Rade Lacković, iskonska dobrota i domaćinluk, od sada i sa twitter profilom

1. Rešio ja sa babom i dedom da odem malo do Guče, ajde stariji ljudi pa da se provesele još malo dok su još živi. Stižemo mi tamo kad ono masa pijanih, drogiranih, bludni parovi opšte pred svima, ma opšte jedno orgijanje zbog kojeg bi Kaligula, da je malo bliže sahranjen ustao iz groba i došao. Izašao onaj Miroslav Ilić i peva, peva on lepo. Doduše, ni blizu kao Rade ali džaba kada nema kome. Masa razvaljena, niko ne prati šta se dešava na bini i ne sluša Miroslava nego to opšta jedna tuča i hvatanje za one intimne delove, da ne kažem koje. Vidim ja, Miroslav se rastužio, peva ali mu kreće suza kada vide u šta se pretvorio srpski narod. Kad odjednom desno od mene neka svetlost i iz šatora izađe čovek, nosi mesarsku kecelju i sataru, valjda je sekao pečenje. Ma zasija taj čovek u trenutku kao Sunce sjajno i svi se okretoše ka njemu, trubači i Miroslav stadoše... Ćuti čovek- ćuti masa- ćuti Miroslav... Splasnu ta svetlost, valjda da ne zaslepi sav onaj narod i tu ti ja poznam našeg čika Radeta! Poćuta Rade još malo i samo odmahnu glavom i reče:

- E moja Srbijo, šta si dočekala...

Nasta metež u masi, izvinjavaju se Radetu i Miroslavu pijandure i orgijaši, mole Miroslava da nastavi ali neće on dok se Rade ne popne sa njim na binu pa da zajedno zapevaju i kolo povedu kako i dolikuje srpskim domaćinima. Rade se na to samo nasmeja jer shvati da se masa pokajala zbog nedoličnog ponašanja, ali reče da bi rado zapevao sa Miroslavom ali neće jer snima RTS a dobro se zna da je Rade protiv Tijanića zato što tlači i zulumi sirotinju raju pa pozva on Miroslava da siđe dole među narod. Skoči Miroslav i doskoči dole i njih dvojica zapevaše i kolo zadenuše, kolo zaigraše od Guče do Kragujevca i od Kragujevca do Bačkog Petrovog sela, ma sve se njiše u kolu i žensko i muško, i mlado i staro. Igraju moji baba i deda iako su jedva stajali do tada, i to dva puta išli u kolu do Kragujevca i nazad. Siđe i onaj spomenik trubača, zasvira on i reče:

- Ljudi, pretopite me u zvono i odnesite me na Tibet jer ovo više planeta Zemlja i Guča videti neće.

Završi se to opštenarodno veselje, narod poseda da odmori malo od igranja a Rade ne sačeka ni časa nego sve posadi za sto, iservira sve redom od predjela, raznih pečenja pa do torti pevajući svo vreme. Veselje je trajalo sve do ranih jutarnjih sati jer je Rade, čovek domaćin, morao da trkne do kuće da namiri stoku i pokupi šljive.

Naravno, na RTS-u ovo niste mogli da vidite jer je Tijanić pucao od besa.

2. Rade je pokazao prečice Mirku Alviroviću u patroli do Halkidikija.

3. Раде је већи металац од Џимија! И већи Чех од Поборског и Бергера.

http://prikachi.com/users/petrohancho/1994Q.jpg

4. Rade je Lepoj Lukić pokazao ispravan putić...

http://www.youtube.com/watch?v=9VjpyXzfZNk

5. Раде је давао преко Мотороле инструкције Милошу Обилићу како да рокне Мурата.

6. Транскрипт директиве генералштаба војске Србије, 15. 4. 2008 о територијалној одбрани:

У случају опште инвазије на Србију, магнитуде оне из деветстопетнаесте, са све Бугарима, једина шанса за одбрану земље представља набавка великог лагера озвучења, реда величине петсто концерата Радетових, и стратешког размештања истог на кључне одбрамбене тачке прописане директивом од ономад. Са тог озвучења ће се непрестано пуштати плејлиста Радета Лацковића, чиме ће се скршити борбени дух нападача, и осујетити агресија.
    Процена људских жртава: 50.000, Војводина је го курац од акустике, бранимо се на линији Дрина-Сава-Дунав од ушћа-Стара Планина, па саветујемо евакуисање покрајине.

7. Radeta to ne brine. On kontroliše tu skupštinu dilindarama...

8. То је само један од детаља пророчанства

Пре не што Он буде ходио, власти ће се грабити курве, содоми и хипокрити, на челу ће јахати љуштура курве, испуњена избљувком душе нечастивог, поган и увреда правоме уметнику и господину, пре свега, Радету нашему. Али када најгоре буде било, Раде ће рај на земљи приредити, скупиће се све што ваља и повести светли бој против оваквијех рабова Белзебубових. У име песме, шатре и светога Радета, Амин.

9. ЗАПЕВАЈМО БРАЋО МИЛА ОВУ ПЕСМУ СВИ, ХЕЈ!

http://www.youtube.com/watch?v=GCgXucnBkJg

10. Zna li neko kakva je uloga Radetova u osnivanju Rada, Radničkog i Radnika?

11. Дао им је име на коришћење на 99 година.

12. Karleusa se kandidovala, ali Rade je covjek iz sijenke koji to sve kontrolise.. pa cak i Velju Ilica.

13. "Dajte bre da gledamo kad zaglavi na pet uzastopnih ciganskih svadbi, pa tad da bacimo bombe na Japan" - Truman o Radetu.

Rade je digo Nemačku iz pepela svojim dobrotvornim koncertima.

14. Dajte bre da gledamo kad zaglavi na pet uzastopnih ciganskih svadbi

hahahahahahahahahaha

15. Svaka čast Roki, gledao ja malo na Galaksiji, onda se javio Tijanić pa reko i njima da prekinu prenos. :)

Bio ti kod nas u Kraljevu onaj zemljotres. To drmalo, sve se razjebalo, uostalom, znate i sami... Dolazi ti meni jedan dan ova komisija što treba da procenjuje štetu, izlaze ljudi iz kola i sa njima Rade. Ja gledam dal' je moguće, šta će Rade tu. Ulaze ti oni iz komisije u kuću, pišu nešto i odnose Radu te artije, Rade pogleda, ili klimne glavnom, ili kaže dodaj još. Kreću oni polako, okreće se Rade k meni, namigne mi i kaže "Ne brini dečko, sve će biti u redu". Prođe otad par dana, otišo ja na predavanja, vraćam se kući, i imam šta da vidim, kuća okrečena, podignut još jedan sprat, sve se blista, ulazim unutra, nameštaj nov, ono što je bilo ispucalo sve sređeno, udaren novi laminat, ja u čudu... Trčim do keve i pitam je o čemu se radi, kaže keva "Jutros, čim si ti otišo, dolazi šleper, i iz šlepera izlazi Rade, istovari ti on ono sve, ja mu odnese rakiju i odem da spremam doručak, ja da ga zovnem da doručkuje, njega nema, a vidim sve sređeno, ja se vratim u kuhinju kad i kuhinja sređena, izađem napolje, nema šlepera, nema ni Rada". Odem ja u svoju sobu, kad ono tamo nova mini linija, i u njoj Radetov cd, obećao sam da ga nikada neću izvaditi odatle. Međutim, ja se pitao zašto je Rade uradio tako nešto, i posle mi kaže komšija da je Rade nastupao u kraljevačkoj folkoteci Gašper sa Rajkom Horizontom i da je atmosfera bila fenomenalna, u jednom trenutku Rade se toliko zaneo i pustio glas, posledica je bila pucanje svih prozora, probijanje zvučnog zida i pomeranje tektonskih ploča zbog čega je Rade rešio svima onima koji su imali oštećenja da tu štetu i nadoknadi...

16. Šemsa Suljaković kad peva "Svako me proleće na tebe seti", misli na Radeta.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.