Legendarni profesori

1. Meni predavao profesor fizike koja je takva kraljina da to nije zdravo. Svi su ga obožavali u školi. Pošto sam bio društveni smer, nije nas mnogo opterećivao predmetom, pustio bi nas posle polovine časa, a na kontrolnom je bila prepisivačina samo tako.
    Eeeee, kada iz čista mira usred predavanja kaže "Da vam vidim vaša lepa leđa", pa svi se manijakalno pakuju i idu kući... :))

Sećam se biologičarke koja je kad ništa ne znaš davala nulu u dnevnik, a sledeći čas si morao da odgovaraš za jedinicu.

2. http://www.youtube.com/watch?v=ElJr8gpGpx0
    Ovde nije poenta to što on peva, mislim jeste, ali veća je poenta on sam, i to uživljavanje, i iskenjavanje na kraju...
    "Moraće neke korekcije..." Poznat je po tome da saleće učenike po školi sa vanvremenskim izrazom: "Idemo dalje, idemo dalje"
    Veliki Željko Faletić.

3. Azem Dautović ETF Sarajevo
    Azem--> Deset dana prije ispita lezi i spavaj, \n ako do tad nisi nista radio ma nemoj bogati ni tih deset dana.
    Azem--> Studenti izadju na ispit, svi ko na olimpijadu i svi popadaju.
    Azem--> Ovo je znanje (crtajuci krug na tabli).Ovo je kolko vi znate (udara tacku u krug) Ma neznate vi ni ovoliko (brise tacku).
    Azem--> Ako nekontas, eno ti alatnica preko puta uzmi onaj cekic i lupaj se po glavi dok neskontas.
    Azem--> Pred ispit, zatvori se u onaj wc, upri rukama u zidove i pitaj se jesam li ja ista ucio za ovaj ispit.
    Azem--> Na ovom student pada, ja bi volio da vi nepadnete ali pascete.
    Azem--> Nece da stavi onaj minus nego misli mogu ja u glavi sve to, mogu ja ali ti bolan nemozes.
    Azem--> Jedan na kvadtrat valjda to znas (studentZnam!E znam i ja.
    Azem--> Ovdje malo nula, ovdje malo jedan, ovdje malo nula ovdje malo jedan...
    (pri rjesavanju matrice)
    Azem--> Sta Matematika, pa to su vam sve limesi, uzmi bolan uci uvod.
    Azem--> Mozes popiti tamo one tri pive a nemozes kupiti Mitrinovica.
    Azem--> Budi posten prema sebi preradi ovih osamdeset zadataka, nemoj ici tamo da mases Halidu Beslicu.
    Azem--> Uzmes onu mufnu i na nju navaris g-shipku, g-shipka vam je ona armatura cetrneska,gurnes u to oklagiju, zavrtis i to ti je rotacijona povrs.Neznas sta je mufna?Kakav si ti inzinjer.
    Azem--> Onog Stojanovica uzmi dobro izgazaj nogama pa ga zapali.
    Azem--> Uzmes onu vodovodnu cijev, stavis onog mrava u cijev, zavrnes to izmedju onih strikova za ves i pustis da se odmotava, dje je onaj mrav?I to mi je fizika. Ili jos bolje izbusis kamen i stavis opet onog jadnog mrava i pustis da se kotrlja, dje je sad onaj mrav?
    Azem--> Neki su ovdje dosli samo da se ugriju, valjda kuci nemaju grijanja.
    Azem--> Ko nije polozio sad, e vala nije ni trebo poloziti.
    Azem--> Ovo Uvod u matematiku (gledajuci spisak, puno ljudi polozilo).Nije ovo Uvod u matematiku (Zguljujuci spisak)
    Azem--> (Pripreme za prijemni govori buducim studentima 2004.g.): Procete vi (misli na prijemni), kao I ovi (Studenti u hodniku) Ali kroz ova vrata.
    Azem--> (Pripreme za prijemni),...a roditelji misle, djete bilo fino u osnovnoj sve petice.. doce u srednju gore dole opet sve petice doce na fakultet OPET SVE PETICE!!!...
    Azem--> Studenti prve godina (Inzinjerska matematika 2), ln(2)...ovo je isto ko da si drvo zabio I reko drvo dva... od sad je to za vas ili (izraz) a to je 0,602
    Azem--> Objasnajvajuci termin "polje" iz matematike ... kaze.. nije to bolan Livada.
    Azem--> Sta je crna tacka... vozac vidi onu crnu tacku pojma on nema zasto je to...pa to ti je bola kad onaj poslovodja ode na pivu (papokazujuci krivinu i izvijenost cest rukom) a onda oni rednici dundjeri smlate onu krivinu... pa se ti sad pitaj sta je ona crna tacka... i zato izleti autobus (misleci valjda na centrotransov autobus koji je izletio iz krivine u hrvatskoj '98 cini mi se iskljucivo iz tih razloga...)
    Azem--> ... dodje roditelj kupi kompjuter pa kaze vidi umene mali razvaljuje na kompjuteru... ma sta cemu kompjuter kupi mu TRAKTOR nek brazda povazdan...
    Azem--> Uzmes ovu olovku,prepilis je ,nabijes na klizac...pomjeras ga dole ,gore....i to je to.Jel sad jasno sta je mufna???
    Azem--> Ako ne znas,zatvori se bolan u onaj klozet,pa se lupaj cekicem po glavi dok ne skontas !!!!
    Azem--> Na ovom fakultetu,studenti izlaze na ispite ko na olimpijadu...ko veli vazno je ucestvovati.Od njih sto koji izadju,99 ne zna napraviti zadatke,a onaj jedan pogrijesi!-
    Azem--> Ja da sam dobio sesticu,ja bih odamah uzeo olovku i prekrizio se tamo na onom spisku.-
    Azem--> Nije da smo spustili kriterije do podruma,nego smo iskopali rupu ispod njega!-
    A dodju bogami i zalbe.Jedan nas kolega je skupio hrabrosti i otisao da vidi sta je uradio,cisto iz znatizelje.Azem gleda samo gleda u rad: -Ja sam dosao da vidim sta sam uradio -Izlazi -Ja sam.... -Ma izlazi -A sto profesore... -Izlazi,dok te nisam zapamtio
    Azem--> Ovo je StolZov stav, neki ga zovu i Stolcov stav. Ma zovi ga ti i tramvaj ako hos, nece ti se on odazvat. Al ga znaj.
    Azem--> Bolan sto sjedis tu i blejis ?!? Idi na pivu ! I ja bih sad otiso da ne moram raditi.
    Azem--> -?I onda dodje njegov babo i kaze ,moj sin je odlican informaticar, a on kroz onu cijev? lupa citav dan po tastaturi,e jaka mi informaticara.I pita me sta ce ?ma izbaci to ba napolje.Sta? Pa valjda racunar!"
    Azem--> Ma sta prica? u zadnjem redu! Idi bolan beri ljubicice, nemoj meni smetat.
    Azem--> Studentu je draze popit tri pive neg kupit knjigu.
    Azem--> Uzmi bolan tog Martinjenka pa procitaj. Integral je integral pa i na ruskom. A student nece da uzme vec pita ima li sta na engleskom. Ama ne znas ti ni svoj jezik a kamoli engleski.
    Azem--> Studenti nauce napamet one zadatke iz skripti sto kolaju po fakultetu i cekaju svoj voz, a njega nema.
    Azem--> Udem je u taksi,a on meni ka?eobar dan profesore.
    Azem--> Sta ces ti ovdje? Idi guraj kamione.
    Student: "Znate li hoce li profesor nama dati jos jedan rok?" Azem: "Hoce. Ako ustane na desnu nogu, ali ima dvije lijeve noge!"
    Dezurao kvark na nekom ispitu i u neka doba razmjesti neku curu i kaze: "Haj ti sjedi vamo do prozora da se malo suncas, svakako neces ljetos na more"
    Azem--> Ma radi covjek integral i dobije kao rezultat ln(pi/4), sve super, gotov zadatak, medjutim, prenese ga odjednom, veli eh sad uzmi ovaj rezultat otidji u afriku i pokazi onom bantu crncu, kazes ln(pi/4) a onaj bantu crnac uzme koplje pa te ganja. Kaze, moras to fino izracunat, pa nastavi covjek da radi zadatak, tj pretvara egzaktan rezultat u aproksimativni..
    Azem--> kupi bolan pejovica, tamo ti sve fino pise, nemoj kupit pantalone i maicu, al kupi knjigu...al kakvi, nece student, kaze cirilica..."
    Azem--> "ne znate ruski...? pa ucite ruski..."
    Dobro je i ono kad Azem pocene sa 'da tuga bude veca' i nastavi o tome kako je u srednjoj skoli prisutna diskriminacija nekih elementarnih funkcija. i o najvecoj nepravidi nanesenoj matematici - cinjenici da antidiferencijal nosi ime neodredjeni integral
    Azem--> ...300 studenata ceka, nije nikad na matematiku dva ni izaslo...otvoreno cu vam rec...dogodine u ovo doba bit ce ih 400
    Azem--> ..cuvaj bolan te knjige trebace ti... a ne cim polozi ispit proda onog uscumlica pa ga zapije...
    Azem--> ... ma bolan to i pjano dijete u osnovnoj vidi...
    Azem--> Hej pa ako to ne mozes naucit, uzmi bolan onaj jedan flomaster pa sebi po zidu to napisi, pa poslije odvali malter do cigle pa omalterisi...

Azem--> Kad pises ime na ovaj spisak, pisi citko i stampanim slovima, nemoj mi se bogati potpisivat ne trebam ziranta
    Azem--> Bolan nemoj DRLJITI po onim zadacima nego ko covjek uzmi dva postena
    Azem--> Nemoj me ba pitat kako,ako nisi polozio matematiku 1 -suti i prepisuj!
    Azem--> - kako ne znas sta je to? - uzmi ba pejovica 1, 2, 3, 4 i 5 pa to procitaj malo...
    Azem--> mos' ovaj zadatak uradit na tri nacina, evo, jedan, drugi, treci. dode student i ne sjeti se ni jednog. i onda ko onaj daca, nije se sjetio.
    Azem--> -bolan pa nije to biologija pa da naucis to za 5 dana
    Azem--> -dadnes studentu potpis,a on ode do carsije pa mase indexom ko veli rijesio je sve
    Azem--> -pa bolan imas mitrinovica,sjedi pa procitaj
    Azem--> -pa nemoj da ti se skuplja prasina na mitrinovicu uzmi i procitaj
    Azem--> -100 studenata izadje na ispit,prodje ih samo 2
    Azem--> -koliko ima dana do ispita,(neko iz mase:2 mjeseca),pa bolan to ti je ko sutra
    Azem--> -da im je profesor pregledao ne bi ih ni 5 proslo
    Azem--> -mi pola sata pregledavamo,sat i pol pijemo kafu
    Jedan student zakasnio uzeti potpis kod Azema.Ode on na fax i sretne ga na stepenistu. Studentrofesore,izvinite,moze li potpis Azemricekaj,imali vas jos,pa skupite indexe. Student:nema samo sam ja ostao. Azem:uh * jesi neodgovoran.
    Pita jedan student : -Profesore sta vi mislite za ovu bolonju???? -Azem veli, ma evo i meni su sest sati nesta pricali , ni meni nije nista bilo jasno!
    Ulazi Azem na prve vjezbe iz Uvoda, (a studenti ono frisko iz srednje skole, puni optimizma i energije) i uvodna recenica: "Sve sto ste mislili da znate o matematici, mozete slobodno da zaboravite!"
    Azem--> vidiš ovu napolitanku od determinante: red keksa, cokolade, pa opet keksa ...

Azem--> Metneš ovu glistu (misleci na integral) ...

Azem--> Nemoj bolan džabe dolaziti na ispit, disat tudi zrak, ako ovo nisi poceo ucit u oktobru (mart je).

Azem--> Numerika (vježbe): Imam za vas dvije price, prva je kineska druga je romanticna. Uzmeš daske metar sa metar i napraviš sito 1 mx1m sa rupama po 10 cenata. E onda uzmeš šaku riže i zafrljaciš u to sito. E kolko zrnaca upadne u koju rupu to ti je slucajna raspodjela. Sad romanticna. Prvog septembara opadne jedan list s jednog drveta. Drugog septembra opadne 83 lista, i tako ti sjediš i zapisuješ kolko koji dan opadne listova e i to ti je slucajna raspodjela.

Azem--> Dode student na instrukcije kod Azema u stan i ovaj mu odmah na vratima da papuce. Kaže student: "Hvala profesore nije mi hladno". Azem: "Ma nije to bolan što je tebi hladno vec što ti noge smrde."

Azem--> Svaki student radi ovako...Dodje petak s vjezbi, pa u grad, probudi se u Subotu u 3, pa sta bi dok se otrijezni dosla nedelja pa opet u grad...I dodje kuci u 5 i kaze, E VALA POCINJEM OD PONEDELJKA DA UCIM!...samo nije reko kojeg...

Azem--> pokucala dvojica likova njemu na vrata stana, a on ni pet ni sest, pogleda na sat: pa sta je ovo, kasnite vec deset minuta! hajde ulazite! evo vam rokovi, (uvaljujem im zadatke) prvo da vidim sta znate. likovi uzmu one rokove, gledaju nekih pet minuta u nizove, redove, funkcije i integrale, ne znaju sta im se dogadja, a onda se jedan od njih okurazi i kaze: 'ali, gospodine, mi smo dosli da vam uvedemo kablovski internet!?!?!?'

Azem--> ovaj limes tezi u nula i jos nesto, ali jebo to nesto!

Azem--> (u toku rjesavanja zadatka ledjima je okrenut amfiteatru, jedan lik prica, azem se okrece i kaze) Slusaj bolan, prestani pricati,...idi kod Kerima (kerim slipicevic, prof. nuklearne fizike, nekada radio u vinci) neka ti objasni akustiku pa ces skontati da te cujem

Azem--> nakon saobracajke koju je pretrpio jedan student (znam ga odlicno) ga sreo na hodniku i pita ga: Profesore kako ste, jeste li ozdravili? a on mrtav hladan kaze: Ja nisam ni bio bolestan, bio sam samo udaren...

Azem--> poceo ispit iz matII i jedan student (bio sam na tom ispitu, jun-jul) nije znao da pocne niti jedan zadatak i samo sjedi, kaze njemu azem: pa bolan sto si uopste dolazio!? ustao si rano ujutro - smetao si svojim ukucanima, doso si tramvajem i smetaio si ljudima, dosao si meni ovdje i smetas i meni, pa idi bolan kuci i kiseli noge bolje ti je

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.