Android - saveti, preporuke, iskustva

1. Alaj si mi odgovorio. A sta da radim ako tu niceg nema osim "Removed SD card"?
    Pusti neki ton kad ga ubodem i blicne gore nesto kao "usb connected" i to je to. Nista nema gorre.

EDIT: Daaaj nemojte me jebati da ovaj telefon ne moze da radi bez memorijske

2. neš, nema ništa bez memoriske...a i kako je uspeo da te zavrne taj lik? trebalo bi da ide 2gb uz njega...
    inače nema veze što si koristio nokijin, radi isto....

3. Не може ни један андриоид вез меморијске :)
    Ни слике, ни нет, ни трансфер :) али требала би ти доћи меморијска уз телефон :)

4. како се унапређује телефон са 2.3 на ИЦС?

5. @Nash Bridges
    Kad povezes fon i usb od ponudjenih opcija uzmi 'samo usm rezim' pa prebaci podatke kao na fles.

6. Који телефон? Зависи да ли је произвођач одрадио апдејт.

7. Генерално, неки телефон. Само ме занима. Јел се скида инсталер и тако, или нешто друго?

8. O jebem vas nepismene! Jesam li napisao da kada ubodem usb samo mi se cuje neki ton iz telefona i blicne gore usb koneksn i to je to. Nikakve opcije kurci-palci.

@pezos
    Dobio sam ga za sitnu lovu. Ne moze i jare i pare.

9. Znate vi moj kurac!
    Resio sam probleme.
    Nasao sam neki matori telefon u kanti za smece i od njega izvadio memorijsku. Vise mi ne pokazuje to sranje za sd kard.
    Uspeo sam da ga povezem sa kompom. Ukljucio sam neki developer mod u podesavanjima i sad sljaka.

10. Jel koristio neko aplikaciju Naša patrola ? Valja li čemu ?

11. Kako da instaliram gugl plej a da mi ne bude market više ?
    Kako da promjenim ne samo temu nego cijeli interfejs telefona ?
    Kako da apdejtujem sa 2.1 androida jer fon neće dalje da apdejtuje ?
    Kako da rutujem telefon ? x10 mini je u pitanju :D

12. Nađeš na marketu apk instaler pa onda možeš da ubacuješ aplikacije na karticu i instaliraš ih. Ne treba ti market onda.

Nem pojma. Ne možeš da promeniš interfejs koliko znam. Ne drži me za reč.

Možeš da apdejtuješ na novije verzije ali ti džaba ako tvoj fon ne može da podrži to. Možeš neke kastum skuvane verzije da ubaciš ali dobićeš neko malo poboljšanje u paketu sa stotinak različitih bagova. Drži se standardnog ili kupuj noviji telefon.

13. Nem pojma. Ne možeš da promeniš interfejs koliko znam. Ne drži me za reč.

Ma instalirao sam jednom aplikaciju koja je promijenila totalno interfejs, i da može da se apdejtuje čak i do 4.0 androida bez ikakvih bagovanja :D daj mi .apk link za google play ako imaš ?

14. Treba ti instaler jer android fabrički forsira da se sve instalira putem marketa. Prvo legalno skini sa marketa apk instaler pa onda tek možeš da otvaraš apk fajlove.

15. Treba ti instaler jer android fabrički forsira da se sve instalira putem marketa. Prvo legalno skini sa marketa apk instaler pa onda tek možeš da otvaraš apk fajlove.

Evo skinuo sam apk instaler, kako sad da obrišem market a instaliram google play ?

16. jaoooooo! mislim da ne možeš na 2.1 androidu da obrišeš market.
    Guglaj negde "google play apk download" ili slično.
    Ubaci na karticu taj fajl i kasnije ga otvori sa apk instalerom.
    Pis of kejk

17. E vako. Imam LG e510 optimus hub.
    Sasvim mi se uklapa u moje potrebe,jedina mu je mana sto ima pisljivih 100 i nesto megabajta memorije na telefonu a sistemskim kurcima mi je popunjeno 80mb.
    Uz par vidzeta koji su mi neophodni, i repicima nekih aplikacija, spao sam na samo 20mb slobodnog prostora.
    Uzasno mi idu na kurac mape,voice, latitude, gmail, weather, remote call, talk, smart share i tako ta govna koja ne mogu da uninstaliram.

E sad, koliko ja znam , to moze da se sredi rutovanjem telefona, pa me interesuje kako izgleda taj proces, sta tacno radi, koje su prednosti , mane i tako to..
    Za garanciju ne brinem,posto sam je izgubio odavno kad sam otkljucao telefon za sve mreze.. Dakle da li rutovanjem mogu da se otarasim ovih gore kuraca koje sam naveo, i kad vec to radim, mogu li da uzmem noviju verziju androida?

18. Sustina rutovanja je upravo u tome, da se ubije bloatware koji google i proizvodjaci telefona guraju u sistem. Noviju verziju mozes uzeti samo ako je proizvodjac izbacio, ali mozes i ubaciti neki "custom rom", potrazi na xda forumu.

19. A sta mu dodju ti ROMovi? Vidim pominje se nekoliko naziva,pa mi nista nije jasno..

20. Rom ti je jebiga firmware, kao varijanta android sistema s nekim default podešavanjima. Tvoj proizvođač je stavio neku svoju modifikovanu varijantu sa sto nekih kuraca što ti realno ne treba. Custom romovi su opet neke treće varijante i svi se oni baziraju na nekoj osnovnoj nedirnutoj verziji androida. Ima i nabudženijih od fabričkog a ima i mnogo laganijih kakve i ja najviše ljubim, kad god sam mogao terao sam i go android, čak i bez najosnovnijih guglovih servisa.
    Zadnjih godinu dana imam razne verzije Slim roma, koji nažalost prave samo za samsung, to je neka srednja varijanta.

Uputstva za rutovanje tvog telefona imaš na xda developers, na cyanogen forumu a verovatno ima i aplikacija koja će to da ti odradi u tri klika.

Evo ti uputstvo, prekrsti se i počni
    http://theunlockr.com/2012/10/17/how-to-root-the-lg-optimus-hub-e510/

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.