Prijava

Teniski savez mu je obezbijedio nekih 80000 maraka kad je plata bila 3 i po marke. Ostalih 120000 maraka za kamp u Minkenu je obezbijedio ćaća mu tako što je prodo i gaće na guzici i muda i sve ostalo, al' nije to sad bitno, vratio je to Novak tako što je izgradio par kuća onom napaćenom narodu na Kosovu a da nije spomenuo ikada, što je, po meni, znak da je dao pare od srca, a ne za promociju.

Drago mi je zbog momka, zaslužio je, jebena je stvar 20 godina trenirati mukotrpno. Da jebete plejbojeve zečice 20 godina smrk'o bi vam se život, kamo da trenirate tenis.

Ne bih dublje da ulazim u raspravu o Đokoviću, ali primetiću dve stvari:

1. Uporedo sa rastućim sportskim uspehom Đokovića, raste njegov kult te se on poredi sa božanstvima i proglašava najvećim Srbinom u istoriji i tako dalje. To su, naravno, preterivke. Ali još je crnje i gore što se naporedo sa ovim procesom formira klika Đokovićevih pljuvača koji ga pljuju samo zato što je popularan. Po sistemu - ono što je mejnstrim, nemoš da valja. Tako nešto nije bilo prisutno kada su pobeđivali košarkaši, odbojkaši ili vaterpolisti - valjda zato što su ovo timski sportovi, a ovo je samo jedan čovek pa je konkretnija meta za pljuvačku.

Ja se ne ložim preterano na uspehe u tenisu jer taj sport ne volim niti cenim previše. Ali Đokoviću kapa dole. A mogu eventualno da prozivam ove koji bi litar krvi dali za Đokovića. A to što on ne plaća porez u Srbiji - pa ni ja ga ne bi plaćao (tj i ne plaćam ga lolo).

2. Provlači se, a u tome prednjače skupljači političkih poena, teza da je "Đoković najbolji ambasador Srbije" što nikako ne može biti istina. On je ambasador samog sebe i ničega više. Slika o Srbiji se nikako ne menja pobedama Đokovića. Partizan je pod sankcijama postao prvakom Evrope u košarci, ali to nije skinulo sankcije. Pred bombardovanje smo bili prvaci sveta u košarci, ali to nije izbrisalo Srebrenicu niti sprečilo NATO da nam jebe majke. Uostalom, imate li vi bolje mišljenje o, recimo, Etiopiji (ako uopšte i imate mišljenje) ili Obali Slonovače, samo zato što odatle dolaze Hajle Gebrselasije ili Didije Drogba? Naravno da nemate...

Partizan je pod sankcijama postao prvakom Evrope u košarci, ali to nije skinulo sankcije.

Спусти мало летвицу.

Uostalom, imate li vi bolje mišljenje o, recimo, Etiopiji (ako uopšte i imate mišljenje) ili Obali Slonovače, samo zato što odatle dolaze Hajle Gebrselasije ili Didije Drogba? Naravno da nemate...

Наравно да не. Али многи не би ни чули за те државе да нема Хајлета и Дидијета.

Наравно да не. Али многи не би ни чули за те државе да нема Хајлета и Дидијета.

I?

Okse, malo je drugačija situacija. '92 je ceo svet bio svedok ratova i ostalog što u paketu ide uz to, tako da ni da smo bili prvaci Evrope ( mislim na reprezentaciju) ne bi pomoglo.

Pred bombardovanje smo bili prvaci sveta u košarci, ali to nije izbrisalo Srebrenicu niti sprečilo NATO da nam jebe majke.

Niko ne kaže da ju je izbrisalo, već je popravilo sliku o nama kao naciji. Uostalom, to je politika, tu niko ne jebe pravo, a kamoli NATO.

Uostalom, imate li vi bolje mišljenje o, recimo, Etiopiji (ako uopšte i imate mišljenje) ili Obali Slonovače, samo zato što odatle dolaze Hajle Gebrselasije ili Didije Drogba? Naravno da nemate...

Za ovog prvog ne znam ko je. A fudbal je kolektivni sport, pa ne može jedan igrač da donosi bolju sliku o zemlji. Da su recimo u polufinalu SP-a, naravno da bih imao bolju sliku :)

Али многи не би ни чули за те државе да нема Хајлета и Дидијета.

upravo.
sport moze da posluzi kao fina reklama za drzavu. nebitno o misljenju, moze da se ubere neki dodatni dinar od turizma. mora se samo malo nagaziti (platiti) i djokovic da poziva promovise kurac-palac na stranim televizijama, na foru dodjite da vidite zemlju tenisa idimidodjimi sa slikama zlatibora, djavolje varosi il tako neceg u pozadini.

turisticki prihod je jako dobar.

PS. moz' se legalizuje i marihuana i kurve i da samo gledamo kako beograd otima amsterdamske turiste kad oni zabrane, al kurac.

Znači više ne raspravljamo da li su ovi što navijaju za njega debili dobro to je već napredak
Što se tiče dočeka ja sam malo gledao pa neću da kenjam i jeste malo preterivanje sa tim pogotovo sa ovim poređenjem sa teslom al ne vidim šta je problem ako se masa okupi da dočeka čoveka koji je prvi u nečemu dočekali smo košarkaše što ne bi i tenisere ako ti se ne sviđa prebaci kanal niko te ne tera da to gledaš

Za ovog prvog ne znam ko je

S kim ja igram sportski kviz :P

I?

Шта је посао "амбасадора"/представника?
Не ради се овде о бинарном систему - или попаправља слику апсолутно, или не поправља апсолутно.
Да, има гомила људи којима због Ђоковића прва асоцијација на Србију неће бити слике са ЦНН-а.
У ствари повлачим оно "Наравно да не". И мени је прва асоцијација на Обалу Слоноваче био Дрогба, а не рат.

E ljudi, jel u Obali ima rata? o.O

Kelte, to bi bila druga stvar, ali to Đokoviću treba da se plati. Sada, on čovek jednostavno ide i igra tenis za svoj ćef i ne ide tamo da bi popraqvljao sliku o Srbiji.

PS. moz' se legalizuje i marihuana i kurve i da samo gledamo kako beograd otima amsterdamske turiste kad oni zabrane, al kurac.

Holandski sud je, blagosiljano mleko kojim je zadojen, odlučio da stranci i dalje mogu da duvaju koliko hoće :)

GM, Đoković nimalo ne može da promeni sliku o Srbiji. Kada se povede priča o tenisu, super. Kada se povede priča o tome koliko smo sjebana država koja je bila agresor i u kojoj ljudi žive kao kurac - ne pomaže ni Đoković, kao što nije mogao da pomogne ni Divac. Naravno, ako se Đoković kao bogata poznata ličnost baci na prikupljanje para i na neke fondove, to pozdravljam, ali tenisom on ne radi ništa za Srbiju kao državu, to treba jasno reći.

Sada, on čovek jednostavno ide i igra tenis za svoj ćef i ne ide tamo da bi popraqvljao sliku o Srbiji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Externality

GM, Đoković nimalo ne može da promeni sliku o Srbiji.

Објаснио сам горе. Не знам шта још да напишем. Не можеш рећи да Партизан није променио нечију слику о Србији због тога што није успео да укине санкције (јел само мени ово звучи као суманут критеријум?). У питању су неке ствари које се дешавају подсвесно. Не свесно и одједном.

Ђоковић доста поправља нашу слику у свету. Ја сад кад се посвађам са неким странцем, уместо да га отерам у пичку материну, ја му само кажем да мој Ноле бије његовог Гонзалеса или Лопеза (њих има највише) затворених очију и они немају шта да ми одговоре. А да сам их отерао у пичку материну или рекао да ћу да им пошаљем Младића не би било лепо. Тако сам се пре свађао са неким Боливијцем који ми је рекао да живим у рушевинама и немам струје и воде, а ја њему кажем како он живи у планини и храни се козјим млеком. Какав лик пун предрасуда. Баш штета што је тад Ђоковић баш изгубио од Анчића у пет сетова, па ми било труло да га спомињем.

Gledam Đokovićeve mečeve kad stignem. U novinama pratim u kakvoj je formi i da li ima neke povrede. Kad je krenuo da igra na većim turnirima gledao sam ga i gubio živce u budale. Onda sam napravio pauzu do prije godinu dana i opet počeo da gledam. Sada, kada dobija, lakše je za gledati :) Za sve drugo, vezano za njega, van terena, me uvo zaboli. A isto tako i za njegovu porodicu.
Zna čovjek Radu Šerbedžiju, to je lijepo.

Е а ја само размишљам кол'ко Ђокош јебе, кол'ко има напаљених бичарки које би дале све удове да им он проџара дизне. Полако Ђоко, осушиће ти се кита.

Kada je Ivanišević 2001. godine osvojio Vimbldon, u Hrvatskoj je nastala potpuna euforija koja je rezultirala eksplozijom nacionalnog ponosa i sveopšteg zadovoljstva. Neki stručnjaci su posle izračunali da je produktivnost radnog naroda Hrvatske u narednih 6 meseci povećana za 30%. E, pa, pitam ja vas, malo li je to na ovu skupoću?

Jebemu miša, ja kao da pišem turski voštanim bojicama. Naravno da strancu možeš da pomeneš Đokovića i da oni svi priznaju da je on dojajčani teniser i to. Ali to nikakve, ali nikakve veze nema sa promenom slike o Srbiji kao zemlji. Dakle, pre Đokovića je Srbija, u očima prosečnog stranca, bila raspala zemlja koljača u kojoj ponekad košarkaši budu prvaci sveta. Sada je raspala zemlja koljača koja ima najboljeg tenisera sveta.

Oni koji znaju nešto više od proseka, pa recimo hoće da investiraju u Srbiju ili da je posete turistički ili da sarađuju sa nekom srpskom kompanijom (dakle da urade nešto što može i tebi da bude od koristi) neće to uraditi zbog tenisa, pa sve ni da imamo 10 tenisera na prvim mestima ATP liste.

Sasvim je posebna tema to što njegov uspeh nikakve veze sa Srbijom nema, odnosno puka je koincidencija da je čovek Srbin. Nije izdanak nekog sistema, neke škole tenisa, pa ni srpskih trenera.

Хеј! А је л' неко коментарисао Ђоковићеву доминацију ове сезоне и гажење Надала? Мислим, је л' сме о томе да се прича?