Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Да, веома ретко долазе у Ниш. Последњи пут пре 8 година су имали самосталан наступ овде...
ma, trebalo je da i pre koncerta idem u pivnicu, ali sam zadremala, pa ne odosmo :D
onim u 7 i 10 neki jugoprevoz za 150din :D
nekol'ko dana uzastopno pijem i pijem i pijem.. i ništa. večeras mešam! moram da kvalitetno proslavim džetbu, jelte :)))
Ја идем раније, 6 и 20. Видећемо се тамо сигурно. За евентуални афтерпарти се договоримо евентуално. :))
Још 3 и по сата!
ma, afterparti je obavezan.
ja ću ostati u nišu, tako da ne moram da se otreznim do pola 5 :D
Dolazim i ja sas ženu, napuštam urgentni i dežurstvo, ko ih jebe.
Ovde u Leskovcu je počeo koncert sa "Hipnotisana gomila".
Mož se vidimo tamo, častim vops.
Цане често долази у манастир Ковиљ, близу Новог Сада. Једном приликом после литургије и Владикине беседе, Цане му изјављује: "Благослови, па да палимо!"
Slažem se sa kboom, osim ovog za godine. Slušali su oni njih i ranije, sad ih prvi put gledaju. A nikad ne možeš znati ko zbog čega nije ranije bio u prilici da ode na njihovu svirku. U stvari, ne slažem se ni sa ovim da trebate biti pijani za dobar provod.
Al' svakako, ono što ne treba raditi je visiti na netu ili slušati njihove stvari (i učiti tekstove napamet i slično). Vani, tražiti pijane klinke i žicati za pivo od novopečenih alternativaca :)
Vala baš.
Jbt, postoje ljudi koji ne vole te haotične gužve i prija im da slušaju muziku na drugi način. Dakle, čemu ta površnost?
Ali zar nisu obavezno napijanje i majica sa jebačkim printovima iste stvari?
A jebiga, pozera je uvijek i bilo, što te manje briga za njih, lakše ti je. A i muzičari ih vole dok god kupuju njihovu muziku i (jebiga) dolaze na svirke. I ne razumijem onda tu ogorčenost, jer svi smo bili klinci koji su se nabrijavali, pa tek onda to proživjeli. Vjerujem da si bio na koncertu kbo!-a u bl, i da si vidio onih par klinaca od po 11-12 godina u prvim redovima. I hoćeš i njih napadati da su pozeri?
Ne podržavam ni ja nafuravanje preko neta i slično, al' se trudim ne nervirati oko toga.
Drugarica mi je pričala kako je na koncertu izbila neka gužva u prvim redovima i neka podebela cura je tresnula na zemlju i ostala da leži, a Cane je dobacio :"Šta čekaš debela? Dizalicu?"
Кбо, твоје лекције о томе да ли сам позер, прави фан, или шта већ ми нису потребне.
Пишем сутра утиске, сад сам превише уморан да бих писао ишта више од овога. Само да кажем да је било одлично, свирали су преко 2 сата по пљуску, разбили! Покис'о сам к'о миш, ноге не осећам, класика...
И наравно, Цанетових одвала кол'ко 'оћеш. :)
Требали су доћ' у моју општину. Они и Рундек, али неким гласањем изгласаше Плави Оркестар. -.-
''Ajde da otvaramo temu za svaku grupu''- koliko puta su iz tog razloga zaključavane teme.
Inače volim Partibrejkerse, al' ipak
Bilo je do jaaja.
Pisem sa afterpartija, ovaj peki me ispalio, al' ja kao dekoltirana plavusa uvek nadjem ekipu :D
Sutra pisem dogodovstine :)
Cane razvaliJo po kiši, kad je moja "rođena" žena ripala, e onda je bilo do jaja.
Sad kad je već izotvarano toliko tema na ovom podforumu, čak i za neke estradne pojave koje nemaju puno veze sa muzikom, ova o Partibrejkersima i posebno legendarnim Canetovim izvalama mora obavezno ostati. To da li je neko sa svojih 18-19 godina njihov veliki fan a nikad ih nije čuo, nije uopšte bitno, važnije je da sve više mladih ljudi u ovoj zemlji poremećenih kriterijuma prepoznaju prave vrijednosti i ide na njihove svirke. Ja npr, godinama slušam i sviram Santanu, ali iako ga nikad nisam čuo uživo, neću moći otići ni na koncert 6.jula u Beogradskoj areni - jednostavno trenutno nisam u mogućnosti. I šta sad, jesam li zbog toga manje bitan? Temu možemo upropastiti i dovesti do zaključavanja samo međusobnim nepotrebnim prozivkama i vređanjima, a ljudi je ne posjećuju zbog toga, već da bi pročitali nešto novo o Canetu i Antonu. Mene, recimo, baš živo zanima da čujem Pekijeve i Kristinine "raporte" sa ove svirke.
Zeljček je rekao. Haug.
Ljubazni su bili.
KBO, idi malo lajferiši i to tako nešto.
Elem, juče slušao novi album dok sam spremao ručak, kao i uvek, i mora priznam ono što je Džimi rekao da ima previše sličnih rifova. Recimo "Dugo te nema" koja mi je jedna od omiljenih, počinje gotovo identično kao "Biraj", a obe su na istom albumu. Mislim, sad neki gitarista može da mi objasni da sam neuk i da je razlika značajna, ali meni to zvuči jako slično. Što sve ne znači da Brejkersi nisu carevi. Ajde pišite Nišlije o provalama sa certa!
KBO, jedi govna.