Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Бомбаш ја покушавам да будем озбиљан
Mislim možemo samo da nagađamo kakve sve tajne krije svemir. Koliko je on beskonačan i prazan, toliko je i ljudski mozak glup i pametan u isto vreme. Mi svi ovde(na ovoj temi) zajedno nemamo 1000 godina a zamislite koliko godina svemir postoji. Nikada nijedan čovek sa sigurnošću neće reći istinu o svemiru, naša civilizacija trenutno propada...planeta Zemlja ima sve manje resursa, sve je zagađenija tako da će naša vrsta iščeznuti jednog dana-bez saznanja o svemiru.....jbg
svemir ne postoji, izvor: veruj mi brt
Sve-mir, a svako malo neki pičvajz u nekoj galaksiji. Kakav paradoks.
Jedno je sigurno, da nikada nijedan čovek neće da sazna istinu o tom crnom hladnom prostoru-svemiru......
ja znam samo da u svemiru ne postoje prostor i vreme.e sad kako je nastalo sve, to niko ne moze ni da zamisli
Vreme ni sad ne postoji, to smo mi izmislili. Ljudska tekovina, kao i moral uostalom.
Mislim da je ovo mir u svemir od ruske reci mir, sto znaci svet, pa bude sve-svet sto nekako i ima smisla.
Ali Rusi opet za svemir kazu вселенная, космос, eventualno весь мир.
Jes ti neki rusofil?
melis, ako vreme ne postoji, tj mi smo ga izmislili jer mi živimo na zemlji gde sve ima vek trajanja...onda van naše planete sve traje večno hmm?Šta vi mislite?
Recimo u Srbiji prosečan Yugo 45 ostavljen u nekoj vrzini(čitaj livadi) podleže zemaljskim uslovima i propada za par godina istruli načisto(a možda ga cigani pronađu pa ga nema)....mislim se ovaj....jel to znači da je Yugo pravljen za svemirske uslove(da večno traje) a?
Škodilak brt, ne budi površan. Ništa nije večno, pa ni svemirski jugo. Ne prolazi vreme, već mi prolazimo, neko brže, neko sporije.
melis, da...mi prolazimo, lepo si se izrazio kada se jednog dana zatvori ova tema, neko će pročitati sve naše odvale i sastaviti jednu pametnu celinu koja ima smisla :-)
štas palamudite ne znate na koju stranu se pali svetlo u spavaćoj sobi, a znate svemir znate moj kurac
To je nešto najpametnije što mi je neko rekao, onda-mi smo svu tu prolaznost preračunali u vreme koje po nama-večno teče. Stao mi mozak
bombas, ako ne volis ovo zasto nas diras onda? Idi pa nastavi temu https://vukajlija.com/forum/teme/8797?strana=93
Ma ni pijan ne mogu te stvari da pojmim, a kamoli trezan kao sad.
Ako je nešto po tebi prolazno, jel to znači da to nešto prođe i da ga nikada nećemo više videti? Onda ne postoji onaj svet? Samo prašina...
ne sjebava vreme materiju nego vazduh, kisa, sneg.
Ma da. Samo sujetni i naivni veruju u neki tamo početak posle kraja.
Ali podigni filozofiju na viši nivo- ako nismo samo puka masa ćelija, ako imamo i neku (životnu) energiju, onda ispada da smo živi sve dok nas pamte, sve dok nervni impulsi kod poslednje individue proizvode struju kad misli na nas. Aha, štaš sad! :-)