Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
pa da,bas to,zato kazem da je tesko da cemo ikada dopreti do cetvrte ili pete dimenzije
U suštini teorija se svodi jednostavno na to da je život nastao pre univerzuma i da život stvara univerzum, a ne obrnuto. To se poklapa i sa kvantnom evolucijom, da sama želje života da napreduje proizvodi savršeniju verziju već postojećeg. Ali sve su to teorije sa previše velikim predpostavkama da bih smatrali za ozbiljne. Jednostavno mi je bila interesantna ta ideja.
ili je um beskonacan i jedina realnost,ili je svemir beskonacan...treceg nema i ne moze biti
U čemu? Od čega?
Ja sam prošle godine gledao neki dokumentarac gde su se naučnici složili da postoji ukupno 11 dimenzija, pa vi vidite :)
beskonacan proces koji se ponavlja,beskonacan proces ,,budjenja,, koje svatamo kao rodjenje i smrt...nije nemoguce
Pa to je ta teorija,od nulte do desete,to je 11 dimenzija...
Pa posmatraj život na drugačiji način od hrpe ugljenih hidrata i vode. Sada taj eterični život je sebi stvorio univerzum i ljušturu u kojoj može da cveta na drugačiji način. To na prvi pogled izgleda kao nebuloza, ali ako pogledaš sadašnje teorije u kvantnoj fizici kao recimo kvantno uvezivanje atoma, to i ne zvuči tako glupo.
Jako gotivna tema i slažem se sa olanikom u pogledu da nas deli ogroman "zid" od prelaska u drugu dimenziju. Ali sad, šta mislite jel' moguće preskočiti taj zid u nekom instrumentu (kao npr vremeplov) koji je univerzalan bar za još par dimenzija i konstruisati ga tako da iako je izgrađen u ovom našem, 3D svetu, da se održi kroz timetravel i kroz tu recimo petu...
I da fora, da li bi se takav čovek, koji je doživeo 5D uopšte vratio normalan ili se pak ne bi vratio uopšte. Treba i o tom razmišljati.
ne bi mu nista bilo,kretao bi se isto ko i sad samo kroz 5D,ali je fora u tome sto smo mi zarobljeni u 3D svetu i jednostavno nema nacina da prodremo u 5D,osim ako jednog dana skontamo kako funkionisu talasi mogucnosti...npr kroz vreme je moguce putovati brzinom brzom od svetlosti(to je nemoguce da mi izvedemo),cepanjem prostora i zamrzavanjem na -280 stepeni,dok talase mogucnosti jos nismo skapirali niti malo,stavise skoro niko ne zna ni da postoje
Po teoriji superstruna to je tako, ali po toj teoriji sve te dimenzije postoje u subatomskom svetu, nikako ovom našem velikom, koji se ograničava na 3d prostor i 1d vreme.
Koliko je čiča-Gliši moguće da ustane sa papira, toliko i tebi da uđeš u tu petu dimenziju.
Sve si ti to lepo izmaštao u teoriji, ali ljudski organizam nije sposoban da se očuva u tako ekstremnim uslovima koje ti gore pominješ. Nemam pojma koje su tačno temperature na kojim opstajemo, ali tih 280 stepeni i kidanje atoma kroz neke crne rupe ili putovanje brzinom svetlosti mi nisu zamislive ni sa kakvom spravom koju imamo ili ćemo imatu u narednih 200 godina. Jedino ako im padne na pamet da rastave čoveka u deliće, ili da šalju samo njegovu energiju.
Ne znam koliko vas je imalo snove npr da ih uvlači neka crna rupa, ali osećaj je gadan i jeziv u pm... Eto na to me asocira to putovanje čoveka kao ORGANIZMA. Treba razmišljati na drugi način, uzeti iz čoveka (ako to bude moguće) ono esencijalno što ga čini tim što jeste, a istovremeno ga odvojiti od svoje krhke ljušture.
Svi smo čuli za astralnu projekciju. Neka to bude primer.
Super tema, šteta što je zamrla :(
pokrali organe
hahaha
Mesec je samo bleda fleka boje cimeta.
da
Почели да се свађају око свега тога уместо да наставе да полемишу.
Углавном јесте питање које и мене мучи:
ово је Фермијев парадокс заправо
fermijev paradoks - skracenjca za evolucioniti, darvinisti i lezbo feministkinje su degeneri, budaletine i satanisti