Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
misliš da sad ne znaju? Pa u Oksfordskoj enciklopediji lepo piše da je Oluja bila etničko čišćenje a u Jugoslaviji se desio GRAĐANSKI RAT. Jedno piše istorija, drugo politika.
Što se stvarnog broja žrtava tiče, u bilo kom slučaju, ti brojevi nisu realni. Počinioci UVIJEK smanjuju broj žrtava, a oštećena strana povećava.
Tako je za svaki, baš svaki, masovni pokolj ili ubistvo.
Tako da mislim da je od strane Srba stradalo u Srebrenici MANJE ljudi od onoga što Bošnjaci tvrde, ali više od onoga što tvrde neki srpski izvori koji pokušavaju minimizovati zločin.
Možda je 4000 - 6000 neka realna cifra.
Ali se građanima, nažalost, uglavnom servira politička verzija priče, a ne naučna, istorijska. I većina ljudi vjeruje u onu političku priču koja se njima najviše sviđa.
možda 4000 hiljada Jovičiću ali ne civila...to su bili borci, naoružani borci koji su pucali..kojima je General nudio predaju..mnogo pre svega toga..ali nisu hteli da napuštaju teritoriju..nije im dao Alija...direktiva stigla da ima da se sedi i brani Srebrenica....a pomoć će stići...
znači nisu civili...
A mi sada znamo šta je bilo tada,ko je ubijao u Srebrenici,da li je Mladić mogao da spreči i da li je čovek uopšte kriv?Ovo me podseća na slučaj Milana Nedića koji je od komunjara isto optuživan za slične stvari.
Ali što mi moramo zbog političke korektnosti prećutkivati istorijske fakte kad se lepo vidi da ih druga strana zloupotrebljava. E, to je to što jebe ljude a ne zato što im žao Mladića.
Jovičiću,srpski izvori mogu samo da uvećaju zločin zarad uvlačenja u bulju.
pazi, na primer ti Škorpioni koji su se snimali, ludaci..oni su bili paravojna jedinica i kao takvi nisu odgovarali Mladiću..nisu odgovarali nikom...i sad je on kriv za njihove zločine?
ako je tako predsednik amerike je kriv za zločine u Gvantanamu...komandna odgovornost, jel tako...
Kako se razočarao vrh Amerike- Barak i Hilari, nije bilo konačne realizacije da gledaju u prenosu uživo još krvi. Ne ubi se čoek, a nije ni pružao otpor...
A škorpione treba odrati žive,seći ih deo po deo!Ono je sramota!
Koliko ja kapiram ovog Jovicica, Mladic je jedna totalno uravnotezena osoba, dobrog srca, koja mrava ne bi zgazila, ali ga je poneo rat....zaigrao se, jebiga??
Zamisli, Jovicicu, da je svako lice koje je imalo i minimalnu moc, poneo rat...
Sta mislis, da li bi kamen na kamenu ostao?
Po tebi on je mucenik jadan, star i iznemogao, pa ne mora da mu se sudi... Takve iste je ubijao dok nije bio iznemogao i kada mu je guzica bila debela od cvaraka koje je tovario dok su goloruka deca streljana.
Pusti tu patetiku, jer je jedino tuzno u celoj prici sto ce umreti verovatno pre zavrsetka sudjenja, a svakako zasluzuje da provede mnogo mnogo vremena u zatvoru.
Roki, u svakom ratu imaš lešinare, to nije ništa novo...i sa jedne i sa druge strane..i veruj mi niko ih na ganja da ne budu lešinari, da se normalno ponašaju, da poštuju pravila ratovanja...sa jedne strane zato što su to dileje kojima ne možeš ništa osim da ih ubiješ a sa druge jer svi polaze od toga da im ipak pomažu..
E a da odjebete malo sa decom,ženama i starcima?Imam osećaj kao da gledam onaj film sa Ričard Girom...
Krv, pitao sam već neke pa da pitam i tebe...jesi ti ovo video ili si samo čuo?
MLADIĆ HEROJ! SREBRENICA SRPSKA ZAUVIJEK!
Bicebice , ne odgovaram na glupa pitanja.
KRVI, PITANJE JE PROISTEKLO IZ TVOJIH GLUPIH KONSTATACIJA...
Krv, glupi su sterotipi koje kupiš bez razmišljanja...lepo te pitam jesi ti video negde Generala da je klao nekog?..neke babe, decu, žene?...ili si samo čuo?...jesi video ili čuo negde da je on naredio neko ubistvo?...
koliko si ti imao godina kad se desila Srebrenica i gde si biJo?
E, znate kako...Izvinjavam vam se. Iskreno. Moja je greska sto ulazim u raspravu ovog tipa. Jednostavno, sve se nekako ponadam da su kvazi-patriote u manjini i da preovladjuju normalne osobe. Moja je greska.
Ostavljam vas da uzivate u ovim momentima kada mozete da svima saopstite koliko volite svoju zemlju velicajuci pse rata.
Ja sam prokleti kolaborant i izdajnik vazda bio, jer ce mi Ratko Mladic , Naser Oric i Haradinaj biti jedna te ista stvar - gola govna.
Izvinjavam vam se jos jednom i zelim vam sve najbolje u vasim , ocigledno, sadrzajnim zivotima.
Prijatno.
ipak, nisi ti pametan i normalan, nego si lupio pa sad prtljaš