Uhapšen mladić od ranije poznat policiji!

1. Жаре и Гоци су још једном показали да су највећи Срби и за мање од 24 часа направили су пјесму подршке ухапшеном ђенералу!
    http://www.youtube.com/watch?v=oVeq_3t8b88&sns=fb

2. I na kraju, ma kakav zločinac Mladić bio, smatram da njegov narod treba da mu da podršku, jer je on bio na braniku Republike Srpske.

A da je bilo sranja i klanja bilo je, ali takav je rat.

I dok mu sude, treba da ima našu podršku. Ako je zaista kriv, (a vjerovatno jeste) neka ga osude pravedno, ali nek ne satanizuju naš narod, a on taman i kad bude osuđen, biće jedan od zaslužnih Srba, bez obzira na zločine.

Jedno je Mladić kao čovjek, a drugo su zločini, do kojih je došlo zahvaljujući mnogim faktorima, velikim djelom je i Mladić za zločine kriv, ali njegova krivica sigurno nije jedini faktor koji je doveo do zločina.

3. Aktivnosti po drugim sajtovima su jadni...
    Kakva jednoumlja.

4. I na kraju, ma kakav zločinac Mladić bio, smatram da njegov narod treba da mu da podršku, jer je on bio na braniku Republike Srpske.

AMIN!!!

5. Može da priča ko šta hoće.

Da nije bilo Mladića današnja Republika Srpska ne bi postojala. Ne postoji Srpska zbog Srebrenice, Srpska je izgrađena u Krajini, na Ozrenu, Koridoru, na Majevici, Višegradu, Han Pijesku, Nevesinju i ostalim velikim linijama i stratištima našeg naroda. Srebrenica je zločin koji se desio mnogo kasnije nakon što se Srpska ustabilila, jedna enklava nikako nije mogla odllučivati hoće li Srpska postojati tako da priče Cerića i Tihića da je Srpska genocidna tvorevina - ne piju vodu.
    Srebrenica je zločin drogiranih profiterčića i vonabi škorpiončića, na stranu to što su balijice od toga napravile medijsku pompu i dobrano profitirali na uštrb žrtava.
    Ratko je heroj.

Velikim dijelom se slažem.

6. Aktivnosti po drugim sajtovima su jadni...
    Kakva jednoumlja.

Морам да се сложим с овим. Свиђа ми се што на вукајлији има разноликог мишљења.

7. Džimi, baš me interesuje da li si pročitao moj nešto duži post sa prethodne strane, i šta misliš u vezi toga?

8. Нисам. Чек, сад ћу...

9. Jovičić

Evo ukratko mog stava,

Pobedio si sa ovim :D ahahahah!!

EDIT: Pročitao sam tvoj referat.. Slažem se u potpunosti, od reči do reči.

10. Sta mislite o onom protestu u nedelju?

11. Јооооооој, хтједох нешто да кажем о свему овоме, али ме Јовичић претече! А и не пише ми се вала, немам живаца пуно у задње вријеме за то. Ево вам линк ове дефиниције, па прочитајте коментаре ако вас интересује моје мишљење:
    http://vukajlija.com/ratko-mladic/84487

(ипак "моје ријечи вриједе више", не?)
    :-)

Јовичићу, риспект.

12. Kao prvo, Mladić jeste krivično odgovoran, čak i ako nije direktno naredio izvršavanje zločina, jer su se vrlo teški zločini desili, koje je on, vjerovatno, mogao da spriječi.

Истина.

Kao drugo, ta zločinačka dimenzija, nije jedina dimenzija Ratka Mladića. On se maksimalno zalagao u ratu za srpski nacionalni interes, za odbranu srpskog življa, i za uspostavljanje i odbranu Republike Srpske. U tom pogledu, može se smatrati herojem, jer je zaštitio mnoge srpske krajeve i spasio mnoge srpske živote.

Има логике.

Kao treće, to što on do sada nije htio da se preda, NIJE zato što je pička, već zato što se plašio, ne za svoju guzicu, već za to kakve će posledice po Republiku Srpsku imati njegovo suđenje u Hagu. Plašio se da RS ne bude proglašena za genocidnu tvorevinu.

Могуће да је стварно веровао у то, као и многи људи, али мислим да је исти курац, судили они њему или не. Лично, мислим да би био у заблуди, јебига, није он политиколог, већ обичан војник. Штавише, то што се крио, некима би можда и више повода дало да проглашавају РС геноцидном творевином. Другачија би ситуација била да се предао као Шешељ.

Kao šesto, za mnoge srpske poraze, kao i za neke zločine, daleko je krivlja politika, propaganda, govor mržnje, nego sama vojska.

И то стоји.

Čak i na Zapadu, isti oni koji pozdravljaju to hapšenje, u dubini duše nas možda smatraju za ulizice, izdajnike i pičke.

Могуће, али шта па Срби добро мисле о Западу? :)

Što se dinamike ulaska u EU tiče, mislim da je ovaj događaj imao vrlo malo uticaja na istu.

Да, али мислим да ће се ипак одразити повољно, јер домаћи политичари више неће моћи да се ваде на Младића, већ ће морати да предузму неке адекватне мере.

Da li je bolje ovako kako se desilo, ili da Mladić nije uhapšen?

Реално, можда је боље због овога што споменух изнад, а с друге стране је горе због могућих протеста који ће да се организују и сл.

13. Sve je rekao Jovičić i sve stoji. Samo jedno nije rekao- Da će s ovim Hagom da se da pečat na povijesti i historije koje hrvatska i bošnjačka deca već odavno uče i kojom im se samo poručuje da su im Srbi, plemenskim rečnikom da se izrazim- dužni krv.
    E to je jadno.

14. Aurora, ova tvoja teza o uverenju komšija o postojanju duga u krvi mi je omiljena, citram je gde god stignem.

15. Na kraju krajeva, majkama koje su zaplakale zbog Srebrenice niko njihovu djecu neće povratiti, ali će se zato jednom starom i iznemoglom čovjeku poslednje godine svesti na nerviranje, suđenje, stres, zajebancije, pičke materine, i ako doživi presudu, na trunjenje u zatvoru do kraja života.

A taj čovjek do početka rata je bio najnormalniji lik, dobar vojnik, oficir, u ratu je branio srpski narod, ali, jebiga, u nekim trenucima ga je ponio žar, zaboravio je na obzire, i desili su se zločini.

Da se Mladića pitalo, vjerovatno se ne bi sve desilo tako kako se desilo.

Glavni krivac je sam rat, a svi ostali su žrtve i kolateralne štete, uključujući i Mladića.

A ko je kriv za sam rat?

Najviše političari. Slobo, Tuđman, Alija, ta ekipa. Čak ni oni nisu toliko krivi koliko njihova GLUPOST. Zbog pogrešne provjene situacije, gluposti, zaslijepljenosti nekim idejama, kao i naravno zbog želje za vlašću, populizma i želje da budu narodni heroji, poslali su narode na ovim prostorima u rat, krv i stradanje.

16. Младић није толико лош, једино ми се не свиђа што се пре рата изјашњавао као комуњара, а после као Србенда. Ал' добро, чак се и патријарх Паја чепио комунистима. И слажем се са Јовичићем да Ратко не би требало да проводи старост по суђењима и затворима, требало би да му на пример дају кућни притвор.

17. Nije to moja teza nego moja opservacija okruženja i strah batice...
    Dok mi samo stojimo utopljeni u sopstvenoj letargiji kao- bole nas kurci baš nam dobro sve.

18. Jedino što je pozitivno je to, što će se u Hagu, bez obzira na presude, neka istina otkriti (mada vjerovatno nepotpuna), pa će za 50 godina, istoričari, hladnih glava, moći da kažu šta se tačno, i zašto, ovdje dešavalo od 1991. do 1995.

19. pre tog navodnog zločina u Srebrenici, Muslimani su zauzeli, puškama, nekih 800 kvadratnih kilometara na teritoriji opštine Srebrenica i Bratunac...u te dve opštine od 93 zaseoka i sela u kojima su živeli i Srbi 82 su skroz uništena i spaljena..o sudbini tih Srba tamo i Naseru Oriću koga je taj haški tribunal oslobodio, ne bih...loše utiče na mene i prisetim se nekih strašnih stvari...

i još jednom..iz Srebrenice su izašle žene i deca..ostali su vojno sposobni, naoružani ljudi koji su čekali da im se Naser pridruži ...odnosno da sačuvaju "svoju" puškama otetu teritoriju....i pucali i ubijali...i probijali se..i par puta na nekim mestima su snage VRS upadale u unakrsnu vatru, od ovih koji su pokušavali proboj iz Srebrenice sa jedne i jedinica Nasera Orića sa druge strane...

daklem, nema pojma o civilima..bar ne o tolikom broju civila...

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.