Prijava

Ja siđem dole kod šiptara na has. On izađe u potkušulji sa ogromnom flekurdom od sperme i znojav k'o pivčina u Ribaru. Uvali mi ladan burek kojim je, kontam, pre 15 minuta ubio muvu na kasi.

Замисли које је то сладострашће за њега док свршава Србима у бурек! :P

Da brate. Burek špikovan spermom i žutim iz ušiju. Al jeftin jebiga - šezdes dindži. :)

Najlepši burek koji sam jeo u zivotu bio je u Beloj Crkvi!!!! A pljeskavica u Leskovcu i to kod Noneta!!!!!!!!!

Е, па, ако је 60, онда океј. За 60 би' му похас'о бурек, макар имао у себи и шлајмару из синуса стару три дана. :)

Е, па, ако је 60, онда океј. За 60 би' му похас'о бурек, макар имао у себи и шлајмару из синуса стару три дана. :)

Jebote kad se setim gimnazije i odmora. Preko puta kiosk, sendvič 15 dinara, u lepinji salama mačja radost, tri polovine koluta. Ali kada Pera turi kečap i majonez i baci ga u tost - ko te pita.

А тек деведесетих чиме смо се радили...

Da ne ulazimo sad u cenu, gledano samo kvalitet, evo par preporuka iz mog dosadašnjeg iskustva.

U Beogradu, što se tiče pekara, neprevazidjena je pekara Trpković (mada vidim da je to ovde apsolvirano već). Štrudla sa makom, još kad te vole prodavačice pa biraju najveće parče, je neprevazidjena.
Od roštilja mi je prvi izbor uvek Stepin Vajat na Autokomandi. Sve što sam tamo probao je bilo više nego do jaja. Kad sam na poslu, dve varijante su u opticaju, ili "Šiš" na NBG-u kod Starog Merkatora ili "Zlatiborac" u onom redu lokala na početku Bul. Zorana Djindjića.

Ako vas put nanese u Kragujevac, čim se predje most prema autobuskoj stanici, na raskrsnici sa leve strane ima mali neugledni gril, mi smo ga zvali kod Šiptara, taj ukus pamtim i dan danas, pošto retko svraćam. Kad ti baci lepinju na roštilj i stavi one domaćinske dodatke, to je samo prste da poližeš. Drugi izbor u KG-u je Vukas, ali tamo mogu samo punjeni ćevap da preporučim, jer sam zbog njega prvi put otišao tamo i svaki sledeći put jeo samo njega. Nalazi se blizu Kamenog mosta.

Novi Sad po meni nema neku ponudu roštilja, ali zato možete da pojedete odličan Indeks sendvič kod Maje blizu Sajma i u Index hausu. Mada mi je tamo neprevazidjen kafić-restorančić Street. Kako tamo dobru piletinu imaju u nekom sosu od pečuraka, pa to je van svake pameti (kad se krene Bulevarom od stanice, ono skretanje desno izmedju skretanja za Sajam i Futošku).

Skočimiš je već pohvalio roštilj "Kod Brke" u Doboju, automatski se priključujem. Mada mi je baš fino legla i porcija ćevapa "Kod Prede Trovača" blizu autobuske, kad stignem sa dalekog puta.

U Sarajevu ne verujem da baš nešto mnogo možete da izmašite, ali eto recimo da su kod Želje na Baš čaršiji vrhunski ćevapi. Ima i jedna pekara na Čaršiji, ne znam tačno kako se zove, prelep burek sa prelivom od pavlake i belog luka.

I za kraj, ako ste u Jagodini, ljubitelj ste roštilja, nemojte greh da pravite pa da ne svratite na pljesku sa kačkavaljem u "Zvrk". Nevidjeno ukusne pljeke za male pare, tamo su mi obično 2 komada merka.

Prijatno vam bilo:)

Peđa globtroter proba za vas pekarske i roštiljske specijalitete širom SFRJ. :)

Autostoperski vodič kroz roštilje i pekare :)

Предраже добићеш у САТ-у своју рубрику!
:)))

Urke, moram da vidim sa Blekijem da mi sredi nešto preko veze, on je na prst u dupe sa Mirkom i njegovim sinom :)))

U Novom Sadu ubija banjalucki cevap kod futoske pijace.....u Zemunu burek kod saobracajne skole na stanici....na Novom Beogradu u belim zgradama blok 70 ili 70a pica na parce....

Peđa će da vodi podsekciju "iće i piće" u Satovoj patroli do Budve :)

Vako... živim blizu bulevara hrane(Goce Delčeva) na Novom Beogradu i Šiš je tu institucija, mada se sad malo pokvario pre je bio mnogo bolji. Tu je i perper koji nije uopšte loš, pončo, još neka picerija, pa onda kebab i doner, pileći doner u tortilji sa čilijem morate probati,i kokoška sa roštiljem samo od piletine, nisam probao izgleda zanimljivo... Ima još novootvorena picerija i još 2 fast fooda minimum. U zemunu vlada još pinokio, keops je onako, a cap cap kod robne kuće ima dobre sendviče. U gradu Bucko i Toma jebu kevu, mada trpkoviće još uvek nisam probao. Što se tiče bureka, pekara petrović u zemunu blizu tošinog bunara i kod šiptara u 30. bloku.

Има одличан пица-бурек прекопута КСТ-а, одма поред оног паркића. Нека мала пекара, заборавио сам како се зове.

Чекај бре, каквог паркића?

Па прекопута КСТ-а. Оно са три дрвета и четири клупице. :)

Ааааа... Ту има оно говно од Кукија и мало у десно је легендарни Јаковљевић, тј. Ћошкара, ваљда на то мислиш. Ту се храним кад сам на факсу.

Е, сад би ја волео да ми неко предложи неку егзотичну храну на улици.

Falafel u Narodnog fronta, prekoputa Matematičke gimn. Malo su skuplji al su dobri.