Citati

1. "Ja sam mislio da je Crvena Zvezda najjači tim na svetu. Posle sam se i uverio. A još poslije sam se i razuverio. " Bruce

2. Mudrost - Iskustvo stečeno kroz život. Sposobnost davanja mudrih saveta
    Pišem Uz Vetar
    Kolfild

Jedi bre govna. Evo sad da se pojasnim. Znači u narodu ćeš mnogo češće čuti da je neko dao mudar savet nego da je neka osoba mudra. Samim tim je narodu bliži pojam mudrog saveta i najlakše je preko njega objasniti mudrost.

Priznajem da prilično mongoloidno zvuči, ali to dobiješ svaki put kad izvučeš nešto iz konteksta.

3. "Боже како ли је то луд народ. Гине а пјева!"
    Цитат из филма "Сутјеска".

4. Čovek ne živi da bi jebo, već jebe da bi se falio.

5. "Zašto smo čudni?
    - Jesmo li čudni zato što nikome nismo učinili zlo, što nikoga nije zaboljela glava zbog nas, što nikome nismo nanijeli nepravdu? Ili smo čudni što mirno podnosimo nepravdu koja je nama nanesena? I šta bi trebalo da učinimo, pa da ne budemo čudni? Da psujemo, kunemo, da se tužimo, da mrzimo ljude, da o zlu radimo?"

(Tvrđava)
    --------------------------------------------------------------------------------
    Život je širi od svakog propisa. Moral je zamisao, a život je ono što biva. Kako da ga uklopimo u zamisao a da ga ne oštetimo? Više je štete naneseno životu zbog sprečavanja grijeha nego zbog grijeha.
    - Onda da živimo u grijehu?
    - Ne. Ali ni zabrane ništa ne pomažu. Stvaraju licemjere i duhovne bogalje.

(Derviš i smrt)
    Meša Selimović

6. Ala sere Meša...

7. "Brak je ugovor po kome čovek jednom u životu kaže „Da” i preuzima obavezu da to ponavlja celog života."
    Branislav Nušić

8. Znači u narodu ćeš mnogo češće čuti da je neko dao mudar savet nego da je neka osoba mudra. Samim tim je narodu bliži pojam mudrog saveta i najlakše je preko njega objasniti mudrost.

http://comstat.memecdn.com/images/comment/1237_tc.gif

9. Ovde nema smisla raspravljati se. Pušite ga.

10. У фудбалу је битно само једно, а то су две ствари: ред, рад и дисциплина.
    Проф. Др. Милојко Пантић

Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње... е то вам је Црвена Звезда.
    Љуба Тадић

11. Ljudsko biće bi trebalo da je u stanju da promeni pelenu, isplanira invaziju, zakolje svinju, upravlja brodom, skicira zgradu, napiše sonetu, sazida zid, namesti polomljenu kost, umiri umirućeg, primi naređenje, izda naređenje, radi u grupi, radi sam, reši jednačinu, izanalizira problem, razbaca đubrivo, isprogramira računar, spremi ukusan obrok, da se bori kvalitetno i da umre galantno.
    Specijalizacija je za insekte.

Robert A. Hajnlen

12. Не плаши се звиждука куршума: оног који те погоди једино нећеш чути.

Попут оног цитата о Србима и кромпирима, и ова мисао Мома Капора се може применити на покојног премијера (може неко да дефинише, па да се дочека следећи 13. март како доликује).

13. Dean: I don't know. It's like there's a light at the end of the tunnel.
    Sam: That's hellfire, Dean.
    Dean: Whatever.

14. Нема већег раскошника од тврдице који се помами,
    нема страшнијег човека на делу од сањара.

Виктор Иго

15. Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje.

Joseph de Maistre

Tesko onoj zemlji gde vlast preuzmu bankari.

Abraham Linkoln

I moja omiljena, zbog onoga sto se desava trenutno:

Kada politicari brane do smrti mirovne sporazume, budite sigurni da su vec narucili nove ratne brodove i avione.

J.V.DZ. Staljin

16. ''Problem sa svijetom je sto su inteligentni ljudi puni sumnje, dok su glupi ljudi puni samopouzdanja''

Bertrand Russell

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.