Đorđe Balašević

1. Po vašoj logici nijednog repera ne bi trebalo slušati, jer nijedan reper ne peva.
    A i nije tačno da Balaš ne peva. Recituje, to stoji, ali i peva.

2. Ovako, tekstovi su mu stvarno dobri. Covek pise lepe PESME.

Ali kada te svoje lepe pesme ukomponuje sa muzikom, licno u meni se javlja sledeca kritika te pojave:

Ukoliko ikada odlucim da se ubijem i stanem na ivicu krova neke dvanaestospratnice, pa kada se u meni javi ona neodlucnost i kopkanje tipa "a mozda ipak treba ziveti" , pusticu Djoleta Balasevica i sigurno skociti u sunovrat. Dakle, sasvim sigurno pospesuje odluku o samoubistvu. I to je nesto.

3. Не, да не рецитује, него да мумла, опет бих га слушао.
    Шабанчине које знају како, у ствари, треба и како не треба да се интерпретира 'права' музика. Пфф, причај ми о томе.
    Где то научисте?

4. Sto si emotivan toliko? Opusti se, Djole ce te sigurno potapsati po ledjima sto ga branis, ali ne treba da se podajes emocijama. Poslusaj malo Djoleta kad se iznerviras, automatski ces postati anemican i inertan, pa te sabancine kao mi nece toliko iritirati.

5. @Krv - Синак, ти то мени нешто?
    Не знам како си се нашао прозваним...хмм да није због овог 'шабанчине'? Аwwww, па sorry, нисам знао да се одазиваш на то.
    Сигурно ниси једини, саће ти другари у помоћ.

6. Osetiti se prozvanim u epitetu "sabancina" nije strasno ukoliko dolazi od osobe koji bi rado slusao nekog svog omiljenog lika i dok mumla. Pazi, ja gotivim mnoge muzicare i glumce, ali dok mumla mogao bih da slusam samo Dzesiku Albu i jos par kvalitetnih zena i to dok im vrh glave posmatram iz pticije perspektive. Ok, ocigledno se ne slazemo, ukusi su razliciti. Ti volis Djoleta, ja volim Kandu Kodzu i Nebojsu, ili Corbu, pa opet ja volim Dzesiku Albu, a ti volis Djoleta...i tako u krug.

Ipak, ja se ne bih tako ljutio kao ti dok neko kritikuje rad mog omiljenog pevaca ili grupe, niti bio toliko emotivan. Nije sramota sto volis Balasevica, nemoj se ljutiti sto ga mi ne hvalimo.
    Volim i ja kvalitetnu ribu, pa te nikada ne bih oslovio sabancinom zato sto ti ocigledno to ne volis ;) Putuj.

7. Treba promeniti ime teme u Đokine pesme a ne on!

Da poštedimo temu smaranja...

Elem, čudo jedno nema Remorkera na temi... :)

http://www.youtube.com/watch?v=Lc-5PU6CIzY

8. Skrećete u oftopik. Evo vam:
    http://www.youtube.com/watch?v=XfI9dqE-2kY&feature=related
    Ovo je priča o ljubavi koja prevazilazi geografske granice. Uvodna alegorija je jako kvalitetna.

9. Jacka, badem mi je u top 10 :)
    Predstavljanje celog života kroz tri kratke strofe i to nagoveštavajući toliko klasičnih grešaka, rutinskih kikseva i jednu kišnu mladost. Dva života promašena jednom greškom i vreme kao faktor koji sprečava njeno ispravljanje daju notu žaljenja, tihog tugovanja zbog sopstvene nemći sa kojom se komponuje želja lirskog subjekta da se veže, da zatvori krug(motv prstena - možda aluzija na životni ciklus), a koju opet, na kraju pesme, poklapa i onemogućuje motiv vremena...

10. Nema kod mene top nešto, ne mogu da ređam, ali mi je ova prelepa. Uostalom sve si rekao, mogu samo da klimam glavom. :) Baš ima pesama sa dušom... :) Može da te dokusuri ako ne znaš njima da rukuješ.

Ali ume i da me oraspoloži...
    http://www.youtube.com/watch?v=UGd7Ed1e_w4

11. Manje poznata ali ipak jako značajna, Soliter je Jugoslavija pa nam je lepo prikazao narode i narodnosti po katovima.
    http://www.youtube.com/watch?v=FxmhQ3VKjMs
    I da- smrdo smrdljivi koji je od društveno podobnog zbog sopstvenog kukavičluka da ne bi završio na ratištu naprasno postao mirotvorac. Pu!
    Imao je odličnu foru, u Zenici/BiH/ trača npr. crnogorce, u Subotici bosance i sl. Malo ga jebe pojava You Tube-a pa sad ljudi snimaju, jebi ga brate...Ne smeš više pričati da bosancima smrde noge k'o pamet a kuće na burek i loj, snimiće te neko, šupčino...

12. Ahahahahaha, Aurora, meni ta pesma živ piš! :)))

13. Pa jeste, zna on kako to lepo i dvosmisleno upakovati pa posle neka svako poima kako 'oće.
    Balaševiću, smrdi ti iz usta.

14. Балашевић, Боно Вокс, Бора Ђорђевић... Све је то иста прича. Боље да ћуте и певају.

15. kako moz' da cutis i da pjevas istovremeno?

16. Дај, немој ме сад и ти јебати са тим питањима. Знаш на шта сам мислио, да све што имају да кажу кажу кроз песму, а не кроз монологе и политичка обраћања.

17. moze li neko da mi kaze, ko je uopste balasevic? ja sam cuo od njega samo jednu pesmu: ''Polomicu case od kristala'' i nista vise.

18. Ako je neko zainteresovan, a živi blizu Kule, Đorđe Balašević će u četvrtak 23. juna 2011. u 21 čas u Ruskom Krsturu održati svoj koncert (inače, koncert je u sklopu 50. po redu "Crvene ruže").

Cena karte je 1.000,00 dinara, s tim što se sa svakom kupljenom kartom dobija gratis ulaz za sva 4 dana festivala!

Poželjna je rezervacija jer je broj mesta ograničen, a nije ostalo puno karata!

Rezervacije i dodatne informacije možete dobiti na brojevima: 025/705-222 i 705-333

P.S.
    OVO NIJE REKLAMA, VEĆ SAMO INFORMACIJA ZA BALAŠEVIĆEVE POŠTOVAOCE!

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.