Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Materija je nastala iz nečega. Svršotina je nastala iz jaja.
Nisam ni ja nikoga nazvao debilom (osim gambija, ali iz drugih razloga sam mu to uputio)
U pravu si bombas, to se moze nazvati samo debilom
ne kazem, ali kakva je to sad elititicka spika, tipa e ok, nemamo sta mi da pricamo jer ne prihvatas moje vidjenje stvari, ne razumem
Labokv postao tjuberština:
https://www.youtube.com/watch?v=CIqktu74p9g
a mogli smo da resimo misteriju univerzuma da niste poceli sa svadjom
e to se ceni konkretno znanje koje ima primenu
nema svadje, prosto ignorisete neduhovite atensnhores i teraj dalje
Ti ne prihvatas moje, ja ne prihvatam tvoje. Jedino je pametno da prestanemo da diskutujemo jer nema svrhe. Nisam ja ovde da vredjam bilo koga (osim gambija debilka), nije moj nivo
pa valjda to i jeste svrha, kako nema svrhe haha, to ako trazis srodnu dusu onlajn jedino gledas da se uklopite
ja vam savetujem da pijete kvas umesto kokakole,
1 bolji ukus
2 nije stetno
Samo civilizovano, na Kardasevoj skali smo blizu tipa 1 civilizacije, postujte to
Svaka cast na svemu sto je postigao ali opet nije pridoneo covecanstvu kao npr Tesla, Paster ili sta ja znam Karl Benz. Cak da Hawking nikad nije postojao i izneo svoje teorije, covecanstvo to ne bi ni osetilo
Апсолутно, али Хокинг није био изумитељ већ астрофизичар, космолог и теоријски физичар (ако се то тако преводи код нас).... Нешто слично као Мичио Каку, Кип Торн, Пол Дирак, Ајнташјн исто итд.... Његова дела су значајна за схватања самог свемира, његовог настанка, развитка и сл, нису везана за патенте корисне по човечанство.... Исто као што Бертранд Расел нпр. има своје заслуге које нису опште корисне по човечанство тако их има и Хокинг јер су оне у домену науке.... Тј. хоћу рећи да и нису баш за поредити јер су у питању различите ствари (исто као да се замера Тесли што је погрешио за своју гравитациону теорију, мада да му отац није био поп можда не би имао блокаде које захтевају и одређен ''божанствени'' додир)....
U principu prav stvar koja me nervira kod teorijskih fizicara je sledeca, rade nesto na necemu, dodje do tacke da mu jednostavno fali delic slagalice i automatski negira vrhovno bice, a uklapa u slagalicu nemoguce slucajnosti tipa velikog praska koje su same po sebi daleko nelogicnije od postojanja Boga. Zasto im je Bog toliko stran ne kapiram, jedino resenje po meni je da su satanisti
pa to rade svi naucnici, oni se bave materijom i u svakoj teoriji islkljucuju boga/jbg bog moze da bude objasnjenje za bukvalno sve, a oni idu drugim putem
ne mora da znaci, religija ne brani nauku, ne negira je, verujem da je sa religijske tacke gledista svaka evolucija ljudske vrste dobra i pozitivna, jer smatram da pametan covek tesko moze biti los covek. problem je samo i iskljucivo u pojedinim naucnicima koji se groze religije i Boga, a kad nemaju nacina da nesto objasne kazu nista je eksplodiralo i postalo nesto, znaci kompletnu fiziku grade na teoremi da materija ne moze nastati iz nicega, a to im je ustvari objasnjenje za samo postojanje... pa jebote
Није стран, нису сви атеисти или агностици, многи или верују у неку врсту Бога или су пантеисти (најпознатији пантеиста међу теоријским физичарима је управо Ајнштајн), само у природним наукама ти требају конкретни, емпиријски докази, а не да дође рандом Амфилохије и каже да је свемир створио зомби чаробњак који је сам себи и отац и син јер тако пише у Библији и то је то....
Зашто би Велики прасак био нелогичан?
znaci konkretan empirijski dokaz je da je materija nastala iz nicega?
Како из ничега? Је л' знаш шта је уопште Теорија великог праска?
The Big Dipper upravu si, dobro si mi rekao jbg svrstao sam sve u isti kos ali prvenstveno sam zeleo da ukazem kako ipak bez njega kao naucnika u bilo kom smislu, covencanstvo je moglo biti jednako napredno.