Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Ne znam je li tema bila,baš mi muka da tražim.Znači,pitanje je koga biste od poznatih ličnosti stavili u koji Danteov krug pakla?(nije nešto da me interesuje,nego mi treba za školu). Ovo su Danteovi krugovi pakla:
Лимб(о) - где се налазе некрштени али невини људи.
Свима који се нађу у паклу Минос одређује круг у коме ће се наћи.
Они који су обузети похотом (ту су и познате личности као Клеопатра, Парис, Хелена, Ахил...)
Прождрљиви (међу њима су се нашли многи свештеници и највиђеније папе) Шкртице и расипници, тј. лакоми који поседују велико благо и поводљиви који су проћердали велико благо
Срдити
Нижи делови пакла су опасани зидом града Дис и окружени реком Стикс.
Јеретици
Насилници . Они су подељени у три круга:
Они који су починили насиље против људи и имовине
Они који су починили насиље над самим собом - самоубице
Они који су починили насиље против Бога - богохуљење, содомија, лихвари,
Лажљивци се налазе у кругу под именом Malebolge . Он је подељен у десет канала или десет злих јаруга. Ту су:подводачи, заводници, ласкавци, симонијаци, врачеви, чаробњаци, варалице, лицемери, лопови, зли саветници, кројачи неслоге и кривотворци.
Издајници . Овај круг је подељен у четири зоне: Каину, Антенору, Толомеу и Јудеку. У првој су издајници родбине, у другој издајници отаџбине, у трећој издајници гостију, а у четвртој издајници добротвора.
Samo napišite VIP osobu i njen grijeh pored.
Jelena Karleuša, GRAND produkcija i Saša Popović.
Greh: Mentalno trovanje na nacionalnom nivou. Zaglupljivanje nacije i uništavanje kulturnih vrednosti jedne zemlje.
U najdublji krug, molim.
Oni troluju prirodno, nesvesno.
Костићу, не буди сељачина и не спемуј тему него помози. Сад ћу да направим неки списак, морам мало да се снађем, нисам читао Божанствену комедију.
To da shvatim kao nasilje nad ljudima?:) može
Zaboravila si da napomenes da u sredini 9. kruga Lucifer zvace Judu
А каква је Дантеова политика по питању лажних дојава?
Možda prevarni savjetnici?
hahahaahahhahaahhaha
Курт Кобејн - самоубица
Слободан Милошевић - лопов, кројач неслоге, може да се тера још
Зоран Ђинђић - ласкавац, лицимер
Јосип Броз Тито - хајде нек се заведе под јеретик
Џек Трбосек - насилник
Сетићу се још.
Hvala,Burzum.Pomažeš mi.:)
Dok ja razmislim o ovome reci mi, Vesna, kod koga ti je ovo? :D
Vesnam, let me guess. Učenik Filološke Gimnazije, prva godina? :)
Ma kod Vojke,Milice.:) znam da se trudim bezveze,ali oću bar malo da zasmijem odeljenje.
Da prva godina,da,gimnazija bez toga filološka.:)
Nisi u Filološkoj? Pošto su i nama (Ja jesam u Filološkoj, however) zadatak da napravimo moderan sklop Danteovog Pakla... Dobro si se snašla. Podseti me da prekopiram sve ovo što dobiješ. :D
Vesnam, let me guess. Učenik Filološke Gimnazije, prva godina? :)
Ccc nisu svi na Filološkoj. :P
Ne znam ja tu. :D
Pa da,znaš da mi ništa nije padalo na pamet osim Isidore Bjelice,Amfilohija Radovića i Jelene Karleuše.:)
Kako niko ne spominje Miskovica i Beka? -------------> Они који су починили насиље против људи и имовине
EDIT: Da bude jedan post.
Lazljivci, cela skupstina i 90% ne vladinih organizacija.