Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ja znam da sam ja prošle godine radui, ali bem li ga, ovo je još lakše nego što je bilo.
Nismo mi van nje, EU je van nas.
Humor na stranu, jebiga, BiH je projekat zapadnih sila, Visoki predstavnik Stranih plaćenika je sve i svja u BiH. Valjda vlasti očekuju da će ih EU primiti na finjaka zbog poltronizma. A do tada ćemo na faxu izučavati predmet INSTITUCIJE EVROPSKE UNIJE sa sve zvjezdicama i 150 ECTS bodova... Jes da sada taj predmet nosi 8 bodova, al' što se više bližimo Uniji sve više bodova donosi. Za nekih 5 godina će taj predmet biti dovoljan za magistarske studije.
Keva mi je prof. matematike i juce je pregledala testove u jednoj osnovnoj skoli. Kaze da su djaci generalno lose uradili test,da su mnogi imali po 5,6 poena. Malo je bilo onih koji su gotovo sve uradili. Zalili su se da nisu mogli da prepisuju. Testovi su za zaglupljivanje,kakvo crno prepisivanje. Ja sam polagao pre 4 godine i bilo je znatno teze.
Kriterijumi opadaju iz godine u godinu.
ne opadaju toliko kriterijumi, koliko su ljudi sve gluplji.
a to je sve uzročno posledično, zato ću ja sam svoje dete dučim osnovne škole.
Нису људи глупљи, већ је образовање горе.
Čisto sumnjam da ima dovoljno spremnih stručnjaka koji bi uvodili ozbiljnije promene u sistem obrazovanja (na gore ili na bolje, potpuno nebitno). Obrazovanje je u stanju relativnog mirovanja, a ljudska glupost je beskonačna :)
Ja sam stava da je naše obrazovanje zastarjelo i kotradiktorno..
Metodi koji su se koristili prije 40 godina se koriste i danas. A današnjoj omladini ne možeš servirati kao onoj prije 20-30-40 godina.
Svijet se brzo mijenja, moraju se pratiti trendovi.
Gledam ovo sto straja okacio u prvom postu...
Jebes mu mater, mislio sam da mi ova definicija pomalo zajebancija, a ona realnost:
http://vukajlija.com/matematika-u-osnovnoj
Jebes mu mater, mislio sam da mi ova definicija pomalo zajebancija, a ona realnost:
http://vukajlija.com/matematika-u-osnovnoj
Ubo si ga jos pre godinu dana.Svaka ti cast!
ју боже сачувај, ОВО ЗАДАЦИ ЗА ПРИЈЕМНИ? ја сам полагао пријемни за средњу школу пре само 4 године, то су били бре нормални задаци, граматика је прштала само тако! а овде све на фору "да ли је главни лик одломка љут"... боже ме сачувај и саклони
Celt, ispade ti prorok...dobro si se setio ove definicije. Nekako mi sad deluje tužnije kad se zajebancija obistini.
Ау, колико је нереалан онај са процентима...
http://www.quickmeme.com/meme/46n8/
Della Salute, svaka ti ko Njegoševa. :) Nema ništa od tog srpskog optimizma. Mi smo vaspitavani da sve dobijemo odmah, bez truda... Ne može tako. Moraš da se ubiješ od rada da bi ti možda živeo u boljoj sitaciji, ali ako svi radimo na tome, naša deca će sigurno brati plodove tog rada.
Vujo, je l' to ozbiljno? U ONAKVOM testu gde je polovina zadataka bila da se napiše čega ima više, a čega manje da pola ljudi ima svega 5-6 bodova? Prosto ne mogu da poverujem u to.
E, Surovi, ipak mislim da je obrnuto. Današnja deca nisu glupava, ovi klinci jako mnogo stvari mogu da skontaju, da se i odrastao zapanji, ali su lenji i razmaženi. Zato apsolutno ništa ne rade i onda normalno da nemaju pojma. Što kaže Penzioner imaju pravo da ne znaju. To bi trebalo biti strog prema njima, leštiti od učenja, u osnovnoj svih predmeta, ali i u srednjoj, mislim da i oni iz stručnih škola treba makar istoriju da poznaju dobro, ako ništa drugo zbog opšte kulture i boljeg rasuđivanja.
Aj, ok za matiš, ali što se tiče srpskog, to je strašno! Nije bilo ni književnosti, ni razvoja jezika, ni gramatike (izuzev jednog debilnog zadatka). Samo neka tumačenja kao da se prijavljujem za psihijatrijsku ustanovu, a ne za srednju školu. Matematika je i bila matematika - bilo računanje i slično, ali srpski - prijemni za ,,Lazu Lazarević''.
Interesantno je i da na jezicima nacionalnih manjina test iz maternjeg jezika izgleda drugačije...
Кључ свега је да деца постају глупља, а то властима уопште не смета...Напротив.
Mi smo prošle godine prepisivali kao manijaci. U jednoj učionici je čak bila profesorka koja je imala ispisan zadatak na dlanu,pa je pokazivala učenicima.
A sve je pocelo od onda kada su uciteljima zabranili da malo vaspitno izvucu usi i zveknu cusku kad ne znas il si nemiran :)
zezam se, pregledah test i pred kraj zadaci nisu toliko retardirani. mada jesu znatno laksi od onoga sto sam ucio do 8. razreda.
Dobro, recimo da u poslednja 3, 4 zadatka ima nešto i da se izračuna, ali ovo ostalo... Još ako kažu da su osnovci loše uradili, tek onda nemam reči... A jesu imali one zbirke iz kojih vežbaju?
Test iz srpskog je takođe nebulozan, ništa od gramatike, ni od književnosti... Baš lepo, nema šta...