Revolucija, nešto što je potrebno Srbiji?

1. @javio
    nisam te razumeo, sta si hteo da kazes?

2. ALO BRE LJUDI!!! PA AKO MOGU DA KUPE BABE I DEDE ZA LUTRU ULJA U KILO SECERA, PA NE MOGU NAS, KOJI VAM JE KURAC BRE! KO BI SE OD VAS PRODAO ZA TO, AJDE NEK' SE JAVI!?

Blendamedved, nije bitno ko se za šta prodao, babe za litar ulja, neko za posao..ili obećanje posla....ali se proda...učinilo mi se kao da oćeš da kažeš neću se prodati za litar ulja..al za nešto više-razmisliću....

3. svejedno je za sta se prodas, ako to ucinis sjebo si se, kad-tad ces to zakljuciti, jedino sto u Srbiji, za ulje i secer ljudi se najvise prodaju...

4. hocu da kazem, da smo mi sitne ribe, ali cinjenica je da sitnih riba u moru i najvise ima, da nije njih krupne ribe ne bi postojale, jer bi umrle od gladi. Ali, iako smo sitni, imamo svest, sto nije slucaj kod riba, jednom moramo je probuditi i prestati da hranimo krokodile samim sobom.

5. e to se slažem...a i to pokazuje gde živimo...

u nekim normalnim zemljama mora onaj baš da se opruži da kupi nekog..a kod nas beda, nema se, pa ajd za kilo šećera...

6. hvala na razumevanju... :D

7. Читам данас вести на порталу РТСа. Пише нешто о запошљавању пензионера. Као, фазон, да имају још који динар. А за то време, млади могу или да га дувају или да надниче или да беже. Само ретки успеју, и то недовољно да би извукли државу колико толико.
    Мада, знате како се каже: какав народ, таква власт. У сржи нашег народа је муљање и порицање да се тиме ради нешто лоше. Проблем су двоструки стандарди које притом људи постављају- ко сме да буде корумпиран,а ко не сме.
    Још нешто: ми смо званично држава са највећим бројем регистрованих политичких странака. Толико нема ни у 50 америчких савезних држава. Плус, имена им нису посебно инвентивна- довољно је само узети називе владајућих странака и променити ред речи.
    Револуција? Може. Атомском бомбом.

8. Ali, iako smo sitni, imamo svest

Mhm, u manjini smo. Uostalom, ja ne osudjujem nekoga ko umire od gladi i proda se, ali činjenica je da su najveći govnari ljudi koji imaju dovoljno para da žive pristojno, ali žele nešto više i dupe bi prodali da se sami nadju na vlasti koju toliko pljuju.

To je logična posledica svih sranja iz devedesetih, inflacija (naročito), ratova i poraza u istima. Lupam, pročitao sam defku u kojoj mi lik kaže da se današnji klinci identifikuju sa time da su odrasli na betonu. Njima je moralna vrednoća odrasti na odredjenoj vrsti asfalta. Ne pomagati drugima, ne napraviti čoveka od sebe i osnovati porodicu. Nego u najkama odrasti na asfaltu. To je uspeh.

I nisu ni ti klinci loši koliko njihovi roditelji kojima je tako lako da svojoj deci kažu da je najbolji životni moto "snadji se", makar bili političari, lopovi, pevaljke u bečkim klubovima ili kriminalci u Šveckoj, a nijednog trenutka ne pomisle koliko je pogrešno to što ih uče i da će sami najebati jednoga dana kada ih ti klinci prodaju za novi par patika. Ma, zaslužili ste, govnari, ko vas bre jebe...

9. ALO BRE LJUDI!!! PA AKO MOGU DA KUPE BABE I DEDE ZA LUTRU ULJA U KILO SECERA, PA NE MOGU NAS, KOJI VAM JE KURAC BRE! KO BI SE OD VAS PRODAO ZA TO, AJDE NEK' SE JAVI!?

Ja bih se prodao za nešto, kad smislim javiću ti.

10. Slušaj javio, ako je narodu dobro- i meni je. Znaš na šta ličimo ti i ja i par ovakvih kao mi?
    Na budale koje VIČU VIČU VIČU oće ljeba preko pogače i sl.
    Jebat ih, opusti se, iskokaj kokice i uživaj.
    Ionako samo za kokice ima para.

11. @buttinacookiejar
    realno on umire od gladi zato sto u principu i ne zeli da radi za bilo kakav novac, vec ceka da mu drzava udeli bilo sta, zato mu je tako...
    @Др Јанковић
    ima i toga da je '' kakav narod, takva drzava'', ali i to mora se kad-tad menjati, jer iskreno ovako vise se ne moze :D
    @ Vajskrstese
    nemoj da trolujes...

12. realno on umire od gladi zato sto u principu i ne zeli da radi za bilo kakav novac

Pa, ne uvek. Imaš invalida, starih ljudi na selu i drugih koji su prepušteni sebi samima. I imaš takvih mnogo, toliko da i nisu izuzeci.

13. @aurora072
    ako si zadovoljna kokicama, ti kokaj slobodno... :D

14. @buttinacookiejar
    to je druga stvar, pogledaj rome oni samo cekaju socijalnu pomoc, a vecina je sposobna da radi... izvinjavam se ako sam nekog uvredio sa ovom izjavom...

15. Inače, bilo bi lepo kad bi dolazili na ovu temu sa mini izveštajima o tim nekim, svakodnevnim dogadjajima kojima smo učinili neku malu, ali značajno promenu...Recimo, dali krv, napušili neku seljačinu u javnom prevozu i slično...I možda ćemo se vremenom, mi željni promene nagomilati i prevladati...Barem ovde na Vukajlji...

p.s.Jes da sam optimista, jel da? :)

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:345076-Fond-humanosti-Marija-zasluzuje-pomoc

Ne bih inače kačio, ali fali im još samo hiljadu evra, a i malo ljudi čita v. novosti (ja prvi ne, al sam slučajno naleteo na članak:)

16. ma kakva revolucija... ja sam za to da opet iznerviramo amere tako da nas ponovo napadnu ali ovaj put stvarno uniste, da nista ne raste u Srbiji sledecih 1000 godina. Jedino to zasluzujemo, kakva smo govna.

17. @buttinacookiejar

Bravo za post!

18. Če Gevare, đeste? Šta ima?

Ti revolucionari bi se trebali okupat i jebat i svijet bi im bio kao lijep sunčan dan kao tiket koji čeka da ga popuni ruka koja se ne koleba ruka koja zna da samo ljubav ljubav rađa. Ja znam. Ja ne googlam.

Najbolji oblik protesta je da radiš ono u što vjeruješ, za što ti misliš da je tvoj smisao, i ne pozivati nikoga da ti se pridruži. Pridružit će ti se oni koji u tome ili nađu nešto za sebe ili nakon nekog vremena povjeruju da to što radiš, radiš na način koji je ispravan. Drugi mogu misliti što hoće. One koji su rezignirani, koji samo sjede i piju kafu, ne treba ni zvati: neka ih gdje su.

Ali do društvene jednakosti ne može se doći na ho-ruk i masovnim jurišem. Bit će to duga borba i, u prvom redu, borba pojedinca sa samim sobom da prizna i prihvati da nije u pravu. I bit će još više rezigniranih, ali i onih koji će, bez obzira na sve, nastaviti raditi ono u što vjeruju i za što misle da ima smisla, ne razmišljajući o tome hoće li netko primijetiti njihov trud. A uvijek ima netko tko će primijetiti i ponijeti dalje. I samo jedan je dovoljan.

Je l' stvarno misliš da se revolucija pravi? Ne pravi, nego nastaje spontano, ljudima dopizdi i izađu... I ne sikiraj se kad dopizdi, i biće, sve dotad i ne treba bit... A ovi pokreti Dosta, Frontovi, pičke materine što puste Dubiozu i "Hajmo rušit" na trgu skupe 100 ljudi, šta će oni? Nisu komunisti u Rusiji pozivali nikog, nego spontano došlo tako, hajmo caru jebat mater, neće nas jebavat i gotovo.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.