Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Што се тиче моје прошле мачке (мешана нека сељачка наранђаста са жутим штрафтама као тигар) доживела је 9 година, хранио сам је свим и свачим, ниеј имала појма шта је куповна храна. Значи јела је чварке, сланину, ловила мишеве и пернату ситну дивљач, понекад је јела траву, појма немам што, то има неке везе са цревима, нисам је хранио длакама ал је понекад искашљавала нека тврда длакава клупчад, триповао сам се од тога. Јела је и леба. Живо месо када неко закоље свињу, неколико пута је одлазила у трафику прекопута и украла је кроасан, јеби га, воле кроасане. Пре 5 месеци се омацила последњи пут, 6 комада, два иста ко она два црна и два шарена (жуто бело црно), преживело три мачета од сваке сорте по један, кева им отишла негде, одва три сам некако извукао. Када се кева мачка вратила цркла је. Није ми јасно што није цркла тамо где је била (није је било 6 дана) већ је дошла да је ја гледам како цркава. Ћале је саранио негде у дворишту, рекао сам му да ми не каже где, ал све мислим да је под ону дуњу, тамо је саранио 2 кера и једно прасе.
Иначе остаде мени једно маче и да не дужим и ово једе исто као и кева што јој је јела и ништа му не фали. Куповна храна је за фенси мачке! Е да, обожава сардине.
Idi bre u pičku materinu, em što se zagrcnu, em što se isprska kafom...!
Mog lepotana imam već 6 godina. Odaniji mi je od psa i obožava me. Obožava ustvari svakog ko dođe i kod svakog se mazi. Jedna dobrica i duša od mačke. Kad rikne mislim da ću riknuti i ja.
Upravo. Rešila sam da ne držim više nijednu životinju, jer kad rikne, i ja ću. Za mačkom sam toliko plakala, imala sam temperaturu, ležala u krevetu sva smlaćena, primala infuziju. Idalje, nisam se navikla. I idalje čujem njegove korake u hodniku, baš se tripujem. Nedostaje mi više od bilo kog. Bio mi je oslonac, u njemu sam videla ličnost. Nije samo bio mačak, s tim što je i to privilegija. Kad bi mi se išlo nazad kući, da legnem u moju sobu, pobegnem od sveta odraslih, ja bi njega uhvatila i zgnječila, a on bi predeo, i opet bi se vratila u normalu. Svaki put kad bi počela da sviram, on bi zaspao tako slatko, da sam imala poriv da ga pojedem koliko je sladak. Baš mi fali, ali neću nijednu drugu životinju, jer kad i ona ugine, mislim da će mi preći preko svih granica, pa da ću i ja za njom da crknem. Dovoljni su mi pseto i mačak od momka. S tim što ću i za njima da se udavim u suzama.
Charlote, divna ti je cica-maca :)
Па и није неко место за мачку, мислим да је она требала бити сарањена на неко друго место....
mylyce, imena tema su ti genijalna! Mačeći hoooooooliiiiivuuuuuuddd!!!
Ево је моја мачка. Зове се Мачка.
http://www.dodaj.rs/f/3I/D5/4gi1Jmth/macka.jpg
Има једно дете. Воли све што воле млади.
За мачора обратите се на пвт.
zamisli udjes u kuci i vidis kravu kako lezi hahahahaha...ja bi je pomazio
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lvjbx6sALZ1r6hpfho1_500.jpg
Ovo je bio moj mačeći gazda. Najbolje stvorenje na svetu. Koliko mi nedostaje.
JE-BO-TE!
Elem, da ne slikam mog bezveze jer je odskitao negde (februar je, jelte), evo njegovog dvojnika. Ali isti su. :)
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/2292006_700b_v2.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1H/9p/2L54JCWr/photo0014lalla.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2X/CR/25Mj2oNl/photo0008gg.jpg
мој смрда мали, није нешто лепа ал је умиљата
Aww ^_^
http://www2.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201204/4016/tumblr_m3124ia4rj1qdlh1io1_400.gif?1335615454
awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Kako je neko mom macku jebo kevu... Ima neku ogrebotinu na njuski.
Ogrebala ga neka mačka.
имам једно питањеу а тиче се психологије мачака.
наиме, имала сам две црне маце, скоро идентичне, сестре, Јединица и Нула.
Јединица се омацила и изгубила мачиће не знам како, да ли јој је неки лима рке појо или шта већ, али ми их нисмо дирали сигурно.
недуго затим омаци се Нула, прво у нашем подруму, 3 малца, потом их пренесе код комше у двориште. нисам их видела 2 месеца, само су се понекад чули и таман тих дана кад су кренули мало да излазе и да не буду толико дивљи, Нула рикне, отровао је неко или шта већ.
и ми останемо са два (једно је рикнуло у међувремену) мала мачета који су потпуно дивљи и њиховом тетком Јединицом.
и ај као ја контам, успећу преко ње да их намамим, кад год она мјауче они крену према њој, ваљда мисле да им је кева. ал коорчић, велика стално режи и сикће на њих. кад смо их напокон припитомили, ова је почела да их туче и гребе кад год их дохвати. и сад ево прошло је месец дана од свега тога, она и даље режи на њих и шамара их. некад се занесе па кад јој приђу почне да их лиже ко да су њени и онда као да се освести, види шта ради па их нашамара. некад их у исто време лиже и режи, тотална конфузија.
моје питањеу је да ли неко има идеју зашто то ради (добијају једнако пажње, хране) и како бих могла да их спријатељим и побољшам породичне односе, понашају се ко реднеци, реднек мачке глупе.
можда је подсећају на мачиће које је изгубила и фејловала да одгаји, не знам. тих дана кад је изгубила те мачиће је била баш изгубљена, пратила ме свуда (чак и кад кренем бајсом негде) и нон стоп мјаукала, тражила их.
realno, jedinica je fakd up macka sada... imaju i zivotinje primarna osecanja, kao i posledice nakon problema.
vremenom ce mozda kad porastu macici da ih batali, al sad je tako.
btw, sklanjaj te macice od te macke ako hoces da ne izrastu u totalne kretene i zle macke sto te grebu i ujedaju kad oces da ih mazis.
ма јок, ултра су мазни и привржени су ми баш, лицкају ме ко маму и тако то, да простиш лолол
а Јединице се клоне и они сами, тек понекад кад виде да би се она мазила, приђу ако се мази код мене или кад једу заједно. кад чилира необавезно само је тако посматрају из даљине ал нема шансе да би јој пришли.
имам два мачка индијанца. биле ту најпре неке мале четир' мачке дебеле (тако рек'о звонко богдан!), омацила се ту нека мачка иза куће, и направи она од њих праве људе, оно, пренела им све кул моралне вредности и то, и оде.
и остадоше четир' мачке још дебље, пошто сам их ја уз'о под своје скуте. е сад, обрт! од те четир' мачке, две су оно, баш мачке, и омаце се пре пешес месеци. поклонимо ми то неком човеку све џумле, у пакету (10 мачади омациле 2 мачке, еј!), и остану ова два мачка индијанца са почетка приче. е, онда комшија донесе мачка однекле, да га узгаја кући. и шта се дешава, пајсад, уместо да ова два мачка чувају територију јер их нонстоп макља неки мачак из комшилука који је најјачи од све мачке, они прихватише овог новог к'о њи'овог, па се лижу међусобно, играју, и то! мада мало су мрзовољни, то сам приметио кад он дође. смори их вероватно јер је клинац, јебига. и, шта сад... како сам ја очекивао да се три мачка макљају људски, разочараше ме.
и сад тек почиње шпанска серија! она мачка, њи'ова мајка, се опет омаци ту близу у комшилуку (знао сам да је курва, јебе се по селу!) и изроди опет четир' мачке, ал' сад мршаве. и те четир' мачке су много ружне, зифт црне, и дивље, и заиграју се тако пантери и стигну до мог дворишта, и ту лепо дођу и хасају где ждеру моји мачкови. а ова двојица кулирају (зато су индијанци).
е, питање је: чиме ја да 'раним моје мачкове да они после побију ова говна што им једу 'рану? па мајку му јебем, мора да штите своју територију, нек' им кажу "шукурац на ваше место", ако не могу да их отерају 'вако.
или, да преформулишем питање: зашто су моје мачке пичке?
на газду хехе
http://media.tumblr.com/tumblr_m2jm4dHbT91qa0r59.png