Lažni patriotizam

1. Laku noc.:) Vidimo se na sledecoj temi.

2. Pa sad!
    Protiv sam svakog ubijanja, ali ne možeš da čekaš da ti neprijatelj uđe u unutrašnjost!
    Smatram da ne treba biti agresor nikad, ali kada se braniš ne smeš toliko da čekaš!
    Kad ti uđe u dvorište tad je gotovo!
    Drži ti porodicu na nišanu i ti ne smeš ništa da uradiš! Može da te pusti da budeš normalan civil, a može da pravi koncentracione logore ili šta već, odkud ti znaš koja je njegova zamisao?

3. Protiv sam svakog ubijanja, ali ne možeš da čekaš da ti neprijatelj uđe u unutrašnjost!

Ja ću ubiti prvi da on mene ne bi ubio. Ja ću napasti prvi da on mene ne bi napao. Odličan casus belli.

4. Ja ću ubiti prvi da on mene ne bi ubio. Ja ću napasti prvi da on mene ne bi napao.

Pa pazi, u današnje vreme retko ko napada a da ne objavi rat!
    Dakle ti znaš da će on tebe napasti, i postavljaš vojsku na svoju granicu, eventoualno njihovu teritoriju ako se graničite!
    A kada odbiješ njihov napad, krećeš u ofanzivu, jer budala se samo silom može naučiti pameti!
    Ti ne bi izašla na front da se boriš za svoju državu, pa kako onda misliš da odbraniš svoju porodicu? Kao što rekoh

Kad ti uđe u dvorište tad je gotovo!
    Drži ti porodicu na nišanu i ti ne smeš ništa da uradiš! Može da te pusti da budeš normalan civil, a može da pravi koncentracione logore ili šta već, odkud ti znaš koja je njegova zamisao?

5. Đoković glumi lažni patriotizam? A čekaj ko je onda pravi srbin, onaj koji sutra izađe na ulicu busa se u grudi i pobije ideološke 'neprijatelje' ? I nemci i bugari su ubijali pa mnogi nemaju danas ništa protiv njih...Daj bre čovek je ljubio zastavu kda pobedi naravno da neće ljubiti kad gubi i odlazi sa terena...
    Koliko mi je pun kurac kvazi patriota isto toliko mi skačete po džigerici i vi koji pričate o patriotizmu a nemate pojma šta je to uopšte.

6. Ево ја сам класичан пример лажног патриЈоте.

7. Patriotizam je uvjerenje da je tvoja država bolja do ostalih jer si u njoj rođen.

8. Ovu misao sam najvjerovatinije negdje pokupio.Ne mislim da sam sa zidova lobanje mogao sastrugati nešto ovako...hmm, dubokoumno.

9. Ti A kada odbiješ njihov napad, krećeš u ofanzivu, jer budala se samo silom može naučiti pameti!

Vidiš, za što bi ti napadao tudju zemlju kad si svoju odbranio? Kao prvo, to nije u tradiciji Srba. Što bi rekao Vukčević "Srbi su junački narod". Kao drugo, svaki put kad smo to radili, najebali smo. Opravdano. Kosmička pravda.

A to da ih naučiš pameti...To je definicija kurčenja. Razlozi zašto se ja ne slažem sa tvojim vidjenjem patriotizma su sledeći. Ja mislim da:

a)domovina se brani kurcem, ne kurčenjem

A mi je nismo branili (Kosovo, Sandžak, Vojvodina). Jel ti misliš da bi naši preci opstali da su imali 0.8 dece pored svih ratova, danaka u krvi i sranja? Kako misliš danas sa pr.priraštajem od 0.8 da ratuješ? Da satreš i ovo malo mladih ljudi što imamo? Napravi troje i više dece, pa ih šalji na ratište ako smeš.

b)patriotizam nije dizanje tri prsta, ljubljenje zastave i podržavanje zavisnosti Kosova

Patriotizam je voleti svoju domovinu ne simboličnim gestovima, nego jednostavnim ispunjavanjem običnih gradjanskih dužnosti. Dakle, živiš ovde u Srbiji, plaćaš porez, ne baviš se kriminalom, imaš više od dvoje dece, prijavljuješ korupciju, ne voziš pijan i sl. Jedan Madjar, Bošnjak, može biti srpski patriota, s moje tačke gledišta. Doprinosiš svime time svojoj zemlji malo, ali značajno. Neko te napadne, braniš se, ok. Ali to je to.

10. b)patriotizam nije dizanje tri prsta, ljubljenje zastave i podržavanje zavisnosti Kosova

Наравно. Нема патриотизма без Метохије.

11. Нема патриотизма без Метохије.

Jes, Kosovo i Metohija...Ko kečap i senf, ivica i marica, vibrator i nejebica.

12. Kako misliš danas sa pr.priraštajem od 0.8 da ratuješ?

Ne mislim da ratujem!

Patriotizam je voleti svoju domovinu ne simboličnim gestovima, nego jednostavnim ispunjavanjem običnih gradjanskih dužnosti. Dakle, živiš ovde u Srbiji, plaćaš porez, ne baviš se kriminalom, imaš više od dvoje dece, prijavljuješ korupciju, ne voziš pijan i sl. Jedan Madjar, Bošnjak, može biti srpski patriota, s moje tačke gledišta.

Odseliću se kada budem mogao! Jer ja ne volim svoju domovinu, ništa mi nije pružila, živeo bih 10 puta bolje negde drugde! Volim istoriju srbije i ponosan sam na nju, ali ne pada mi na pamet da ispravljam krive Drine, prijavljujem korupciju, trudim se, itd. Moj otac se trudi, ali ga budale non-stop sjebavaju i on samo loše stvari zbog toga ima!

13. Odseliću se kada budem mogao!

Ja neću. Ja volim svoju zemlju. Koji kurac su moji preci pišali krv za nju? Koja je onda bila svrha njihovog umiranja? Da mi deca kroz jednu generaciju zaborave srpski, da mi keva plače jer ne može da priča sa unucima? Zajebi.

ali ne pada mi na pamet da ispravljam krive Drine, prijavljujem korupciju, trudim se, itd

Znaš ono kako Srbi bacaju djubre na ulici kad su u Srbiji i ponašaju se kao stoka, a u Nemačkoj bacaju u kantu i svi su fini i lepo vaspitani? Ti jesi patriota, ali te neke buduće zemlje u kojoj ćeš živeti, ne Srbije. Što je sasvim ok, naravno. Čovek je sloboda izbora.

14. Znaš ono kako Srbi bacaju djubre na ulici kad su u Srbiji, a u Nemačkoj bacaju u kantu? Ti jesi patriota, ali te neke buduće zemlje u kojoj ćeš živeti, ne Srbije. Što je sasvim ok, naravno. Čovek je sloboda izbora.

Da, ali to je samo zato što u nekoj budućoj zemlji će to da ima smisla! Ne pada mi na pamet da još više sebi zagorčavam život sebi (inače bacam đubre u kantu), kada to nema nikakav uticaj na druge! Da mogu nešto da promenim, pa ajde, ali ovako...

15. Lažni patriotizam je neslušanje Krajišničke muzike!

16. Ja volim svoju zemlju.

Šta to voliš oko nje?

17. Lažni patriotizam je neslušanje Krajišničke muzike!

!!!!

18. Da mogu nešto da promenim, pa ajde, ali ovako..

Naravno da možeš, ali nećeš. VIdiš, ja sam bacao djubre na ulicu kad sam bio klinac. Onda je jednog dana jedan postariji čika pošao za mnom i bez reči pokupio omotač žvake koji sam bacio. Postideo sam se, naravno, i nikad više nisam bacao djubre na ulici. I sada, kad neko baci djubre na ulicu, ja krenem za njim, pokupim djubre i bacim u kantu. On gleda, isprva malo začudjeno, onda postidjeno i misli "jebotebog, koja sam ja stoka" i on počne da čini isto.

Jel toliko teško? Jedan čovek može da napravi razliku.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.