Prijava

Pošto se kopi pejstvovane definicije ne brišu, čak ni pod priloženim linkom sa sajta sa kojeg je tekst preuzet sa neznatnim ili nikakvim promjenama, smatram da bi bilo fer i pošteno da autori navedu izvore. Za usvajanje ovoga predloga nam nije potreban Kaizen, to mogu moderatori da završe, samo preprave FAQ i to je to. Onda bi se definicije za koje se utvrdi da su plagijat a koje u sebi nemaju naveden izvor bile obrisane, a ove što imaju naveden izvor bi ostajale.

Selenijum, jebiga, znam da bi usvajanje ovoga predloga tebe ostavilo bez posla, ali onda bi te manji broj ljudi mrzio. :)

Naci ce ona novi razlog da je mrze, ne sekiraj se :D
A predlog, paaaa, nekako ima previse predloga u zadnje vreme, a Vuka sve dosadniji i dosadniji... Gubi dusu, nekako, postaje stvarno samo recnik... eto, cisto moj neki utisak...

Ko je tebe pita' za utiske... :) Neće Vukajlija nikad postat' samo rečnik, ne dok ovi ka' ja imaju internet i kompjuter! A predloga ima u poslednje vrijeme, nije da nema, ali jebiga, sve je to u cilju poboljšavanja Vukajlije. Ja puno predlažem, jer znam kako je to kad je čovek besposlen, a to nikako ne želim Kaizenu, ne čoveku tvorcu ovakoga sajta. :)

Leleeee, provalio sam, spremas se za moda! :) Pitao me, ne pitao me, al stvarno pocinje da mi fali malo anarhije ovde...

mešja, realtivno je lako utvrditi poreklo definicije ako je nastala negde na internetu pre toga, ali ako se rukovodimo time onda bi trebalo i pored svake fore naznačiti nešto tipa "čuo sam sinoć na žurci" ili "provalio moj ortak Laza juče na basketu" i slično. činjenica je da se mnoge stvari reprodukuju, a ja nisam mišljenja da se treba akko se već kreće u takav vid filtriranja, zaobiđu i ti "usmeni" kopipejstovi, a to je onda već malo teže...

mnogo je trulje (od trulo, analogno sa kul->kulje) kad naiđeš na vuki na foru koju si pre neku noć ispričao ortaku, a on definisao...

"...ali ako se rukovodimo time onda bi trebalo i pored svake fore naznačiti nešto tipa "čuo sam sinoć na žurci" ili "provalio moj ortak Laza juče na basketu"."

Ali ipak postoji razlika kad neko dođe i napiše vic koji je star ko Grčka ili uradi copy/paste nekog poznatog teksta, od ovoga što si ti naveo.

@Mensure, ja bih i dalje pisala c/p po komentarima... :D

Surovi, ja sam predlon na brzinu napisao, a nisam ni mislio da fore koje se čuju u društvo treba da budu označene ka' kopi pejst. Najviše se pišu vicevi, pa onda smiješne priče sa sajtova. Znači, za mene je plagijat sve što je preuzeto iz medija.
@ Tupan
Jes' da tako izgleda, ali nisam ja za to, a i ne bih htio da budem. A za anarhiju se obrati Sevastu. :)

pa dobro ali ako tako gledaš, ti isti mediji su to kopipejstovali odnekle drugde, što na kraju dovodi nekog tamo Lazu koji je to smislio čiji je drug rekao drugarici njegove mame čija strina ima sina čija devojka radi u novinama pa je neko u redakciji čuo neku priči i od tog nekog je stariji ujak od komšinicine babe koji ima neki sajt to okačio negde, ako me razumeš.

ali šalu na stranu, kapiram ja šta ti hoćeš da kažeš i mislim da kopipejstovanje kako si ga ti definisao nije moralno (štagod to trenutno značilo) i samo šteti reputaciji autora koji se podvrgao tom vidu pokušaja samoreklamiranja, ali nije ilegalno, tj. dokle god se niko ne buni za kršenje autorskihi prava (onaj prvi Laza ako se ne bude bunio) mislim da nema poente razbijati dupe oko pronalaženja pravog autora ili uklanjanja plagijata. takođe anvođenje izvora je najverovatnije pogrešan izvor, pošto je taj navedeni verovatno "zanemario" da navede sopstveni izvor, te na taj način mi ovde pružamo samo besplatnu reklamu pogrešnom čoveku i ništa više.

mada moguće je da grešim.

Ma, bre, poenta je da će da Vuk. bude puna viceva i aforizama i sl. fazona....

a jel to loša stvar? nisam baš upućen... mislio sam da je i do sada bila puna toga i da je to jedan od razloga zbog kog poseujem sajt. nemam pojma...

Niko ne kaže da nije bila puna, ali će uskoro svaka budala doći, otvoriti seksi humor i prepisati vic.

i ja ću da mu lupim minus, i ti ćeš da lupiš minus... jaka stvar.

moja predikcija budućnosti je da će sutra svaka budala doći na kiosk, otvoriti seksi humor, doći na vukajliju i prepisati vic, ali će on biti obrisan pošto je originalno nastao na ovom sajtu.

svako ima drugačije poglede.

Jebem li ga Surovi, i u pravu si i nisi. Onda neka samo piše da je kopi pejstovano, znači, ne i izvor. Ali opet, ja mislim da definicije na Vukajliji treba da sadrže ono što je izašlo iz tvoje glave, a ako ti se piše vic ili priča, imaš forum. Selenijum, pušti ga, ajmo mi, vidiš da ne popušta. :)

meni nije jasno što vam je toliko stalo da zverate druge def i obeležavate ih bilo kako :D

najbitnija svar je da vaše lične def budu onakve kakve mislite da treba svaka da izgleda i za mene je to dovoljano. kad bi svi tako radili bilo bi divno.

I to što veliš. Zakatanči ovu temu.

ma jebeš lance i katance, 500 godina bili pod turcima nećemo više okove. SLOBODA GOVORA!!!

Vidim ja, tebe je do prepiranja i razjašnjavanja. E pa, ne'š se ti toga samnom naimat'. :)

hahahaha pošteno, nemam neke sise, a i maljav sam. idi traži neke guzate tinejdzerke što imaju depiliranu kičmu pa se sa njima raspravljaj.

Nemoj samo s njima! Sve, samo raspravu s njima ne! Ne mogu da se skoncetrišem na temu kad pričam s njima, sve gledam u sise. :)