Tjelesne modifikacije

  1. preslatko.
    evo šta ja planiram.
    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrefpRBXlOqkGesxyMm9srS6CA05f4a6B11KxyU7EtGWufLiILdw&t=1.jpg
    nešto ovog tipa je must have, samo što bih ja tri minđuše i da stoje vertikalno, ne horizontalno.. mada.. šta ga znam, i ovako je jednoko kul.
    http://2.bp.blogspot.com/_S4rNyF_e8bA/TNSOhrC1qnI/AAAAAAAABjY/T0oonTKgm8A/s1600/18197839_17658862_Lip_Piercing_by_rivjern.jpg
    http://www.jewelinfo4u.com/images/Gallery/Tongue_piercing-women.jpg

    a da nemam pivski stomak izbušula bih i njega :D

    i da sam hrabrija izbušila bih se i ovako..
    http://s3.amazonaws.com/bzzagent-bzzscapes-prod/legs-corset-piercings-lrg.png

  2. Kris, dopada mi se sve osim poslednje ideje. :)

  3. ma, poslednja je jako lepa, s tim što najlepše ide uz štikle koje zaista ne nosim tako često, a i mora se biti ekstremno pažljiv, ja kakva sam, bahata, zakačila bih to negde i pap, odee koža :D

    ali, usnu i jezik bušim sigurno, a grudi (ne bradavice, da se razumemo) tek kada skupim kintu, jer planiram da to odradim u cirihu, sigurnije mi je, a samim tim i mnooogo skuplje. jbga.

  4. Kao što paun ili papagaj privlači ženku perjem za vreme parenja, tako se i u primitivnim zajednicama mladi, u nedostatku ostalih oblika modernog standarda, šaraju po telu i buše da bi privukli suprotni pol.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/ba/Kutia_kondh_woman_3.jpg/250px-Kutia_kondh_woman_3.jpg

  5. muka mi je kada čujem to "primitivna zajednica" aman, z' aman! to su stanovišta od pre vek, vek i po, savremena nauka ne priznaje postojanje "primitivnih" i "civilizovanih" zajednica.

  6. Kao što paun ili papagaj privlači ženku perjem za vreme parenja, tako se i u primitivnim zajednicama mladi, u nedostatku ostalih oblika modernog standarda, šaraju po telu i buše da bi privukli suprotni pol.

    Profi trol u pravo vreme. :)

    http://media.moddb.com/cache/images/members/1/431/430462/thumb_620x2000/TrollFaceDancing.gif

  7. Sve što hoću da kažem je da je potreba za bilo kakvim isticanjem u ovom smislu odlika nepopravljivog infantilizma.

  8. trol u pravo vreme? odn kada je tu buduća sociološkinja kojoj se utroba okrene kada čuje reč "primitivan". murš :D

  9. @ali logopedi,
    to nije nikakvo isticanje, samo.. ukrašavanje.
    kao što druge ribe nose gomilu prstenja, lanaca, katanaca i šta ti ja znam, tako bih ja npr nosila minđuše, ali ne na ušima (jer mi iste smetaju).
    kontaš?
    nikada se ne bih izbušila, a i većina ljudi, verujem, samo da bi neko rek'o "a, jbte, vidi ovu cavu, kakva je, bolesna".. msm..

  10. Primitivan - koji je na niskom stupnju kulture, neobrazovan, priprost.

    Uzeto iz rečnika Klajna i Šipke, i ako im je za verovati, ja znam podosta primitivnih ljudi.

  11. a su klajn i šipka (bem im mater tupavu) antropolozi??
    jbte, to što su oni napisali je govorio šta znam, frejzer pre 100 godina.
    ne postoji "niži stupanj razvoja kulture" ne postoji evolucionizam u razvoju kulture. ne postoji. i pozitivizam je odma' prop'o zato što je koristio iste "algoritme". nisu matematika i fizika isto što i sociologija, nikad bile niti će ikad biti.

  12. Stalo im je do mišljenja okoline. Da nije, ne bi bili tako upadljivi:

    1. Čak i u davna vremena su se "karadili" (ili udešavali) da bi obznanili da su nešto bitno promenili u životu (oženili se, ulovili prvog lava i sl.).

    2. U sadašnje vreme pogotovu. Što upadljivije, to je jači napor da se nabaci faca "boli me uvo". Nedostaje "obznana" jer nema simbiliku koja je uvek i svakome jasno čitljiva (čast izuzecima, "usne su mi neugledne, Ceca ima 7X veće, aj' malo i ja"). Postoji, doduše, jasan podloga-ali to spada u lične karakteristike (ili devijacije u težim slučajevima).

  13. i da, apsolutno se slažem da je u nekim kulturama tako, kako je ali logopedi naveo, samo je besmisleno nazvati ih primitivnima :)

    majav, ali ne možeš reći da je to samo zato što žele biti primećeni, pirsing na jeziku je npr jaaako teško uočiti.

  14. Kretenski je raditi nešto samo da bi bio primećen. To i onako rade samo osobe bez ikakvog stava, pa i nisu vredne pomena. Ako nešto radi nešto što voli, ne vidim čemu bacanje hejta. Tvoje telo, učini sa njim šta god hoćeš dokle god ti se dopada i čini te srećnim.

    Ali ne, u ljudskoj prirodi je da osudjuju različite.

  15. Ali ne, u ljudskoj prirodi je da osudjuju različite.

    tako tačno.

    a i samo sam prelistala ovu temu, ali.. većina je navodila neke ekstremne slučajeve sa zilion rupa i minđuša na licu. aman, takve likove vidite samo na netu ili sretnete nekog jednom u životu. msm.. koliko često imate priliku da vidite nekog ko je obojio celu facu u zeleno i isekao jezik na pola, kako bi ličio na reptila?

  16. Dok sam čitao ovu zadnju stranu, shvatio sam koliko sam izveštačen lik!

    Spreman sam da osuđujem nekog ko radi nešto ovako:
    http://s3.amazonaws.com/bzzagent-bzzscapes-prod/legs-corset-piercings-lrg.png

    A nerviram se kad neko osuđuje bodibildere jer su preterali u treiranju pojedinih delova tela...

  17. a i samo sam prelistala ovu temu, ali.. većina je navodila neke ekstremne slučajeve sa zilion rupa i minđuša na licu. aman, takve likove vidite samo na netu ili sretnete nekog jednom u životu. msm.. koliko često imate priliku da vidite nekog ko je obojio celu facu u zeleno i isekao jezik na pola, kako bi ličio na reptila?

    Па добро, још од првог поста је прича била око екстремних случајева. Ове сисе које су гладне пажње нас не занимају много :)
    Сад бих линковао један пример, али је толико грозно да немам срца да то урадим.

  18. enivej, pirsinzi su fakin hot :)

  19. http://files.sharenator.com/owch_Neat_Piercings-s342x320-183393-580.jpg Ovo je čudno, ali mi se na neki način sviđa, ne mogu da objasnim zašto. :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.