Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
A, znači, ko omaši da te shvati, taj je nolajfer. Izvini, centre svemira, priznajem da sam nolajfer. Mnogo izvinjenja, ako se nolajferska izvinjenja računaju...
Ohohoho, čika Okse, ovaj put si se sjebao. Delim kancelariju sa Indijcom i sad će čiča Luksdoc da neke stvari dokumentuje:
- Znaš li šta je evolutivna majica? To ti je kad moj kolega dolazi u istoj majici 4 dana na posao, samo što prvi dan bude bela (pogužvana doduše), drugi se vide neke mrljice, trećeg dana se vide otisci prstiju po majici od karija i onog šita koji jedu, a četvrti - nisam dovoljno jak da opišem.
- Znaš li za onu "nokti su mu orati bi mog'o"? E, to moj office mate primenjuje u praksi, notki dugi kao u žeMske a đubreta ima za 40 kvadrata povrća da se nađubri.
- Lik je otišao da drži neki govor pred komisijom nekih džigi-bau likova u jebenoj pogužvanoj majici!
- Sav vonja na one njegove začine!
I da neko ne kaže da je to generalizacija na osnovu jednog uzorka, da malo začinim - na spratu gde sam - znaš ko je najsmrdljiviji lik? Vidi čuda - Indijac (drugi jedan). Ko ima najmasniju kosu? Indijac (treći lik)... Mogao bih ovako do sutra u podne!
Тај фазон, ви'ш како Пишоња зна!
stvarno. evo npr. recimo da svako od nas nek poznaje po dvoje pripadnika romske nacionalnosti (ajd da ne bude cigani) koji su završili fakultete i potpuno su normalni ljudi, a recite me, koliko onih običnih, prljavih, smrdljivih, prosjaka, cigana najciganskijih ide na svakog od to dvoje normalnih? i eto vam i odgovora za induse.
Pa ti misliš da je tvoja briga oko mackanja kože i češljanja kose i sečenja noktiju ultimativno civilizacijsko dostignuće? Pardon. Ima belaca koji tvrde da im crnci smrde, a ima i obratnih primera.
Ne, nego je osnovna kultura ne smrdeti i biti elementarno čist toliko da se ljudima pored tebe ne povraća. To je većinom nepisani kodeks, ali se u skorije vreme čak i dokumentuje, verovatno zbog ..."mirisa karija".
Ne planiram da te vređam, ali planiram da idem da spavam. Izvini ako sam te uvredio, malo sam prek ponekad, ali nisam napisao ništa protiv tebe nego protiv tvog posta.
Ovo sve što pišemo je uglavnom čista dedukcija - mi na osnovu nekih primera zaključili. Možda grešimo. Mene ovo za Induse šokira, recimo:
To ne mogu da prihvatim, da ceo jedan narod (osim malog procenta) okarakterišeš kao nenormalne uz obrazloženje da je to opštepoznato. Stvarno mi to deluje neargumentovano. Poslednje što ću reći je da nikada, ali nikada ne može jedan ceo narod da bude nenormalan, glup, zao.
Ružan može - evo Engleza. Muzikalan može - evo Italijana. Miran može - eno Finaca. Ali to su neke stvari iz genetike i mentaliteta, a ovakve patološke pojave poput nenormalnosti ne mogu da budu osnovna crta jednog naroda osim ako taj narod nisu Islanšani kojih ima malo i žive na santi leda pa se množe međusobno i sa daljim rođacima pa im je i do 20 odsto dece debilno.
Vi znate kakav stereotip vlada o Srbima u svetu? Koljači i zločinci koji imaju tu i tamo nekog Đokovića ili Vidića (mada mnogi pomisle da su ova dvojica Hrvati jer Hrvati važe za finiji narod). E sad, protestujem protiv stereotipa jer su oni opasni - jedan moj drug već godinama živi u Italiji i laže da je Hrvat jer onda kada je on došao, ne bi se dobro proveo da je rekao da je Srbin. Stereotipi su opasni.
Elem, vi primenjujete merila civilizacije u kojoj ste odrasli na jednu sasvim drugu civilizaciju. Ne možete biti u pravu, jer "biti u pravu" ne postoji. Možete se groziti Indijaca ili Cigana isto tako kao što su se Crnogorci u 17. veku grozili napirlitanih Talijana ili kao što se Kinezi danas groze sira: ukvareno mleko.
Pa možda i ti njima smrdiš? U civilizaciji iz koje oni potiču oni ne smrde jedni drugima?
Nisam nikad otišao dalje od Budimpešte, ali mogu da kažem da ako smo najgori onda mi se to baš sviđa...
Тако је нофлајеру један ниједни! Има да се клечиш и да молиш за опроштај док ти колена не отпадну. Тако је већ боље.
e da, i crnci smrde. ali to je neki čudan smrad, uglavnom od nekih sranja koja stavljaju na onu njihovu nemoguću kosu, koju ne peru mesecima, jer ako je operu, neće se nikad očešljati... tako da mučenike ne možemo kriviti za to...
Kakva ti je to benasta logika, svega ti? Ne nalazim shodno da komentarišem.
Naslov je očajan. K'o Olja Bećković da ga je smišljala.
Elem, daleko od najgorih. Čak smatram da je Balkan jedno od lepšh mesta za život u Evropi. I to zbog mentaliteta ljudi koji na njemu žive. U svetu nije jer postoje Vanuate i tako neka ostrva, ali u Evropi sigurno.
Dobro, materijalisti koji se lože na pare i drkaju na mahagoni misle drugačije, ali to je već njihov problem.
Ne, ja znam da oni manje vode računa o higijeni jer tamo odakle oni dolaze, ponašaju se drugačije. Ima i nešto malo genetike.
Valdemare, ova radnja o kojoj Luks priča se odigrava u Švajcarskoj. Ako su mu dobre Švajcarske pare, mora da prihvati i neke osnovne kodekse ponašanja. A kupanje je osnovna kultura.
Ау Валдемар ал' ти кењаш.
Значи, циганштуре, које се окупају једном годишње (први дан сезоне на Ади) и то без сапуна, не смрде?
Jednostavna logika. Nisi centar svemira. Indija je starija od Evrope. To je zasebna civilizacija. Ti verovatno smrdiš njima.
ROTTEN BALKANISCHE SCHWEINE AUS!!!11
To i ja ovoj dečurliji objašnjavam, mi smo carevi, ponavljam - najnapaljeniji narodi su sa Balkana (ovo niko ne sme i može da demantuje), pametni za život i milion drugih stvari!
Evo jedne situacije. Pitao moj prijatelj, Srbin, nekog Engleza: "Ivane, ti da vidiš neku jako dobru žeMsku, ali baš dobru, i ona stoji na kasi i hoće da kupi kafu a nema para - da li bi je počastio?" A Englez će ko iz topa: "Nikako! Nisam ja toliko bogat!"
I tvoj čukundeda i pradeda se kupao jednom godišnje, pa ga zbog toga nećeš nazvati primitivnom smrdljivom životinjom niže rase.