U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Ženske, kakvih iskustava imate sa biljnim kolor šamponima? Help!
Kupila sam still-ov biljni kolor šampon broj 500 i hoću da se prvi put ofarbam. Kosa mi je prirodno crna sa sivkastim odsjajem a hoću da je ofarbam u svetlo smeđu. Moraću prvo da uradim alergen test da vidim da li sam alergična a vi mi pišite o vašim iskustvima sa ovakvim tipovima farbe.
Malo me prepala ova vest :s
http://www.pressonline.rs/info/politika/190429/manekenku-zamalo-ubio-kolor-sampon.html Hmmm... stil?
Moja baka je koristila dugo vremena, bar nekih 20-ak godina HELENTON kolor šampon, kasnije kad je potpuno osijedila tad je prešla na farbe. Bio joj je dobar dok je koristila.
E da nisam ni vidjela da si linkovala to isto :)
e vidi ova tema...
Kupila sam still-ov biljni kolor šampon broj 500 i hoću da se prvi put ofarbam. Kosa mi je prirodno crna sa sivkastim odsjajem a hoću da je ofarbam u svetlo smeđu. Moraću prvo da uradim alergen test da vidim da li sam alergična a vi mi pišite o vašim iskustvima sa ovakvim tipovima farbe.
Malo me prepala ova vest :s
odlični su.
jedna od zilion osoba ima alergiju i jebiga, taj put se zadesilo da to bude ta manekenka.
a stvarno je retkost...sa čim smo se sve farbale devedesetih i ništa...
Svekrva mi se smeje a ja sam takva da se ne usudjujem da odmah koristim tu farbu dok ne proverim da li sam alergična. Stoji to pravilo da se mora testirati na koži kojeg bih se ipak pridržavala.
Napravila sam malu količinu od nekoliko kapi farbe i razvijača i stavila sam malo iza uha. Nikakve reakcije za sad.
Kad budem imala potrebu da se farbam uzeću sigurno neku uvoznu, kod nas te provjere i ispitivanje stabilnosti kozmetičkih proizvoda i roka trajanja se i ne provode i pišu se tek tako, ako je krema lupa se trajnost koja je uobičajena za kreme bez provjere. Nisam vjerovala, ali sam slušala iz prve ruke osobe koja se nalazi u stručnom timu takvih "ispitivanja"
Što ne znači da ne koristim naše, ali eto neke proizvode izbjegavam, tačnije neke naše proizvođače.
ja se farbam 20 godina i nikad nisam radila taj test...
Prava tema u pravo vrijeme.
Kakva su iskustva sa izbjeljivanjem kose limunom ili kamilicom?
nemoj da se zanosiš, nećeš da uradiš ništa...kupi blanš italijanski...
Nemam baš toliko želju za svjetlijom kosom. Nego vidim da su ti prirodni tretmani uvijek jednostavni, pa sam samo razmišljala da probam kad je sve prirodno.
pa nema neki efekat...osim ako si stara tri godine i još nisu proradili pubertetski hormoni...
limun će ti samo isušiti, ništa dobro ne donosi.
za kamilicu ne'am pojma (:
Jesi li probala?
o, da.
mislim, bila sam tamno plava, koja ljeti posvijetli
i htjela sam još više
i uzmem limun
samo što sam pretjerala, i bukvalno je izgledalo kao da sam neke pramenove izvlačila
baš, baš, baš isuši kosu
ana.rs
Probaću sa čajem od kamilice onda, neće biti štete a kažu da je isto efikasan kao limun. Ništa me ne košta. Fala.
javi je l' radi kamilica :D