Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Nadam se da ovo nije postavljeno ranije (da ne listam temu sad, kasnije ću):
http://www.youtube.com/watch?v=51jw-11mkjY
Ovaj prvi lik je sinonim za has na ulici!
Jebi ga, iskren i dobar čovek, a ovi ga zajebavaju...
Burek u pekari Petrović u Bežanijskoj u Zemunu, roštilj kod "Šiša" pored starog Merkatora.
Ма ,Славиша је родитељ .....
Ал реално , нема ништа док ти не заседнеш за астал , па кад лупиш домаћински са руку о астал и кажеш жени да постави ручак ........
+1 Ono je nesto najbolje od tih stranih fast fudova sto sam jeo.
Slažem se sa Đimijem.
1. Trpković
2. Đevrek u Bulevaru
Što se tiče Perpera, mesčini da samo jedan valja, i to onaj restoran Perper na Novom Beogradu, i tamo mož da uzmeš pljeku za poneti, ali je za klasu bolja od ovih drugih. E da i jeo sam Giros na par mesta u gradu, u suštini nije loš, mada je skup ko đavo. Fazon porcija 220 đundi.
''Наша мала кухињица'' у мојој улици у Футогу. Јест да се мало свађају с плеоназмом у називу, али, чим их вегетеријанци избегавају, значи да је тамо месо заиста месо. Јео пре неки дан шпиковану пљеску код њих и могу слободно да препоручим. Јесте да је 300 динџи та шпикована, али се бар прави у колико-толико хигијенским условима (један лик обрће храну, други обрће новце). И још вам нуде могућност да седнете као у правом ресторану- амбијент као у некој великој сали, без фенси металних столица и сличног. И још тамбураши дрндају са ЦДа. Милина!
Кад нема ничег другог, добар је и бурек код ''Жекија'' на Спенсу. Најближе ми од факса. Бурек с месом је у граду исплативији од пљеске. Око 90 динара добијеш тај бурек од којег се заситиш, док за 150 динара у граду добијеш неку пљеску коју једном гризнеш и већ је нема.
Taze nije loš, mislim na pljeske, ali pekara nije nešto.
Volite li Tomu?
jebote koje ste vi picke, znaci imate 749 pekara i jos 218 rostilja u gradu i kenjate i zalite se nesto.
ja imam 3 burekdzinice, 4-5 pekara i 3 rostilja u jebenom gradu i super mi je.... ccc
E da i ima ona pekara u bulevaru, blizu Vukovog spomenika, velika pekara, mada prave i pljeke i mesište neko. Nisu loši.
''Тазе'' има фину калцону.
Trpković objasnio! Ubedljivo najbolje pecivo u gradu.
TOMA? TOMA? "Тома" није Трпковићу и Јаковљевићу (Ћошкара код Метропола) ни до колена. Напуцано, прескупо.
Meni je Taze uzasno.
Toma ima prekul ona peciva..... uh, kako se zove... One kockice sa zeljem, mlevenim, etc. Kako se zove taj djavo?
Како може било шта што је названо по човеку који штрајкује глађу да буде добро?
Ali one naizgled neugledne pekare, to jest nisu fensi sređene i tako to su uglavnom 200 puta bolje od fensi pekara. Mnogo bolje pecivo imaju i svežije i tako to. A "hleb i kifle" su golo govno. Jednom sam tamo ušao i više nikad.
Ima jedna na Zelenjaku fina, iznad stanice, gore kad se krene ka Moskvi. Sa leve strane vam dodje Sremska, a ide se desnom stranom ulice.
Baš sam hteo da pitam šta mislite o Hleb&Kifle. :)
Ja isto mislim da je sranje, previše su skupi a uopšte nemaju kvalitet...
E ima i jedna kod okretnice pedesetice ili trijeskeca ne sećam se više, koja je dobra.