju simpatican naziv "Krompir u gacama" )

Treba vam krompir, od jednog komada pa navise i rerna odnosno vuruna u kojoj se moze peci hleb ili meso i saka soli. Najbolje je da upotrebljavate Ivanjicki ili neku drugu sortu belog krompira.

Priprema:

1. Operite krompir sudjerom u sudoperu ili u kanti vode rukama. Presecite krompir po sredini na dva dela. Posolite presek krompira.
2. Ukljucite elektricnu rernu na 250 i ostavite da se ugreje. Ako imate pec na drva (zmederevac) zatvorite vrata od rerne.
Tacke 1. i 2. se izvode u paraleli.
3. Krompir se u rerni redja tako da presek bude na gore. Ako je to neka fina nova rerna, poredjajte krompiru tepsiju, a tepsiju posle operite. Ako ste se privukli peci za leb ili meso, samo poredjajte krompir. Ako ste u Sremu onda bacite komad slanine na svaki presek krompira, kako bi izbegli da jedete hranu koja nije masna. Ako ste se uvalili na pecenje rakije ili svinjokolj, spojte dva presecena krompira i poredjajte krompir na zar koji ispada iz kazana, ako ste u prirodi zalozili vatru, spojte krompir na preseku i ukopajte u zar.
4. Krompir je pecen za 21 minut. Posle pecenja mozete da ogulite koru, a i ne morate jer je sterilisana. Na presek mozete da mazete kajmak ili pavlaku. Mozete dosoliti. Dobaciti jos susene slanine ili mesnog nareska ili precenica, sunke i prsute. Mose jos i mladi sir da se dogarnira, mladi luk ili stari luk. Takodje mozete mazati Ajvar ili ljutenicu u vecernjim casovima.

Prijatno!

Mozete da bacite jedan komad psu ili macki. Krompir im jako mirise na hranu, ali ne mogu nikako da ga jedu. Misovi ne mojte da bacate, Misovi mogu da jedu.

e ovako ljudovi,ja sam po profesiji kuvar konobar i barmen tako da ako imate nekih nejasnoca tu sam na raspolaganju..pozzz:)

Sampinjoni na zaru

POTREBNO: Sampinjoni i so. I ovo dragoceno uputstvo.

Otvorite pakovanje svezih sampinjona. Operite ih i pocupajte im stabljike. Okrenite ih na kicmu i u rupu od sesirica sipajte malo soli. Faza 1 je gotova.

Faza 2. Podpalite rostilj, nabacite resetku i poredjajte sampinjone onako okrenute na kicmu. Ako nemate rostilj, mozete da ugrejete tavicu na ringli i da poredjate sampinjone (sjebacete tavicu). Ako vam je zao tavice, ugrejte rernu na 180 stepeni, poredjajte sampinone u tavicu i gurnite u rernu.

FAZA 3.
Kada se sesiric sampinjona napuni sa sokom, podignite ga sa dva prsta i ubacite celog u usta. Nemojte da prospete sok, ni po koju cenu. Od jednog pakovanja sampinjona, trebala bi da se najede 1.5 osoba. Nije lose za 70 dinara.

FAZA 4. Mucite zivotinju

jbt drasisicu ti si neki ozbiljan alkoholicar :)

Jao ja sam totalni antitalenat za kuvanje i nikakva domacica!:D

ja bezim ko djavo od krsta od takvih kao sto si ti :)

Ja sam vezana za knjigu i ucenje i ne planiram da naucim kako se kuva i ne planiram nikome u zivotu da kuvam neka skuva sebi sam!
Ne ucim ja skolu za to da bih se na kraju udala i kuvala nekome i prala mu smrdljive carape i gace!
Naucicu da kuvam tek kad budem pronasla muskarca koji me nece opterecivati time da mu kuvam i da mu perem i peglam nego koji ce sve to da obavi sam za sebe tj. kad budem pronasla muskarca s kojim cu moci da se dogovorim oko podele poslova tacno po pola i da radimo jednako i da imamo jednake obaveze.
Ali posto takav nece naici ja cu i dalje ostati nikakva domacica.:D