Prijava

Најјачи роштиљ који сам јео је на окретници 12-ице, код омладинског стадиона. Ту се храни пола студентског дома Карабурма. Пљескавице су им најбоље, али и све остало им је феноменално. Лепиња с кајмаком, пљескавица с кајмаком, димљена сланина... Кад поједем сланину све мислим како ћу да умрем од холестерола.

Predraže, ajmo pisat' knjigu, vidim da smo ti i ja obišli većinu kultih mjesta u bivšoj Jugi. Podijelimo se u regione i pičimo po roštilju na ulici. Englez bi zaradio milione a mi pišemo po Vukajliji. :D

Ako naletite kroz Travnik - obavezno kod Harija na vapaće.

Za 6 kermi dobiješ 20 komada veeeeelikih, mrsnih ćevapa, i ćasu sitno sjeckanog crvenog luka. Malo šarmiraš oni radnicu i odmah ti stavlja domaći vlašićki kajmak.

A i na Vlašiću, kraj ski staze, ima isto Harijeva aščinica, gore drži domaće kobaje, boli glava. Naručiš lepinju u kajmaku i siru sa 6 kobasica, zbogom pameti.

U Sarajevu idite kod Haseta, u 'Peticu'. Tamo su definitivno najjače sudžukice a i ćevapi su bolji. A tek brizla....
I obavezno u 'Damlu' kod Morića hana, na sogan dolmu, maslenicu i mućkalicu sa dimljenim sirom.

Stepin vajat i Daf ste sigurno spomenuli. Poznatijih od njih u Beogradu nema. Ili možda ima.
U svakom slučaju hasam kad i šta i gde stignem. Stalno kupujem neke raspale pljedže na Zelenjaku, na ćošku kod onih stepenica. Kod mene na Zvezdari u Mite Ružića/bulevar imaju dve pljeskavičarnice, jedna je bivši Hit - e oni su bili najbolji, sad je tu Kriva drina a dole je neka po imenu Meating.
Što se pekara tiče, jako me nerviraju jer su pekarski proizvodi često suvi, bljutavi, bezukusni. Burek ima malo sira, piroška ko da je bajata... Najbolja je ona pekara Bulevar kod Vuka; Jakovljević na Karaburmi (ako ne grešim), i Tripković u Dimitrijali i kod Slavije. Izvikane pekare, i jedine u kojima jedem.

u NS najnajnajnajnaj index sendvič u Vanesi kod Arene. tolko dobar da ga ni ne žvaćem dok jedem nego samo gutam.

i Tvrđava u Petrovaradinu, da su negde u gradu na boljoj lokaciji momci bi se namlatili para samo tako.
Inače sam čuo da su bili kuvari Bati Kan Kanu. Ako iko ikad naiđe slučajno tu, obavezno da uzme sendvič sa piletinom u pica testu....leb ti jebem što je to dobro, a cene sasvim pristupačne

Kod mene na Zvezdari u Mite Ružića/bulevar imaju dve pljeskavičarnice, jedna je bivši Hit

Sad je "Hit" preseljen na raskrsnicu Maksima Gorkog i Južnog bulevara... čini mi se da su još bolji nego što su bili :)

Jedem po ulici zadnjih pet godina. U raznim vremeskim periodima varira hranjenje i po ceni i po kvalitetu. U zadnje vreme jurim kvantitet sa delimicnim kvalitetom
Kifle-Zeki na spensu ima najbolje susam stapice i slane jer su uvek topli
Pljeskavica- dugo je bubi bio najjaci ali usled velikih redova sam trazio alternativu i nasao u Breni (preko puta vremeplova kod stadiona) koja je u zadnje vreme pocela da pravi redove. Predlazem od priloga da stavite mesanu pavlaku sa mladim lukom i pire krompir.
Giros-posto mi je kod sajma suvise daleko, predlazem onaj u maksima gorkog, al ne odma kod karibika, nego suprotni cosak.
Index sendvic- donedavno bio najbolji u indeks hausu al ih pocela ubijati dobra konkurencija odma blizu njih, koja je po mom misljenju trenutno bolja. Vanesa se zove odma pored indeks hausa u pasazu posle AIK banke.
Pica-tu karibik i dalje ubija, jer nije tako dobar kvalitet koliko je veliko parce za 120 kinti.
Dimljena vesalica-od karibika u maksima gorkog pored bajbi blua se sad otvorio neki etno kurac pala. Neki dan sam uzeo vesalicu i ubedljivo je najbolja u skorije vreme.
Palacinka- trenutno u Bati (blio kojem). 120 dinara je i odlicna je. predlazem da se tamo jede jer je ukrase topingom i slagom. Snikers uzmite ako ocete da zabetonirate stomak slatkim a svarcvald je taman.
Burek-uh..jeo sam van novog sada bolje. Ne znam. U grcko skolskoj mi se svideo al radi samo ujutru i masan je toliko da ti deci masti iscuri iz papira. old skul je burekdzinica skroz, pa mi se valjda zato i dopala.
Gotova jela- bistrou de paris. jedan od pasaza u dunavskoj. komplet klopa (pasulj, gulas, boranija,...) u kombinaciji sa lebom i salatom je oko 270 dinara.
Pancerota- u piceriji cao (treba sacekati oko 10 minuta jer je prave kad porucis)
neam pojma mozda sam nesto i zaboravio pa cu editovati

Sad je "Hit" preseljen na raskrsnicu Maksima Gorkog i Južnog bulevara... čini mi se da su još bolji nego što su bili :)

Odma' se vidi ko su iskusni gurmani! :)

Bio sam tamo samo jednom, u tom novom Hitu, ali mi je daleko, ranije mi je bio na pet minuta jer živim u Milana Rakića, a sad ne idem eto...
A to da su bolji, ne sumnjam :)

EDIT: očekivao sam da niko ne zna za Hit, kad ono Predražinjo me iznenadio.

E moj Jocko kad bi ti znao lika koji vrti pljeskavice u Dafu nikad ti ne bi palo na pamet da jedeš tamo....

Domaća radinost zakon.
Kad moj deda i ja ustanemo u novembru u 5 ujutru pa izvučemo krme iz obora onako govnjivo i raspalimo ga po čelu sa čekićem, ono padne na koljena, onda meni deda da nož jer sam i ja muško u kući, pa kad ga prikoljem, e moj bato, pa onda uzmemo brener sa kojim sprljuštimo dlake sa kožure, uzmemo kožuru direktno sa krmeta da njupkamo!1 Bog da nas vidi!!!
Dok baba donese rakije i kafe sa majstore, deda i ja ga obesimo da visi o drvo, pa mu izvučemo creva. Posle rakijice kreće panglovanje. mogu da ispanglujem svinju za 15 minuta pa ti vidi!!!! Deda me onda uči kako da pravim kavurmu i krvavice, kako da očistim jezik i uši, to mi teže ide, a baba pristavi paprikaš od belih bubrega i mozga. Kakva,bre brza hrana!!! SRBIJA DO TOKIJA!!!

E moj Jocko kad bi ti znao lika koji vrti pljeskavice u Dafu nikad ti ne bi palo na pamet da jedeš tamo....

Ma jeo sam tamo par puta... Ali kontam da higijena u većini tih pleskavičarnica nije baš na zavidnom nivou.

Треба да једете више воћа и поврћа.

Море, и поврће скупо у пичку материну. Је л' знаш колико кошта келераба!?!

Келераба?! Батали те морске плодове!
:))))

haha :) isto mi palo na pamet

Keleraba je 80 kinti!!!!!111 to nije skupo!!!!!!!!

Verovatno je sve dobro pomenuto,mrzi me da listam... Ja jedem često u Hot good-u, kod Pete gimnazije. Hrana je čudna i skupa verovatno ali je muzika istripovana, nekako uvek piči neka elektronika... Pa je i has istripovan, jebem li ga...

Тако нешто за келерабу би Дел Бој изјавио!
:))

Keleraba je 80 kinti!!!!!111 to nije skupo!!!!!!!!

Eeee... Не знаш ти моје апетите кад је келераба у питању.

Ko dolazi u BC na jezera,mož' da klopa u sendvičari "Chili"-al' svi je zovu "Kod Trape" kod gradskog parka.Do sad čisto,pouzdano.
Sendvičara (ne znam ime-jbg) u glavnoj ulici ispred poslastičarnice "Knez".Za sto dindži sendvič ko lutka sa bezbroj priloga koje ne naplaćuju.
Picerija "Lacrima"-super pice,al' skupe,nisam tamo jela odavno-pa ne znam cenu.
Restoran "Aleksandar" donosi na adresu pljeske (nisu baš neke),bečke(ok),karađorđeve (fine) ,"plavi horizont" (meso sa kačkavaljem-dobro) ,ćevapi(mož' ,al' ja ih ne volim) itd u lepinji .Kažeš šta ćeš od priloga,može i pomfri da se naruči baška.Telefonom nazoveš,daš br.telefona da ti oni jave kad kreću i platiš kad ti donesu.
Moraš da naručiš najmanje dve porudžbine (odjednom),a cena je do skoro bila 150 din.po jednoj porudžbini ,mislim da je i sad toliko.I nisu mini porcije.
Picerija "Boss"-kaže Jezivi da se tamo hranio dok je bio u BC,pa eto.Pice solidne,ništa spektakularno.

E moj bato imaš na Kvantašu u pola cene ,samo moraš da znaš prave ljude....Ćale mene vodio i pokazao mi kod koga da kupujem!!!!!!!!!!!

EDIT: očekivao sam da niko ne zna za Hit, kad ono Predražinjo me iznenadio.

Možda i ja ne bih znao, da nisam dve godine živeo u tvojoj ulici :)