Prijava

Black Hole

Stvarno malo smara što se ljudi toliko upliću u to kakav je Balašević čovek. Koga bole kurac za to. I Eksl Rouz je govno govnjivo pa sam otišo na konćerto (to zato što su bile karte za dž) Muzika njegova mi je, rekoh, ko strajine definicije. Ono, nije loše, al je spemerski poprilično.

Treba promeniti ime teme u Đokine pesme a ne on!

jbg, drugo je to kad su stranci u pitanju. ne umam ja to lepo da objasnim, jebemliga, valjda mi neko srpstvo proradi kada se npr. tadić izvinjava, ili kada balašević kaže da je srpski iskvarena verzija hrvatskog.

potpuno ste u pravu da je muzika bitna, a ne kakav je muzičar čovek, ali eto, posle tih anti-srpskih izjava nekako ne mogu da ga svarim... zamislite da npr. novak izađe i kaže "srbi su genocidan narod, ja oću sad da budem albanac, kosovo je albansko!" ili tako nešto... posle toga ne bih mogla više da navijam za njega, ne bi imalo nikakvog smisla...

Па тема је, ваљда, стваралаштво и живот кантаутора. Замисли тему у којој би се дискутовало о тексту Балашевићевих песама! Бррррррррр!

evo, zar vam od ovoga malo ne poskoči pritisak?
http://www.youtube.com/watch?v=dGao0VbZBMo

Neka, kul je naslov, taman saznam nesto novo o Balasu od ovih sto znaju i sve o razvodu Nate i Dace i o tome da li Karleusa vara Karleusu.

"srbi su genocidan narod, ja oću sad da budem albanac, kosovo je albansko!" ili tako nešto... posle toga ne bih mogla više da navijam za njega, ne bi imalo nikakvog smisla...

Da isti taj Đoković izjavi ovo: "Onaj Vlajko sa Vukajlije je najbolji čovek koji je krstario planetom i zaslužuje veću pažnju od mene", ja i dalje ne bi navijao za njega, jer na prosto mrzim tenis...Što se tiče teme, ima Balašević dobrih pesama, ali sećam se kad je 2001./2. došo na koncert u Vranje, pevao je ko da su ga motkama terali da dođe...jebale ga aluvijalne ravni.

ma dobre vlajko, ja uzela novaka samo kao primer, ja inače ne pratim sport nešto i jebe mi se čisto za novaka... nego hoću da kažem da neke stvari jednostavno nisu okej... nije me briga kakav je eksl rouz ili kit ričards, ali ako neko ovako izjavi ono što je on izjavio, meni se jednostavno prevrne želudac, i da mogu izšutirala bih ga odavde do zagreba...

Premalo je promišljena opcija da smo za njega svi naši i da nikad nije ni razdvajao narode bivše Juge, jer ga i danas kao i u proteklih trideset godina svi oberučke prihvate gde god ode(osim jednog kiksa u Nemačkoj), i da ta izjava s njegove strane uopšte nije bila politički motivisana poruka, već nesrećno formulisana šala koju je izbacio bez trunke političke konotacije. Meni je ta mogućnost daleko verovatnija od one da mrzi zemlju u kojoj se rodio bez motiva i interesa.
Blek houl, mislio sam da aludiraš isključivo na top listu...Nisam kail da se složim sa spemerskom delom. A što se tiče stvaralaštva, prilično mi je neverovatno da nemoralan čovek piše na ovom nivou...Čak neprihvatljivo.

ma dobre vlajko, ja uzela novaka samo kao primer, ja inače ne pratim sport nešto i jebe mi se čisto za novaka... nego hoću da kažem da neke stvari jednostavno nisu okej... nije me briga kakav je eksl rouz ili kit ričards, ali ako neko ovako izjavi ono što je on izjavio, meni se jednostavno prevrne želudac, i da mogu izšutirala bih ga odavde do zagreba...

apsolutno te razumem i podržavam, samo se onaj tvoj post lepo namestio da se nadovežem na ovog Novaka Đokovića :)

Premalo je promišljena opcija da smo za njega svi naši i da nikad nije ni razdvajao narode bivše Juge, jer ga i danas kao i u proteklih trideset godina svi oberučke prihvate gde god ode.

Ма није спорно да воли он да оде негде где га дочекују оберучке и прихватају. Него он нешто не воли ове што долазе код њега.

Ovo Blekovo poređenje sa Strajom je do jaja. Na više nivoa. Nisam saglasan sa njim, ali je svejedno do jaja. Sada govorimo o muzičkom stvaralaštvu, ako me razumete.

Pokušavam da odgonetnem zašto je on toliko kontraverzan lik.
Šta ima loše u tome što je rekao da je srpski jezik iskvarena verzija hrvatskog? Možda je to neka interna fora. :) Bio je na koncertu u Hrvatskoj, a hrvatski mu je maternji pa je to nekako povezao da ispadne smešno. Možda, da je obrnuto bilo, da je došao neki hrvatski pevač pa nam rekao da peva na iskvarenom srpskom, možda bismo se i mi valjali od smeha. Ja bih, jer bih mislila da nas zeza.

eć nesrećno formulisana šala koju je izbacio bez trunke političke konotacije

ok, a kako je trebala da zvuči ta šala? uz svu dobru volju ne mogu da prokljuvim šta je on to zapravo hteo da kaže?

ja rekoh, ok, pesme s početka su bile više nego dobre, ali kasnije je počeo da se ponavlja i tu mi je u rangu sa oliverom dragojevićem. sve pesme su postale iste i više ih ne razlikujem.

kada sam ja bila srednja škola, tada je prosto bilo normalno slušati balaševiča i slušali su ga i ovi što slušaju narodnjake, i mi koji nismo slušali narodnjake, i nekako znalti balaševićeve pesme (ako ne od reči do reči, ono bar otprilike) je nekako bila stvar opšte kulture.

ali kada kreneš da pljuješ po narodu koji je devedesetih od usta odvajao da bi išao na tvoje koncerte, ako kreneš da vređaš i ponižavaš narod koji te je na neki način hranio dok je i sam bio gladan, to onda prelazi svaku granicu ukusa.

nije problem što je on pička od čoveka, nije problem što je peovao u hrvatskoj, nek peva bre, nek u privatnom životu radi šta hoće i kako hoće, ali ČEMU to pljuvanje po srbima? eto, to nek mi neko objasni... ZAŠTO je osetio potrebu da se hrvatima uvuče u bulju? normalno bi bilo da kaže "dobro veče zagrebe, drago mi je da sam opet u vašem divnom gradu" npr to je skrooooz ok, ali one ljigave izjave ne mogu da svarim... eto.... moje lično mišljenje...

Господо, сведени сте на дужину курца. Како знате да је пичка од човека?

nisam citao od pocetka pa ne zamerite ako je neko pomenuo ovu stvar ...
koliko covek mora da bude dvolican da bi prvo Napisao i odtpevao Racunajte na nas , Zatim
odjebi JNA , onda ponovo ne lomite mi Bagrenje.. pa da ucestvuje u Onolike koncerte koje su organizovale zapadne sile... Protiv Sloba Milosevica.. !? Da govori da prica iskvarenim hrvatskim jezikom !? A posle svega se pravo ko da nista nije bilo !?

Пичка од човека јесте. И откључајте ону тему. Кипи од потенцијала.

http://www.youtube.com/watch?v=ZvdEE70jvBg
Nezaobilazna pesma u njegovom opusu. Istovremeno dotiče beznađe i poetsku visinu pijanstva u kombinaciji sa motivom prolaznosti(čest motiv u kod njega).

Bora je ovde objasnio. To sam teo da kažem i to sam rekao gore.

А Бора Ђорђевић је иначе људина.