Ceo svemir je crna rupa nekog drugog svemira u sestoj dimenziji

1. evo objasni nama neupucenima veliki prasak

dalje, sami sebi skacu usta u nekim stvarima, zakoni termodinamike recimo

2. A daj bombas, znas da cemo otici u apsurd ako se dohvatimo velikog praska :/

3. Објаснио је то Хокинг лепо:
    http://www.hawking.org.uk/the-beginning-of-time.html

At this time, the Big Bang, all the matter in the universe, would have been on top of itself. The density would have been infinite. It would have been what is called, a singularity. At a singularity, all the laws of physics would have broken down. This means that the state of the universe, after the Big Bang, will not depend on anything that may have happened before, because the deterministic laws that govern the universe will break down in the Big Bang. The universe will evolve from the Big Bang, completely independently of what it was like before. Even the amount of matter in the universe, can be different to what it was before the Big Bang, as the Law of Conservation of Matter, will break down at the Big Bang.

Или скраћена, једноставна верзија о периоду пре Великог праска:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Initial_singularity

4. pa kaze teorija svemir je nastao iz velikog praska, a ovaj sad kaze kako iz nicega, pa cekaj jel bilo nesto pre ili nije jebeno?

dalje, molim da mi neko objasni sklad evolucionistickih zakona i drugo zakona termodinamike

5. znaci pre velikpg praska su postojale stvari koje su krsile zakone fizike?

6. opa Hoking je objasnio da je pre velikog praska postojala tacka u crnoj rupi ako sam dobro shvatio, znaci postojalo je nesto? Ko je stvorio sve te sjebane atome u toj tacki skoro nevidljivoj, ali prepunoj takve energije da se iz nje izrodi ceo svemir? Shvatate li vi koliko je ovo uopste sjebano i nemoguce, koliko moras biti sirokouman da barem delicem mozga prihvatis ovo ne kao istinu, vec kao malu mogucnost.

Da celu nauku i postanak sveta baziras na dve stvari za koje nemas jednacinu i dokaz - gravitaciju i sungularitet?

7. Па пре Великог праска нису постојали закони физике јер и овај свемир који данас знамо такође није постојао јелте.... Зато се астрофизичари баве тиме између осталог, зато између осталог постоји и ЦЕРН, да људи сазнају тачно шта је то постојало пре Великог праска, што религија спречава са својим поједностављеним митовима и површним схватањима (до јаја је практична сврха религија у народу - не убијај, не лажи, не кради итд, али овде има супротан ефекат)....

А не разумем ово друго, како нема једначине и доказа за гравитацију, још поготово од открића гравитационих таласа пре неку годину?
    Ти солидно убијаш време овде као неки полу-трол, је л' да?

8. Triforce jebem li ti majku u pičku ja

9. u pravu neko ko rece da se manemo velikog praska, mislim o cemu mi pricamo... evo dodjosmo do toga da dobijam odgovore tipa, ama ko si ti da ne verujes u eksploziju nevidljive tacke u vakumu iz koje nastaje svemir koga trolujes ovde jebeno

10. daj da vidimo sto cemo za rucak danas jebo singularitet i eksploziju tacke u vakuumu

11. Бохор
    Triforce jebem li ti majku u pičku ja

pre 4 sata

Takođe

12. 30 dana ti je ovo
    Vređanje.

13. Istorija nauke je istorija ljudske ograničenosti, da ne kažem gluposti.

Trebalo je da prođe 2 'iljade godina zapadnjačke naučne/filozofske misli da bi neko (matematički) objasnio zašto jabuka pada sa grane/kako međusobno deluju nebeska tela.

Trebalo je da prođe još 250 godina da bi nekom pala na pamet jedna toliko prosta ideja i (eksperimentalno) dokaže da se svemir širi.

Trenutno preovlađujuća teorija o postanku svemira se bazira na premisi: "hm, ako se galaksije udaljuju jedna od druge, onda, ako pustiš film unazad, mora da su u startu bile sve na jednom mestu". To je to, nema teorije da nije tako, a i suviše dobro zvuči da ne bi bilo istinito. Jebem ti ja taku nauku, dokažite eksperimentalno i/ili matematički, rođaci, batalite mrsomuđenje.

Msm da je Pekić napisao da, tamo gde se ne može znati sve - ne može se znati ništa, i da mi kao vrsta nismo mnogo napredovali od onog mesta gde je prvi čovek sišao sa grane i uradio nešto, ne sećam se sad šta, ali što bi ga definisalo kao prvog čoveka/misleće biće.

14. Evo moja neka hipoteza je da je priroda univerzuma slobodarska, tojest on se ne širi iz nekog centra već materija (u ovom kontekstu galaksije, crne rupe, meteori itd.) slobodno pada kroz hemijska jedinjenja u svemiru i proteže se u beskonačnost. To što su ovi začetnici teorije širenja svemira primetili par galaksija koje plutaju u koordinatama koje su se trefile iz nekog da kažem centra mi deluje apsolutno nelogično, msm ako stvarno postoji centar svemira i singularitet iz kojeg je sve nastalo onda bi to značilo da se poništava beskonačnost koja je u prirodi osnova za sve, od nastanka samosvesnog života do vremena-prostora koji bi bio fizički nemoguć u slučaju da je "nastao", jer bi značilo da je vreme nastalo, a sa njim i prostor, znači onda mora postojati jedan jedini vakuum ništavila (crna rupa?) koji bi terao svu tu energiju iz sebe ili bi je kada se svemir proširi do određene tačke ponovo usisavao i ajmo jovo nanovo... Po našim saznanjima ne postoji jedna crna rupa nego njih mali milion koje funkcionišu na sličan način kao što sam gore naveo, štaviše verujem da ako se otkrije u CERNu tajna crnih rupa da ćemo tek onda i početi da objašnjavamo pravu prirodu svemira onako kako treba

15. Evo naucnici koji su pravili teoriju struna nisu bili u pravu navareni autor triforce sa saljivog sajta vukajlija.com ih je demantovao

Ne znam da li shvatate koliko smesno zvuci proseravanje ovo kada vi kao pravite teorije, modifikujete postojece koje su napravili neuporedivo obrazovaniji ljudi od vas i vi kao onda znate bolje, bukvalno kao sljakeri ispred prodavnice koji znaju da je djindjic imao cip koji su mu svabovi stavili u glavu i slicno

Jedno je razmenjivati postojece teorije i uporedjivati ih, a sasvim drugo ovo jedenje govana gde su svi nedovoljno upuceni u tematiku i kenjaju nesto kao

16. Brt ovo nije forum članova SANU, ovo je Vukajlija gde ljudi teoretišu s punim pravom o čemu god hoće i nadaju se da ih takav neki zagriženko neće prekidati i upadati s negativnim stavovima tipa: "Aa ako ne zna Ajnštajn onda ni ti nemaš prava da prosipaš pamet, ima ljudi koji su pametniji od tebe ne seri" itd.

17. haha htedoh reći glupaku gambiju

18. kakav smarač i uništitelj diskusije jebeno, poput bob rocka

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.