Revolucija, nešto što je potrebno Srbiji?

1. Stićko, promijeni dilera.

2. ...i ja sam za ovulaciju...

3. Ne znam, možda sam to neđe pis'o već:

REVOLUCIJU DIŽE SIROTINJA!

Kad bude došlo do toga da koncentracija sirotinje bude prevelika desiće se BUM. Tako je zapisano i tako će jedino da bude.

4. Našem narodu odavno je došlo do guše, pa su počeli da zbijaju redove. Nažalost, u narodnim kuhinjama. Dok vlada pumpa svoj budžet na benzinskim pumpama, povećavajući cijene goriva iz mjeseca u mjesec, sirotinja diše na škrge i gleda odakle je vedro.
    Rad je stvorio čovjeka, a nerad, bogami, gospodina. U modu su ušli mantili sa dubokim džepovima, pa izvoli, budi u trendu. Samo se pobrini da taj džep bude što dublji i već si dio ekipe. Sirotom stanovništvu, žgadiji koja odvaja od usta kako bi školovala svog sina jedinca ne bi li uspio u životu, najlakše je prodati zajedništvo i priču o napretku i promjenama. Istina, promjena ima, kontejneri su sve prazniji, a sve je veći broj onih koji se nadviruju u njih u potrazi za komadom hljeba.
    Tko zna, možda nekada i bude onih pravih, pozitivnih promjena, a dotad ćemo da se nadamo da vrijeme liječi sve, samo što za operacije i lijekove moramo pronaći novce. Kako, odakle? E, pa to je Balkan...

Moja malenkost, 19. decembar 2012.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.