Lažni patriotizam

1. Ne ako si dobrovoljac! I ne ako nisi u neposrednoj opasnosti, dakle neko ti je ispred kuce i zeli da te ubije.

2. Cekaj, znaci tvoji preci su se prijavili da ubijaju ljude koje ni ne poznaju ali su "sa druge strane reke" i ti se time zapravo ponosis?

Srce, moji preci nisu isli da osvajaju tudju dedovinu, vec da brane svoju. Nisu isli da ubijaju tudju decu, vec da njihova ne budu ubijena. Ako nisi znala, u oba rata smo mi bili napadnuti. Sta su trebali? Da umesto puske uzmu asove i odu na groblje da spreme rake za svoje zene i decu? Zajebi ti te pacifisticke ideje... Svet je okrutan.

3. U posrednoj opasnosti- razumem, jer je to samoodbrana, ali otici negde, bilo gde zapravo van svoje kuce i ubijati... Ne znam.. Jos su mi zalosni oni VETERANI, kao heroji rata... Zaboga. Jedini heroji u ratu su ljudi koji su uspeli da spasu sebe i svoju decu ne ozledivsi nikoga. Upoznah ovde jednog ratnog veterana, Amerikanca koji se okitio kao paun nekim medaljama i priznanjima i pricao kako je sam pobio X njih. Upoznavali su me sa njim i on rece Ja sam taj i taj, veteran, bla bla i nisam htela da mu pruzim ruku. Covek me pitao kroz smeh da li je previse star da bih se rukovala sa njim i ja rekoh iskreno Vi kazete veteran, ja cujem ubica. Naravno, pozeleneo je. Tebi je mozda smesno to sto sam uradila, ali ja zaista smatram da je ubiti zapravo sramota, a one koji su prinudjeni na to tipa kada im zakuca neko na vrata smatram samo ljudima koji nisu imali srece i morali su da oduzmu ljudski zivot, a nikako ih ne smatram herojima.

4. Ne ako si dobrovoljac! I ne ako nisi u posrednoj opasnosti, dakle neko ti je ispred kuce i zeli da te ubije.

Da, da... To tako ide. Dodje jedan neprijatelj sa špricem, iglom i otrovom i kaže- ''Došao sam da te ubijem''... Molim te, Pufno, ne budi smešna. Država se brani na frontu a ne u dvorištu.

5. Tebi je mozda smesno to sto sam uradila

Bez uvrede, meni je to jadno.

6. Da li na frontu direktno ugrozava tvoje ili tebe? Ne. To je onda ubistvo za mene.

7. A jebiga, i meni je jadno sto se dicis time sto su ti preci bile ubice, pa jebiga. Ocigledno je da se necemo jebati.

8. Aman bre, kad te neprijatelj okupira donece ti cvece i bombonjeru??? Pufnice, misljenja su nam potpuno razlicita i svaki razgovor se pretvara u raspravu... Nema svrhe :D

9. Nije istina. Ja ne kazem da treba dopustiti da te neko ubije, vec samo da nemas dovoljno dobar izgovor za taj cin dok nisi bukvalno fizicki ugrozen. Jebote, svi ti ljudi imaju nekoga ko ih voli, bas kao i ti.

10. A jebiga, i meni je jadno sto se dicis time sto su ti preci bile ubice, pa jebiga. Ocigledno je da se necemo jebati.

Moji preci su stitili i tvoje babe, a vrlo verovatno i dede, i onda su moji dedovi ubice...

11. I moj pradeda je poginuo u ratu, a sigurno jos rodbine. I sta sa time? Sta ja zapravo imam sa time? Ne ponosim se time.

12. I moj pradeda je poginuo u ratu, a sigurno jos rodbine. I sta sa time? Sta ja zapravo imam sa time? Ne ponosim se time.

Ti si cudna osoba. Razgovor sa tobom mi ni malo ne prija. Nadam se da cemo se nekad sloziti. :)

13. Patriotizam je živeti za svoju zemlju (i u njoj), a ne umirati i ubijati za nju. Eventualno skrpiti troje dece, čisto radi nataliteta.

14. Evo da se jos malo cudis- jebe mi se za moje pradede i prababe koje nisam upoznala. Mozda su bili poremeceni ljudi, mozda zoofili, mozda govna od ljudi, mozda su ubijali, tukli, zlostavljali, lagali, krali etc, etc. Dakle rec PREDAK osim ako ne znam neku koliko-toliko proverenu informaciju o tome kakva je osoba bila ili ako je naravno sama nisam upoznala, meni apsolutno nista ne znaci.

15. Pufnica za predcjednika. Valjda se ovako pise.

16. Pa stvarno, kakve veze imas sa precima... Mislim stvarno... Napravili su te vanzemaljci od materijalizovane mudrosti i poslali te na zemlju da propagiras mir. Preci su samo jedna velika laz.

17. Moji preci su se jebali i rodili mog dedu, recimo. Pa?

18. To sto su umeli da se jebu ne znaci da su bili dobri ljudi. Moram ici sad, Stefi. Ljubac

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.