Utisci o radu moderatora

1. katija
    Пеки, Мрмун је већ дуго модератор, нормално је да је до сада урадио доста тога. Али, ја мислим да у последње време дупетом не мрда.
    :)

Баш је у последње време мени "побегао" када је у питању број обрисаних, а ја се трудим углавном да редовно бришем. :)

2. Али, ја мислим да у последње време дупетом не мрда.

A ja mislim da uopšte nisi dobro informisana, Katija :)
    Osim toga, red je malo na novim modovima da se dokažu i pokažu :)

A ti Peki... Kuš! :)

3. Немојте да се жалите како модератори мало раде, то није тачно. Док побришу 4 стране глупих дефиниција, вас 30 Стефана Костића је већ затрпало тему Питање аутор- одговор модератор најгорим могућим глупостима, других 10 је отворило теме где ми је постер, трећих десет је пријавило хејт и тако у круг.

Nemam uvid u rad ondulatora, ali svakako dosta energije ode na odgovaranja na imbecilna i retardirana pitanja. Tu temu treba trajno zakljucati i baciti kljuc, potpuno je kontraproduktivna.

I Aurora je dosta dobro objasnila lose ondulatorstvo Dzimija. Ja nisam hteo da komentarisem, jer je tek zamonasen, pa da ne ureknemo, mada sad kad je otvorena sezona prognoziram isti scenario kao ranije, samo je pitanje vremena.

Nego Dzimi, da li si primetio koliko je splasnulo odusevljenje tvojim likom kad si se vratio kao obican autor? Pre penzije mala armija idolopoklonika, odjednom samo nekolicina. Cudo jedno kakvi su ljudi, ne treba ni sumnjati da ce se ostatak sada naprasno prisetiti odusevljenja i reinstalirati ga.

4. Sad ja.
    Nemam pojma ko koliko radi. To ne zna niko od autora.
    Redni brojevi označavaju i ko je na kom mestu na mojoj mod listi.

1. Frenki: Fenomenalna komunikacija sa autorima. Najbitnija stvar. Strpljiv kad se neko izdrkava, opominje pre bana, pa ako tamo nekog zabolje za opomenu, onda ćao da smo.
    Kapira sajt kao zabavu. Njega mogu da hvalim do sutra, al će da se promeni u najavi. Ipak je on Krajišnik.
    2. Mici: Mici je sve ono što su skeptici mislili da neće biti. Super jbt. Najviše toleriše upravo autore sa kojim je bila u lošim odnosima pre vlasti, što znači da svoju poziciju ne koristi za izdrkavanja i lične osvete i frustracije.
    17. Korle: zadivljena sam pozitivnim promenama kod njega.
    18. Uroš, Njojtek, Mesalina, Enerđi: Nemam pojma, jer se slabo srećemo. Možda bi mogli malo aktivniji da budu u komunjikaciji sa autorima, al ok su.
    19. Kelt: Jao, kako bi ona nas sve iznapušavao, samo da sme :P Sreća pa se na vreme slkoni. Foteljaš klasični, i trenira ban na meni, ali mi je nekako drag i pored toga. Valjda jer je uživo mica, a i ođe smo dugo već.
    20. Čevu. Spiče ga s vremena na vreme neki žešći kompleksi više vrednosti. Često primljen na samog sebe. Valjda je to in na njegovom kontinetnu, al ne i u Srbiji bato.
    21. i 22. Peki i Mrmun: Dva tela, jedan mozak. (došo Đimi opet pa se proširuju na tri tela, jedan mozak) Piče iz pozicije moći. Banuju one koje ne vole. Neobjektivni u svakom pogledu. Mogli bi od Milice da nauče kako da ne ulaze u konflikte sa autorima sa kojima imaju lošu istoriju. Momci, naučite da pričate. Iznesite stav nekad. Ne zaključavajte teme kad ste priterani u ćošak i ne banujte kad vam je povređen ego koji je toliko veliki da vaše telo to ne može da nosi.
    23. Luluca: tripl Dejan Cukić. Smara brisanjem svega i svačega. Nema stav i dosadna je. Svugde zabada nos, tako da je još dosadnija. Plus je obrisala sve svoje definicije sa groblja. Ostali samo naslovi. nc nc nc
    24. Črča je tek stigla, pa nema smisla da nešto komentarišem. Videće se.
    25. Moj miljenik, Đimi. Užas užasa. Horor film. Majko mila, najebasmo. Sujeta, ego, kompleksi, zavere, podjebavanja, vređanja. Nisi ti za moda, jer se osiliš mnogo. Al, ako čačkaš, ratovećemo. Šta se tu drugo može, al ovaj put probaj da pišeš sa ljudima. Probaj da ne kikneš na ban. Diši duboko i broj što kaže Đeriko do 4 000, pa ako te ne pusti, banuj jbg. Grozna trojka: Peki, Mrmun i Đimi. Muljate na mod forumu, vređate autore koje ne volite. Sad smem da kažem da znam to od Zmie, da ne bi bilo kako kenjam u prazno. Nije vam taj forum antačibl, znate.
    3. MarijanaP i Surovi. Da, Surovi. Ikone sajta. Da nije bilo njih i njihovog cimanja, koliko je Kajzen ažuran, na papiru bi mi pisali, i ne bi bogotac čuo za ovaj sajt. Surovi je za trud nagrađen razmodovanjem.
    Dragi modovi, videli ste šta mi je Kajzen napisao kad sam pitala zašto ex modovima ne da jedan ktitor nalog kao zahvalnost za npr. čitanje ovog posta i drkanje po sajtu.
    On mi je rekao sledeće: neću valjda penziju da mu uplaćujem?
    Dršte se vi foteje i sikćite, a on vas prvi tretira kao potrošnu robu i robove koji će da rade bez pogovora. jebla vas fotelja.
    ZMIA NAJBOLJI MOD IKAD.

5. Jebiga maro, sad moram i ja da dodam nešto... nije ova tema za mene jer nemam nešto mnogo kontakta sa modovima, odnosno imam u toliko što mi povremeno brisnu dupe kad se mnogo userem na definicijama i to je sasvim u redu. Ne poznajem ih kao modove, nego samo kao autore i trudim se svim silama da takvo stanje i održim. Mislim da generalno rade kako treba, nekad malo kasne sa reakcijama, nekad su ishitreni, ali svi smo ljudi i svi grešimo. Iskreno, ne vidim ni mnogo razloga za postojanje ove teme jer očito služi samo za iskašljavanje hemoroida. Toliko od mene.

6. Замерам што поново отварају тему да смире масу, и после све настави по старом (небитно да ли је "по старом" добро или лошо).

7. Е, у ПМ. Пола сата пишем пост и нестане ми кад кликнем ПОШАЉИ. Ајд сад укратко...

Nego Dzimi, da li si primetio koliko je splasnulo odusevljenje tvojim likom kad si se vratio kao obican autor? Pre penzije mala armija idolopoklonika, odjednom samo nekolicina. Cudo jedno kakvi su ljudi, ne treba ni sumnjati da ce se ostatak sada naprasno prisetiti odusevljenja i reinstalirati ga.

Шта знам. Можда. У сваком случају ценим ауторе који ме и даље читају. Ради те неколицине и пишем добре дефиниције и даље.

25. Moj miljenik, Đimi. Užas užasa. Horor film. Majko mila, najebasmo. Sujeta, ego, kompleksi, zavere, podjebavanja, vređanja. Nisi ti za moda, jer se osiliš mnogo. Al, ako čačkaš, ratovećemo. Šta se tu drugo može, al ovaj put probaj da pišeš sa ljudima. Probaj da ne kikneš na ban. Diši duboko i broj što kaže Đeriko do 4 000, pa ako te ne pusti, banuj jbg.

Подјебавање - ок, то радим, али не видим због чега је то проблем. Не можеш ти да подјебаваш неког ако ти тај не дозволи. Нигде не пише да је забрањено подјебавање. Овде свако сваког подјебава. Вређања - једном се десило да кажем људима у полушали ''јебем вас у уста'' и ти одма' отрчала да ме друкаш код Каизена преко ПВТ-а, па ми сад још пришиваш множину ''вређањА''. Мојне тако, молим те. Сујета - можда. Мада, ако мислиш на оно што кажем ''моје генијалне дефиниције'', то се ја више шалим. Није ваљда да ме због тога неко доживљава сујетним. Кад изгубисте смисао за зезање?

Једино ми ово за комплексе није баш најјасније, молио бих те да образложиш.

Grozna trojka: Peki, Mrmun i Đimi.

ПАКЛЕНИ ТРИО. ФАК ЈЕА!

ZMIA NAJBOLJI MOD IKAD.

Толико о томе. Даље се не бих упуштао у расправу. :)

8. Mrmun,Dzimi,Vojtek,Uros nejaki, su super likovi nema reci...
    Energy podbacila, razocarao sam se posle njenog overa u Pazovi...
    Crc mod?Mora da izgleda ali bas do jaja....
    Peki ponekad i sam transfer....
    MarijanaP ok.
    Mylyca..nista...
    Lula zakopali ratne sekire i gladimo odnose u pozitivnom smeru..
    Korleone skoro sam citirao jedan njegov post u omiljene...+
    Frenk..ok

9. Ја морам да признам да сам почаствован да се нађем име уз име са величинама као што су Мрмун и Џими, и то на првом месту.

10. Али прогутао ми је јебени пост. А потрудио сам се и Јовичића да зајебем. :( Страшно.

Ајд да сажмем пошто ме мрзи да куцам. Не могу да будем толико објективан пре свега зато што већину модератора знам и уживо и стварно су кул људи. Види да је Муња напљувала Пекија, а ја тврдим да Пеки ради као Пеки и да је генерално доста урадио за сајт. Понекад можда треба да спусти лопту, да се не прима на јефтине прозивке, али у суштини је одличан мод. Сајт без њега једноставно би био још затрпанији срањима.

А сад да се осврнем на новог-старог мода:

Шта знам. Можда. У сваком случају ценим ауторе који ме и даље читају. Ради те неколицине и пишем добре дефиниције и даље.

Скромност на нивоу. :) Зато је и дојајан аутор. Зна шта мислим о њему. Нема потребе да га хвалим овде. А што се његовог троловања и повременог спемовања тиче, то је са укусом и доста значи сајту. А људе ко јебе кад су пријемници, али реално. Џими баци неку озбиљну причу, дође пријемник и напљује људе и Џимбо га банује. Реално, и треба, не треба нам таква жгадија на сајту.

АКО ИЗБАЦИ ЈЕДНО ДВАДЕСЕТ ПОСТОВА, ЈА СЕ ИЗВИЊАВАМ, ЈЕБЕ МЕ САЈТ НЕШТО.

11. Reme, džaba se šlihtaš, neš biti mod.

12. church pub - nadam se da će se dobro pokazati
    Francky Delevra - ok lik, ali mu zameram što ponekad pokušava da izigrava autoritet, a od juče je tu
    Lullaby - drago mi je što je opet mod, super se pokazala, nadam se da će tako i ostati
    Mr. Moon - nisam imao nikad nekakvu komunikaciju sa njim, jedino što mi je jednu defku vratio iz mrtvih i hvala mu na tome :)
    wojtek - nisam imao nikad nekakvu komunikaciju sa njim, a i slabo se javlja na forumu, što opravdava tako što briše definicije... ok, nek je tako :)
    Џими - bilo mi je jako drago kad se vratio da bude mod jer je on taj koji sajt uvek digne na noge definicijom, posterom, temom na forumu, pa čak i najobičnijim postom :)
    Урош - koliko sam dosad uspeo da vidim, veoma fin lik, ali mora malo više da se pokrene
    celt - mislim da o vuki zna više i od kaizena i da bi mogao da hoće čak i da ga svrgne sa administratorske fotelje dok pucneš prstom :) kao mod je ok, šta znam
    mylyca - milica je dobro dete, ali nervira me što ima ona tu neku svoju ekipu koju neprestano forsira
    Пеки д џем - bez zamerki, jako vredan i samo neka nastavi tim tempom
    messalina - fina je baš i sviđa mi se kako radi, dobro je počela :)
    energija - -||-
    МаријанаП, Che-Vu: o njima ne znam ama baš ništa, naročito o če-vu, lik samo s vremena na vreme dođe i napiše nešto, kao da razmišlja u fazonu "a, da, ja sam mod ovde" :)
    Korleone: slabo je aktivan u poslednje vreme, u nekim momentima vrlo strog i mislim da preozbiljno nekad shvata ovaj sajt

Eto, to je moje najiskrenije mišljenje o svima. Nadam se da nema ljutnje. :)

13. Реме мудро збори. Данас човек не може да похвали рад модератора, а да му неко не каже да се шлихта.

Пеки, брате, па не иде и популарност и чишћење шита са сајта. :)

14. Malo vas je, malo vas je...

Ne stižete svuda. Ne znam uopšte ni kako neki od vas i toliko vise na sajtu i da li imaju život. Uprkos tome vas je malo. Ovo pišem da ne bih kenjao kako mora čitam 45 kretenskih definicija da bi nabasao na jednu dobru. Brišite bre ta govna. Jedared mi je Frenki obrisao neku onako definiciju i napisao da ja to mogu i bolje. Pozdravljam - ali taj kriterijum držite i kod ostalih autora. Treba nam ovde viši nivo.

Osim prethodno navedenog, generalno vam svima zameram da ste sise koje nemaju muda da uđu u konflikt sa drugim moderatorom. Ali, naravno, kapiram da to možda i radite na vašem forumu, a da u "javnost" među stoku izlazite naizgled jedinstveni. Jedared sam video da je jedna bolidna definicija jednog moderatora preživela, prijavio i ništa. Msm niko nije hteo to da obriše.

Pojedinačno i nemam neke impresije, valjda nisam dovoljno dugo na sajtu. Ali recimo da Peki radi odlično i savesno. Taj ne bi propustio da proveri nešto ako ga neko zamoli. Svaka čast. Frenki je jedan od tri najbolja autora na sajtu (zinite da vam kažem ko su druga dvojica), pa zato verovatno i najbolji sluh ima za odabir definicija. Milica je kul, oštra (i verovatno lepša) verzija Pekija. Za Uroša, Energiju, Čevua i Marijanu imam utisak da ništa ne rade što je možda sasvim pogrešno - možda rade, ali neće da se ističu (e to bi bila vrlina). Kelt zna ponekad da kenja i voli da je u pravu, a često jeste u pravu, ali voli da to svima objasni. Dva puta je najstrašnije ispemovao Pitanje-odgovor raspravom sa članovima (sa Strajom, Carom i sa banovanim Virtualom) dokazujući da je on u pravu. Mani to.

Od razmodovanih, greota je za Bleka. On je bio moderator Frenkijevog kalibra, a jednako dobar i autor. Vidim da Kajzen Surovom prebacuje da brzo plane u raspravama, to sam i ja jednom primetio, ali ljudi smo. O Zmii nikakav utisak nisam stigao da steknem. Kao ni o Džimiju - možda ako opet počne da piše defke. Od stare slave mi se kenja.

I da: premalo bre imam definicija na naslovnoj, ovim tempom nikada neću stiću Straju, a bolje pišem. Tuga.

15. E da, jedino sam zaboravio na Mulucu. Jebiga nju ne gotivim ni kao moda. Jednostavno mi nije za tu poziciju. Kad shvatim zašto napisaću vam.

16. Пеки д џем

Ја морам да признам да сам почаствован да се нађем име уз име са величинама као што су Мрмун и Џими, и то на првом месту.

Taj rad!
    +1

17. Шта знам. Можда. У сваком случају ценим ауторе који ме и даље читају. Ради те неколицине и пишем добре дефиниције и даље.

Ne govorim o definicijama.
    Evo upravo se desava, i bice toga jos na sledecim stranama, javlja mi se. Cenim da se to desava zbog tvog despotskog stila ondulacije - pa onda pokusavaju da ti budu bliski, jer si zbog slabosti ega mek prema onima koji ti idu niz dlaku, a drugi razlog je takodje taj despotizam, jer neki ljudi vole autoritativne likove (barem smo se toga nagledali u srpskoj vlasti).

Pri tom ne osporavam tvoj smisao za humor, ali kako to da npr. Burzum nema nikakvu armiju postovalaca, a duhovitiji je od prvih 10 autora sajta zajedno. Da jos jednom podvucem, ne govorim samo o definicijama.

18. O Zmii nikakav utisak nisam stigao da steknem. Kao ni o Džimiju - možda ako opet počne da piše defke. Od stare slave mi se kenja.

???

Напис'о сам 16 дефки за последњих 25 дана. Мало ли је?

19. Pri tom ne osporavam tvoj smisao za humor, ali kako to da npr. Burzum nema nikakvu armiju postovalaca, a duhovitiji je od prvih 10 autora sajta zajedno.

Ја сам Бурзумов велики поштовалац, а поуздано знам да га штује још најмање 10 људи које знам. :) Да не помињем оне које не знам.

20. Ih, bre, Džimi, samo 16 za 25 dana? Pa nekima su toliko obrisali :))))

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.