VAHP - Vukajlija Association of Haxball Professionals

1. Развојни пут младог Микича ... Јебига , нисам био као Арсен Венгер па да одмах уочим потенцијал, то би било као да сада убацим Ткога у репрезентативни меч ..... мада не могу јер нисам више мудо а и репрезентације више нема ...... ваљда ....
    А и који су оно моменти са почетка поста :)) ...... легендарно ....

2. А пази , тада кад би гледао избор играча , ти и Јабучило сте ми деловали као исти играч . то јест исти тип исти квалитет и знао сам да можете да одиграте али некако увек испаднете доњи у тим селекцијама , није вам се дало јебига .... :))

3. ja predlazem onoga iz senke jer sam sinoc igrao sa njim i igrali smo protiv turcina, izraelca i poljaka i nije lagovalo, a bilo nas je 4 na 4

da senko siso, to sam JA rekao, ja sam te uveo u medj' nas, inace bi jos uvjek bio zamjena madafaki i bojanbojanbojan-u na krilu!
    pu, nezahvalnice!

4. Како би дојајно било да свако од нас напише своју причу типа "микичево евангелије" и онда се те приче преплићу као у какво Тарантиновом филму .... некима приче почињу чак и на оним првим хакс темама ......

Што се тих избора тиче , тешко ће то да иде ......

5. Ја сам читао тему од прве странице, мада сам ја дошао на Хакс негде од 70-80 и зачуђујуће је то колико се види напредак неких играча док други стагнирају...

6. zasto me prozivate decxko?
    ja ne stagniram, ja idem u nazad, tad sam jebao po malo, sad ne jebem

7. Седлпасе, што се мене тиче ти си мало и напредовао. Можда звучи невероватно али тако је, бар не дајеш аутоголове :)

8. Ја сам читао тему од прве странице, мада сам ја дошао на Хакс негде од 70-80 и зачуђујуће је то колико се види напредак неких играча док други стагнирају...

Постојали смо ми и пре те теме
    http://vukajlija.com/forum/teme/18994-haxball

9. ne vidjas me cesto pa ne znas :D
    ali hvala ipak, guslaru prija da cuje koju toplu rijec lolo

10. Неће уопште да ми отвори Хекс :/

11. Ево и мог евангелија :))) то јест опште историје хакса из мог угла ....

--------------------------------------------------

19. јануар 2011.

XelA
    Interesantna igra, nešto kao stoni fudbal, da ne dužim evo linka i probajte.
    http://www.haxball.com/

Беше то време празника.Седећи опуштено на својој столици испред компа , пуног стомака и у још већој доколици , видех нову тему на форуму.Рекох , ајде да пробам. Била је то љубав на први стисак Х дугмета.
    Прве речи , тада најобичнијег играча на хакс темама

Ајде , јебем како дајем голове и асистирам!!!!

Види се велика доза почетничког ентузијазма , али у овим речима се крије једна од великих каријера коју ће изнедрити овај спорт на једног сајту са дефиницијама и постерима.
    У то време владаше права помама за овом новотаријом.Играло је и старо и младо.То је било доба када је постојао само један терен , само кик опција , без могућности снимања ,а опет тада је игра била највише популарна.У таквој ситуацији , на сајту вукајлија почело је да игра најзвучније име до тада , Лаки. Ово је од посебног значаја за будући развој хекс бола на вукајлији.

До тада се све сводило на ''оће ли неко '' и играње из зајебанције без икавог реда и смисла.Али Лаки је увидео велики потенцијал у овоме.И онда , РЕВОЛУЦИЈА!

L@ki
    ај да организујемо неки турнир , да играмо бар са неком сврхом :)) , пример екипе 3 на 3 ...... спискови екипа и пријављивање до сутра у 18:00 ... хаха ... оћете ли?
    • 20. januar 2011

На изглед шаљива идеја , али онда је Лаки помислио да би заиста нешто могло да буде од овога ....

L@ki
    Па некако 3 на 3 је права игра , можеш и голмана да имаш , више техника него срећа ...Ако нас има довољно могли бисмо .... али да се зна ко је све у екипи а за жреб дајте предлог....
    Сутра , прекосутра , кад се скупимо и организујемо ...
    • 21. januar 2011

Прво организовано такмичење.Питање је било ко ће са ким играти.И онда се родило једно од најјачих пријатељстава у овом имагинарном свету ..

Srbin1389
    Лаки,хоћеш ти,дварт и ја сутра на турниру?
    • 21. januar 2011

Људи сличне идеологије и ставова основаше легендарни Обилић!
    http://img651.imageshack.us/img651/5629/obilic.png
    Организовања прве лиге коју су сви несватљиво звали ''турнир'' прихватио се контроверзни Ен Дотер.Благо речено то је било једно право расуло у организацији.Сви су причали у глас , није се знало ко са ким игра , није било распореда , није било правилног ажурирања табеле , статистика је била погрешна.Једини глас разума био је Лаки , својим ауторским ауторитетом успео је да издејствује доношење неких важних одлука које су побољшале ''квалитет'' ''турнира''.
    Обилић је газио све редом.У једној соби за необавезно играње три Обилића су поразили 6 противничких играча убедљиво.Везе међу Обилићима су јачале, одмах је био препознат као најјачи тим.Многи су називали Обилић и ''Лакијеви'' ...Лаки је био капитен.
    Али , контроверзни Ен Дотер више није желео да води лигу и оставио све остале да се јебу у гузу.На 2/3 лиге све је стало и победник никада није одлучен.
    Иако сам ја покушавао да олакшам посао , ништа није помогло ,али ово су почетци Лакијевог показивања умећа и организацији ...

Пеки и Дотере да вам олакшам посао пошто не можете да се покупите...
    Ево резултата Обилића :
    Елементи - Обилић 2-2
    Пандани - Обилић 0-2
    Бабе - Обилић 2-4
    Обилић - Бабе 8-1
    Обилић - Јебачи Кеве 3-3
    Јебачи Кеве -Обилић 2-1
    3 победе , 2 ремија , 1 пораз
    примљени голови -10 , дати голови - 20
    дати у гостима -7 , дати као домаћини - 13
    ------------------------------------------
    Преостали мечеви :
    Обилић - Пандани
    Обилић - Елементи
    Принцес крофне - Обилић
    Обилић - Примцес Крофне
    (типујем на Обилића на све 4 текме :))
    -----------------------------
    толико ............

Од тада ступа период стагнације.Хакс се игра али не више у толикој мери.Лакију је онда дошло да се мало доказује и да види колико је заиста добар у односу на друге

Обилић
    Ајмо конкурс је отворен , ко ме добије 1 на 1 купим му чоколаду (еурокрем блок) :))
    • 24. januar 2011

И онда је низ почео ........ и трајао ....и трајао ....

XelA
    Laki razvaljuje, al' sačekaj da uđem u formu, da vidiš kako se igra :D
    • 25. januar 2011

Фејз Расмусен
    лаки јебе, исекао ме ко коња!
    • 26. januar 2011

Мatriks
    L@ki ja tebi vise ne prilazim 1 na 1 u haksu, nikad, uvek zaginem jer sam na laptopu :P
    • 26. januar 2011

И после преко 100 победа у низу , против разних противника , Мадафака сит прекида низ .....Најјачи низ победа у историји хексбола ...
    Дечал по имену Џанки је оспоравао Лакијеву доминацију коју је он изнова и изнова доказивао ....
    Многи су почели да воде детаљне статистике својим победа и пораза и хакс је поново заживео јер су постојали изазови.Млади Лаки је поново реанимирао помало замрли хексбол.
    За то време хексбол се мењао , направљени су нови терени , убачена је нова брзина игре , опција бановања...
    У јеку нове експанзије хексбола , Лаки одлучује , на идеју Мадафаке сита , да оснује савез који ће бити надлежан за организовање хексбола на целој вукајлији,ХБСВ.Основао је репрезентацију , увео правила , квалификационе системе за репрезентацију , дао идеје за дресове , грбове , емблеме , химне.И што је најважније , дао је људима слободу избора , слободу да изаберу главног међу њима.Једногласно је Лаки изабран за капетана!Његов ауторитет је ипак био изнад свих.Владао је гвозденом руком правде и све је течно функционисало.
    Било је нових изазова и народ је поново почео масовно да игра, јер био је један циљ , један ултимативни циљ , РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА!
    http://vukajlija.com/forum/teme/20341-hbsv-heksbol-savez-vukajlije

http://img809.imageshack.us/img809/1319/fsj4.png
    http://img97.imageshack.us/img97/9981/lakiz.png
    Основана је и прва 2 на 2 лига
    http://img718.imageshack.us/img718/530/vukalogo.jpg
    Народ је Лакија волео , он је донео ред и славу вукајлијашком хексбол свету , поставио темеље за сва наредна такмичења и организовања.Његов сан се остварио.

sedplas
    ja uz'o da prelistavam onu prvu temu dje se igrala liga prvi put, i jeboteee na sta ono lici! ne zna se ko koga jebe tamo, to jest nije se znalo ko koga jebe. koliko mi imamo srece u ovoj ligi meni je tek sad jasno.
    hvala ti Laki, hvala ti xD
    • 24. april 2011

А онда један , наизгле безначајан и свакодневан догађај.Играч по имену ''из сенке'' је ушао у репрезентацију .....................................................
    Велики проблеми су задесили савез и ставили капетана на муке.Проблем трола који је бесомучно троловао по собама.Акценат се пребацио на то.Својом мудрошћу и искуством , капетан је успео својим акцијама да искорени троловање.Почели су сукоби са другим форумима и играча ван нашег , до тада познатог света.До тада је његов ХБСВ био , а и вероватно че остати упамћен као најорганизованији савез за масовно играње хексбола.Али и том добу је дошао крај.Оснивани су нови сајтови , нова такмичења , играчи су наредовали и развијали се , а вукајлијаши стагнирали.
    Репка је почела да губи као и њени играчи.Неки су почели да захтевају промену власти , неки да мењају правила.Лаки је мудрим већање одржавао ту творевину која је била на стакленим ногама.А онда је морао да напусти све то. Велике промене у његовом животу су га приморале.Власт је препустио , тада ''његовим људима од поверења'' не знавши да у својим редовима има једног Јуду Искариотског који ће бити разлог каснијег распада система.
    Оставивши све функције , после препрођене кризе , вратио се хаксу.Владало је безвлашће и насилна тиранија миџета званог Ксела.Лаки неправду никада није трпео и зарад вишег циља и престанка тираније , урадио је оно што је урадио.Оно што је створио он је и уништио.
    Али успео је да задржи какав такав ниво у игри.Кроз све ове месеце , време га је прегазило , дошли неки нови клинци који су израсли у велике играче.По собама се сада говори МИКИЋ! .......

12. Владало је безвлашће и насилна тиранија миџета званог Ксела.

Хахахахахаха :)

13. REZULTATI :
    1. iz senke - 4 pobede i finalni duel sa Lakijem u kojem odnosi titulu sa 1:0
    2. L@ki - 4 pobede i gubitak u finalnom duelu
    3. Xela - 3 pobede
    4. sedplas - 2 pobede i duel sa mnom u kom odnosi pobedu 3:1
    5. Bioshocker - 2 pobede i gubitak u duelu za 4. mesto
    6. James Bond - 0 0 0

Krajnje nerealan rezultat, Šerpas ispred Bonda ololo. Mada dobro, u tom trenutku je ovaj zamalo pokupio zvanje Šerpasa junior.

Владало је безвлашће и насилна тиранија миџета званог Ксела.

Verovao ti ili ne ja nisam imao potpunu vlast, inače bi se kup zvao kup oploditelja a ne bi ostao neki patrijotski retardirani naziv. Moja tiranija zato što ti ne poštuješ sopstvena pravila? Jeaaaaa!

14. Hahaaha laki i sjeno svaka vam dala na ovim kilometarskim postovima
    Elem aj i ja da napišem nešto ukratko u par crta
    Sećam se toga što je doter organizovao trebali smo da igramo valjda ja smarko i cara ako se ne varam al je bilo loše organizovano tako da se ne sećam nit rezultata nit da li smo odigrali koji meč.Onda je nastao hbsv i pravilo za ulazak u reprezentaciju.Čini mi se da sam bio prvi a i do dan danas jedini igrač koji je ušao u reprezentaciju bez pobede nad dzankijem to jest da sam ušao na insistiranje lakija i ksele,kasnije su došle i pobede nad dzankije,lakijem,kselom i ostalim igračima.Zbog obaveza oko faksa sam morao da napravim pauzu od nedelju dana a kasnije se ispostavilo da će ta nedelja da se oduži elem kad sam se vratio hbsv tema više nije ličila ni na šta.Skontao sam da su se laki i ksela posvađali oko nečeg al pojma nisam imao oko čega.Poslao sam i jednom i drugom pvt da mi objasne o čemu je reč i tad sam saznao zbog čega se savez raspadao.Nisam hteo da stajem ni na čiju stranu nadajući se da će se rešiti sve i bez toga.I dan danas mislim da je laki jedini igrač koji može da vodi savez kako treba.Elem senka je bio i ostao jedini igrač protiv koga se u igri 1-1 osećam kao totalni autsajder bez 2% šanse da pobedim u igri 2-2 i 3-3 je takođe izvanredan i nadam se da ću iskoro ponovo da se uštreban pa da se sretnemo u nekom finalu :)

15. Evo još se ovde vidi ko je jebao sve od početka, samo nam je ime bilo glupo, al' nema veze.
    Edit:

Власт је препустио , тада ''његовим људима од поверења'' не знавши да у својим редовима има једног Јуду Искариотског који ће бити разлог каснијег распада система.

Ne, nisi nikome prepustio, ja sam uz ideju još par članova osnovao odbor od ljudi koji su se najviše zalagali za repku uz tebe do tad, sem Madafake, i to dok se ti ne vratiš.

Kasnije tvojim povratkom, ciganisanjem zbog par bodova i odbijanjem da vodiš repku ubuduće, rekli smo da će odbor trajati dok se ne organizuju izbori, organizovao ih je Senka, odbor se rasformirao, na šta si se ti opet žalio rečima "nemaš pravo ti da ga rasformiraš", izbori su propali i nedugo posle toga ti si obrisao postove.

Budući da sam znao da ćeš to da uradiš kad-tad rekao sam Lupusu da sačuva sve tekstove, a i ja sam ih sačuvao, ali jebiga, kad te neće - neće te, meni je OS pao a Lupus je sačuvao u Notepadu koji ne može da "čita" ćirilicu i eto, ostadosmo bez ičega o savezu sem teme, koja je služila, a i dalje služi samo za spem.

I ja se ponašam kao dete, i ponašaću se, jebe mi se za mišljenje likova koji misle da je neverovatan uspeh biti najbolji u Haxu, ja sam jebao u ovoj igri pre tebe Senko, mnogo pre tebe. :)
    Edit2:
    I poznat je Mikićev recept - šta god propadne, i nebitno ko je kriv za propadanje toga ti okrivi Kselu, ima par maloumnika ovde koji su tu samo da bi me pljuvali tako da će ti uspeti uvek.

16. E da da pitam lupuse kad planiraš dublove

17. Причали смо о дубловима и ако би играли ону нашу класичну лигу 2 на 2 онда не би било потребе за дубловима. Ако не играмо ону стару лигу онда од следеће сезоне, можда и пре...

18. Не вреди овако више, морам под хитно да се вратим у хакс, сад ћу да пробам нешто...

19. bilo je vrlo zanimljivo citati vase postove, laki i senko. :)

20. То, пријави се за неки турнир :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.