VIP pakao

1. Ne znam je li tema bila,baš mi muka da tražim.Znači,pitanje je koga biste od poznatih ličnosti stavili u koji Danteov krug pakla?(nije nešto da me interesuje,nego mi treba za školu). Ovo su Danteovi krugovi pakla:

Лимб(о) - где се налазе некрштени али невини људи.
    Свима који се нађу у паклу Минос одређује круг у коме ће се наћи.
    Они који су обузети похотом (ту су и познате личности као Клеопатра, Парис, Хелена, Ахил...)
    Прождрљиви (међу њима су се нашли многи свештеници и највиђеније папе) Шкртице и расипници, тј. лакоми који поседују велико благо и поводљиви који су проћердали велико благо
    Срдити
    Нижи делови пакла су опасани зидом града Дис и окружени реком Стикс.
    Јеретици
    Насилници . Они су подељени у три круга:
    Они који су починили насиље против људи и имовине
    Они који су починили насиље над самим собом - самоубице
    Они који су починили насиље против Бога - богохуљење, содомија, лихвари,
    Лажљивци се налазе у кругу под именом Malebolge . Он је подељен у десет канала или десет злих јаруга. Ту су:подводачи, заводници, ласкавци, симонијаци, врачеви, чаробњаци, варалице, лицемери, лопови, зли саветници, кројачи неслоге и кривотворци.
    Издајници . Овај круг је подељен у четири зоне: Каину, Антенору, Толомеу и Јудеку. У првој су издајници родбине, у другој издајници отаџбине, у трећој издајници гостију, а у четвртој издајници добротвора.

2. Samo napišite VIP osobu i njen grijeh pored.

3. Jelena Karleuša, GRAND produkcija i Saša Popović.
    Greh: Mentalno trovanje na nacionalnom nivou. Zaglupljivanje nacije i uništavanje kulturnih vrednosti jedne zemlje.
    U najdublji krug, molim.

4. Greh: Mentalno trovanje na nacionalnom nivou

Oni troluju prirodno, nesvesno.

5. Костићу, не буди сељачина и не спемуј тему него помози. Сад ћу да направим неки списак, морам мало да се снађем, нисам читао Божанствену комедију.

6. To da shvatim kao nasilje nad ljudima?:) može

7. Zaboravila si da napomenes da u sredini 9. kruga Lucifer zvace Judu

8. А каква је Дантеова политика по питању лажних дојава?

9. hahahaahahhahaahhaha

10. Курт Кобејн - самоубица

Слободан Милошевић - лопов, кројач неслоге, може да се тера још

Зоран Ђинђић - ласкавац, лицимер

Јосип Броз Тито - хајде нек се заведе под јеретик

Џек Трбосек - насилник

Сетићу се још.

11. Hvala,Burzum.Pomažeš mi.:)

12. Dok ja razmislim o ovome reci mi, Vesna, kod koga ti je ovo? :D

13. Vesnam, let me guess. Učenik Filološke Gimnazije, prva godina? :)

14. Ma kod Vojke,Milice.:) znam da se trudim bezveze,ali oću bar malo da zasmijem odeljenje.

15. Da prva godina,da,gimnazija bez toga filološka.:)

16. Nisi u Filološkoj? Pošto su i nama (Ja jesam u Filološkoj, however) zadatak da napravimo moderan sklop Danteovog Pakla... Dobro si se snašla. Podseti me da prekopiram sve ovo što dobiješ. :D

17. PrankMaster
    Vesnam, let me guess. Učenik Filološke Gimnazije, prva godina? :)

Ccc nisu svi na Filološkoj. :P

Ma kod Vojke,Milice.:)

Ne znam ja tu. :D

18. Pa da,znaš da mi ništa nije padalo na pamet osim Isidore Bjelice,Amfilohija Radovića i Jelene Karleuše.:)

19. Kako niko ne spominje Miskovica i Beka? -------------> Они који су починили насиље против људи и имовине
    EDIT: Da bude jedan post.
    Lazljivci, cela skupstina i 90% ne vladinih organizacija.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.