Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Ali mrtvog ga ne bi isporucil Hagu, nego bi jos i za neku pristojnu sahranu mogao da se ogrebe i to onda ne bi bilo to. Dakle, slazem se sa Chevuom skroz osim u ovom, iz cisto racionalnih razloga. no mercy.
Чеву, брате, лако је теби да причаш метак у главу, побегао си на време из Мунзеа у Оукленд, не осуђујем те и ја бих волео тако, џемујеш брате по фестивалима, имаш много готивнији живот од 99 посто нас специјалаца са Вуке. Када би рокнули лика десила би се велико срање, ниси био на Цераку када је било срање са оним крајишником.
Zločin je braniti svoj narod.
Džimi je l' dokazano da ratni zločinac? Čini mi se da niko nije kriv dok se ne dokaže, to je osnovno načelo. Eto npr. da je više radio na uspostavljanju dobrih međuljudskih odnosa i poštovanju ljudskih prava kao što je radio Hašim Tači on bi možda bio premijer. Muka mi je nas samih jer smo kao kurčevi glupi, našeg čoveka guramo dole i glumimo neke poštenjačine i mudorsere a setite se samo da kroz celu istoriju nijedan kasapin koji je bio odgovoran za neki veći zločin nad Srbima nije odgovarao, a baš se pitam zašto. Kad bude bio osuđen za ratni zločin biće ratni zločinac, nije ovo Španska inkvizicija.
Daćemo i Ratka, sina našeg najvećeg i epskog junaka. Šta ćemo dobiti?
Аман, зашто уопште мораш нешто да добијеш? Ако си сведок убиства и убицу пријавиш полицији, је л' то радиш зато што очекујеш неки добитак или зато што мислиш да убице треба да буду иза решетака? Ти људи су трунули у затвору зато што су злочинци.
Говори у своје име. Ја нисам иза Ратка и јебе ми се за њега, а верујем да тако размишља свако нормалан у овој земљи.
Издао си генерале нашег највећег савременог војсковођу Славка Лисицу!
Издадоше и тебе
"Zlocin je braniti svoj narod"
Brate....
Ето пусте среће да их је било 8000. Било их је много много мање. Те "муслиџе" су годинама уназад (од 1992-1995) на најсвирепије начине у Подрињу истријебиле преко 3500 Срба ( и жена и дјеце и старих). Зашто је Насер и осуђен, наравно, по принципима међународне правде,јел тако? Ратко је као прагматичан човјек и добар Србин поштедио жене, дјецу а екипу која је директно или индиректно арчила са Насером послао тамо гдје им је и мјесто. И шта, треба да осјећам сажаљење неко према њима? Ви који жалите сребреничке шехиде примите њихове породице на љетовање или им помозите финансијски, умјесто што серете по форумима. Ако их стварно жалите.
У ствари, муслимани Ратку му могу бити захвални за брзе и фер егзекуције и поштеду живота за жене и дјецу, могу му бити захвални за оно што Орић није омогућио својим жртвама.
И да, не треба заборавити масовне покоље над Србима Подриња од предака тих истих муслимана у Другом свјетском рату. Наплата стиже кад-тад.
А већина нас из РС Ратку је вјечно захвална. Заиста, хиљаде нас му дугује живот. Наравно, некоме ко гледа са стране и вади ствари ван контекста слика је класична медијска црно-бијела, у којој је генерал на црној страни. Тако да разумијем и људе у Србији.
1995 ми је фалило година за војску, али сам поносан на свог оца, стричеве и ујаке који су били дио ВРС цијелог рата.
Skočimiše, ima i ona Balaševićeva (kud baš njega moram da citiram): "Nemoj nas više braniti, brigom ćeš nas sa'raniti!"
Doduše posvećena Miloševiću, a Mladić je samo njegov slugeranja.
@Remac
Ti kao da si sedeo u njegovom štabu.
I ja kada sam bio u vojsci, za vreme bombardovanja, radovali su nam se u svakom selu, valjda su ljudi osećali neku sigurnost (po mom viđenju sigurniji bi bili da smo bili daleko od njih, jer smo i njih pravili potencijalnim metama), što nas ne čini super vojnicima.
Nije on biJo gladan za rata, ni on, ni Hadžić, ni Karadžić. Jeli su se ovnovi, volovi, pilo se... a ja se jednom obradov'o nekoj pašteti unproforskoj od po' kile k'o dete trešnjama, pa sam zvao dva najbolja prijatelja da se omrsimo, a baš bilo nekako na neki post.
Ko god je kriv za smrt ijednog deteta koje nije pušku nosilo, nek mu je na dušu!
A sada ozbiljno. Pobednici pišu istoriju kao što svi znamo. Da smo dobili ratove svi ovi naši haški izletnici bi zaista bili heroji. U to ne sumnjajte. Narod je lak za zajebanciju i lako uči pesmice napamet. Izgubili smo ratove i pobednici su rekli da su oni su zločinci i to će tako ostati.
Istina nikada nije crno-bela. Ima ona bezbroj nijansi. Ne palite se previše i vi što vam je žao Mladića i vi što vam ga nije žao. Istinu nećete saznati nikada a ovo čime sada raspolažete u vidu osećanja je samo nečija kreacija.
@Burzum: to stoji. Ne upustam se rado u bilo kakvu tematiku vezanu s politikom severne hemisfere, ali ne mogu da ti opisem gorcinu koju osetim svaki put kada se Ratko spomene kao neko ko je bilo kakvo postovanje zasluzio od ljudi kojima je stalo do srpskog ponosa.
Politika nam nikad nije bila jaca strana, ali smo zato imali vojsku jacu od americeke i to ne toliko davno. On je tu vojsku ocrnio za vjeke vjekova.
Naravno da nemam prava da mu presudjujem bilo kakve metke u potiljak, glupo je od mene da tako nesto kazem. Emocije, jebi ga.
Brate....
Ууу, што ме је одбранио... Тако ме је лепо одбранио, да сад морам да уживам у ''благодетима'' једне земље трећег света.
@Dzimi Pravda za sve vazi samo za nas ne vazi...ako je zlocinac nek odgovara, ali neka isto tako odgovaraju svi koji su pocinili zlocine nad Srbima i zasto nasa Vlada ne radi sa ambicijom sa kojom su radili na hapsenju generala, po pitanju zlocinima na Kosovu, po pitanju bombardovanja od stranje NATO-a i jos mnogo drugih primera...?
OX je zaboravio da pomene mahinacije u Srebrenici i kako su pogubljeni glasali na izborime već za koju godinu. Pa ti manijaci su pucali u svoj narod na Markalama po cenu slobodne Bosne,zašto bi vas čudila Srebrenica.Račak je druga priča ali na istu foru.Nečeg je sigurno bilo tamo ali ako CNN kaže da ih je bilo 8000 ja ću pomisliti da ih je bilo 800.
Mladić bio Miloševićev slugeranja?Dečko...
Ovaj čiča što je rekao ovoj novinarki sa b92 da može da je optuži da je droca je car hahaha
Hahahaha, 'Bili smo taoci Ratka Mladića'. NAJJAČA JEBENA IZJAVA OVE PEDERČINE BRUNA VEKARIĆA!
Слажем се углавном. И то је подједнако последица лоше политике.
Reservoir, nisam ja sjedio u njegovom stabu, ali mi je svako musko u familiji bilo u vojsci za vrijeme rata, pocev od oca pa do 5-og koljena. Kakav je on prije bio, to me ne interesuje, znam sta je bilo za vrijeme rata, gdje je pogrijesio i gdje nije.