Rade Lacković, iskonska dobrota i domaćinluk, od sada i sa twitter profilom

1. e ovo ^ je već preseravanje...

2. Чипс дечко, смири страсти...ништа није просеравање кад је Раде у питању и пусти брата Дејса да арчи !

3. NE SPEMUJ RADU TEMU! CHIPSY DECXK0 RADE ZNA KO SI TI U STVARI!

4. nije proseravanje, ja sam samo pokazao, koliko je Rade veliki, prema nama malima! Pomogao mi je! Ne mogu da cutim!

5. Rade je veliki u svakom smislu, svaka crnkinja Afrička će ti reći isto!

6. ja se izvinjavam, ne znam šta mi bi...

može li neko da mi pokaže put ka oprostu? šta treba da uradim??

7. može li neko da mi pokaže put ka oprostu? šta treba da uradim??

Преслушај Радову дискографију 3 пута, и подели своју месечну зараду нејакима и убогима.

8. Ali pazi, moraćeš da radiš 25 sati dnevno, kao u Kolubari, ako misliš da nejake i uboge nahraniš! A to jedino Rade zahteva od tebe!

9. dobro je dejs... ja sam mnogo duže i u pričama i vremenski na ovoj temi tako da...

10. nemadoh nameru da te uvredim! već samo da iznesem činjenice iz Radovog jevanđelja. Nećemo se prepirati kao deca, ko je duže ovde! Ako sam te uvredio, molim te za oproštaj! To bi i Rade učinio!

Verovatno se pitate kome je Rade posvetio prve stihove pesme Rekli su mi da si plakala:

Rekli su mi da si plakala
    one noci kad sam se oženio
    a tebe su tu noc lagali
    da me tvoj bol veselio

Kako saznajemo iz Radu bliskih izvora, posvećeni su ni manje ni više vojvotkinji od Kembridža, Kejt Midlton. Naravno Rade joj je pisao pesmu kada se ona njemu udvarala. Jer se Rade ne udvara nikome, devojke se otimaju oko njega. Posvetio joj je ove prelepe stihove, i ta ljubav je cvetala. Kejt je bila zadovoljna jer ni u jednog momka nije videla toliki ponos! Bila je večito srećna! Ali onda je u Radov život, uplovila druga žena, njegova današnja supruga. I nije Rade ostavio Kejt, nego je ona ostavila njega, jer Rade ne ostavlja, i ne nanosi bol. Kada se Rade ženio Kejt je u studentskom domu, na svom mp3 plejeru slušala navedene stihove i plakala je. Pošto je bila u jednokrevetnoj sobi skinula se gola, da ne bi suzama kvasila svoju odeću. U tom trenutku uđe u njenu sobu, bez kucanja, neki plavokosi mladić i reče: Izvini, pogrešio sam blok, umesto u muški zalutah u ženski. A kako i neće dečko da se zbuni, non-stop po nekim prijemima i dočecima, babinim rođendanima. Bio je to britanski Princ Vilijam.

Opčinila ga je lepota ove nepoznate devojke. Udvarao joj se, slao joj hiljadu i jednu ružu iz dvorišta Vestminsterske palate, ali ništa nije pomagalo. Ona na DM-SAT-u vide da je Rade izdao novi album i da je srećan sa novom suprugom. Zajeca, ali bi srećna. Javi joj se Rade u snu i reče joj: Ako već nismo mogli da budemo zajedno, udaj se za princa, posle mene nemaš bolju priliku na celome svetu. Probudi se Kejt nasmejana. U menzi srete Vilijama i zveknu mu žvaku momentalno. Ovaj je konačno ispunio svoje snove.

Zabavljali su se oni tako nekih 5 godina, ona je dobijala skupe poklone, ali je i dalje mislila na Rada, jednostavno takav čovek se ne zaboravlja. Međutim došlo je na red i upoznavanje sa baba Elizabetom. Spremila se Kejt i fizički i psihički. Dok se šminkala sa muzičke linije je treštala pesma: "Čarobna ženo" tako se u tom momentu i osećala. Ode ona na prijem, i vide da kraljica nije tako hladna kako su pričali. Britanska obaveštajna služba je saznala da je Kejt imala samo jednog momka i da je to bio Rade. Kraljevska porodica je mogla da odahne, dolazi im prava snajka u kuću. Večeraše oni, spusti Elizabeta pribor, svi spustiše pribor. Postojalo je jedno jasno pravilo - kada monarh spusti svoju viljušku, svi prestaju sa jelom. Ali Kejt je i dalje jela, smučila joj se musaka iz menze. Ne zameri joj plamenita baka, samo zato što je Radova bivša devojka, već pozva sluge i naruči joj još.

Pošto je sva procedura bila završena, počeše pripreme venčanja. Rade se baš spremao da sa porodicom ode na odmor, ali mu đavo ne dade mira, pa on okrenu Kejt da vidi kako je. Ova mu reče da sprema venčanje sa Vilijamom. Pošto je Rade tog leta zaradio milione koji su skupljali prašinu po švajcarskim bankama, reče joj on: "Svetska ekonomska kriza je, nemojte izlagati kraljicu troškovima, sve je moja briga!" Kejt zamuca: "Ali, Radee?", ne stiže da dovrši samo ču tu-tu-tu. Okrenu Rade Pol Makartnija dogovori se sa njim da im on peva na svadbi, završi joj i najbolju venčanicu i fotografa. Sa svog imanja u Holandiji poslao je najlepše lale. Ostade samo jedan problem, Kejt nije imala sestru, falila je deveruša. Seti se Rade jedne guzate Pipe, prekucaše joj prezime u Midlton i poslaše u London. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Bila je to sigurno najbolja svadba u istoriji. Makar do one kada Rade bude ženio svog sina prvenca!

11. naravno... inače...

Davno pre nastanka modernih civilizacija beše doba robovlasništva. Kad Rim beše u vrhuncu moći, borbe gladijatora su bile svakodnevne. Jedan gladijator, isticao se među ostalima po tome što je bio slobodan i nikako rob, ali se svaki dan golim rukama borio sa lavovima i tigrovima, uvek ostavljajući životinje u životu nakon pobede nad njima. Međutim, njegovi prijatelji gladijatori su bili robovi, i bili su vrlo zavidni. Požalili su se vlastima, kako jedino taj gladijator Spartak može biti slobodan a ostali ne mogu?! Vlasti su preuzele stvar u svoje ruke i krenule da ga zarobe, a Spartak im se sam prepustio rekavši da ne želi da ih povredi. Onda kada je došao u pritvor skinuo je masku, a ispod maske se krio anđeoski glas i zaslepljujuća svetlost. Bio je to Rade Lacković. Rekao im je: "Drugovi, ja ću vas osloboditi i povesti u život"... Vrata zatvora su pukla pod prvim udarcem Radetove pesnice i kako gladijatori tako i čuvari zatvora krenuše za Radetom do obližnje kafane gde su popili basnoslovne količine špricera i nezamislive količine mesa.

I tako je nastala poslovica "Rad oslobađa", koju je Hitler zloupotrebio kasnije...

12. ,,Nije lako doseći božanske visine ako nemate dobrog učitelja'',bjehu riječi Rada Lackovića.
    22.maj 1987.godine.Imao Rade neki nastup u centru Beograda-Pilo se,ludovalo se,a Rade nije gubio energiju.Bješe to vrijeme kad su Srbi znali kakvog Boga imaju,kakvog slavuja odgajiše.Kakve Brene,kakve Cece i Jece,kakve Seke i doktori Igiji,Rade je bio simbol muzike i slavlja.
    Taman kad stiže do svog hita ''Čarobna ženo'',prekide ga zvono na njegovom mobilnom.Javlja se Rade i čuje glas:,,Gospodine Lackoviću,mislim da ćete ubrzo postati otac,Vaša žena kaže da bi voljela da dođete''.Znao je Rade koliko je sati,konačno će postati otac.I njemu nije bilo bitno da li će dobiti sina ili ćerku,i ta činjenica dokazuje njegovu veličinu i humanost.
    Stiže Rade u bolnicu i banu u prvu sobu sa lijeve strane.Dijete je bilo na krevetu.Rade ga uze u naručje i provjeri.Sin.Uskliknu Rade:,,Ti si moj sin!Bićeš poštovan skoro koliko i ja.''( nemoguće je dostignuti Radove visine).U tom trenutku u sobu uđe gospođa Đoković,u strahu procijedi:,,Gospodine Rade,to je MOJ sin,pogriješili ste sobu'',a Rade zagledan u sniježne planinske vrhove,mudro odgovori:,,To me neće spriječiti da mu budem učitelj.''

24 godine kasnije,na prašini podloge ispade slika Rada Lackovića iz bijelog šortsa mladića koji podizaše pehar u jednoj ruci,pokazujući tri prsta drugom rukom.

13. Džoni ti si čovek kojeg je Rade poslao među ljude da nam pokaže put. Mismo tvoji sledbenici. Uživam u svakom karakteru ove teme.

A ne, ne, mi smo svi Radetovi sledbenici i tu nema hijerarhije, pred Radom smo svi jednaki, upamtite to!

Џони, да ниси ти у неком сродству са Радом? :))))

Jesam, ćale mi se zove Rade, ali nije Lacković :)
    Kad već pomenuh to, da vam ispričam šta mi se desilo, uzeo ti ja telefon, pustio "Čarobnu ženu" i stavio slušalice, onako sav oduševljen slušam i razderem se "TO RADE KRALJU!", priđe ćale i kaže "Hvala sine", ja mu odgovorim "Ma ne ti ćale, Rade Lacković", "Koji bre Lacković?" upita me on, "Vidi ćale, poštujem ja tebe i sve to, ipak si mi ćale, ali meni je što se vas Radeta tiče na prvom mestu Lacković pa onda ti", uz reči "Ma jebem li ti sunce žarko, sad ćeš ti da vidiš ko ti je na prvom mestu" ćale uhvati zalet da mi šine jednu vaspitnu, ja na brzinu izvukoh slušalice i začu se glasno Čarobna žena, ćale zastade, posluša malo i upita me "Jel' ovo taj Lacković", ja klimnuh glavom, vadi ćale iz džepa 50 evra, pruža mi i kaže "Drži, jednom u životu i ti pametan izbor da napraviš"

14. jel si malo naduvao ili je stvarno tako bilo? Mi Radovi sledbenici onda stvarno imamo nadljudske moći! Jer nas je Rade izabrao...

Napisah još jednu priču, ali sam samo editovao predhodni post, da ne spamujem... Eno je gore, nadam se da vam se sviđa!

15. Šta ti je bre Dejs, živa istina, uostalom kao i svaka priča na ovoj temi...

16. Rade, i ja pitam svašta. Rade, oprosti mi! :radi dvaes čučnjeva:

17. e, ajde sad ozbiljno... šta mislite na ideju da napravimo knjigu priča i aforizama od ovoga što smo pisali ovde, bez ikakve cenzure i probamo da nađemo nekoga ko će da je objavi??? I ako bude neka kinta uletela da je udelimo u neki dom za decu sa posebnim potrebama...

Razmislite malo pa mi odgovorite, ovde već ima tekstova za ozbiljnu knjigu sa stotinak strana, a kako vidim nema tendenciju da prestane da raste...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.