Prijava

Ima kumi da linkujem šta misle o tome, pa nek vidi gde radi...

Ja vam kažem da Dićta provereno planira izbore za decembar, a vi vidite. Nije to slučajno pušteno u Danas još u martu. Ćune da zvučim kao neki konspirator ili debeovac, ali imam određene informacije i neka ostane na tome.

bilo kad da budu izbori ja sam rešio da poslušam javiov predlog i da na listu dopišem "jebem vam mater svima" i preškrabam celu listu, a za predsednika ću dopisati Čak Norisa...

Slažem se sa Bruce - om, Čak Noris za predsednika !
Iskreno, iznenadila me je Tadićeva odluka da u Decembru raspiše izbore, mislio sam da će vlada još odugovlačiti, barem do sredine 2012.
Evo i detaljne analize izbora.
DS - Njima izbori sa jedne strane odgovaraju ( zbog pozivanja na Evropu, što će im doneti neke glasove ), a sa druge strane ne odgovaraju ( prošlo je 11 godina otkako su na vlasti, a nisu ništa uradili, zbog čega je narod besan ).
Naprednjaci - Oni su u najpovoljnijoj situaciji pred izbore, glasači žele svežu krv, nekoga ko će Srbiju uvesti u Evropu sa Kosovom, i istovremeno održavati dobre odnose sa Rusijom, i naravno učiniti da narod živi bolje ( prazna obećanja ).
Čeda i LDP - Njima se isto daje, imaće 5,6 posto kao i uvek, taman da pređu cenzus, a ko zna, možda uđu i u vladu.
Dačić i SPS - Standard, oko 10-ak posto najviše, i verovatno će se prikačiti uz vladu kao tih neophodnih 7,8 posto potrebnih za njeno formiranje.
Koštunica, Velja i DSS, NS - Pukli totalno, predviđam im oko 9, 10 posto u vrh glave, mada nisam baš siguran. Jedina šansa im je vlada sa SNS-om, mada teško, s obzirom da se ne slažu oko EU.
Radikali - Oni su tek pukli i njima najmanje odgovaraju izbori. Em se Šešelj nije vratio iz Haga, em su im Toma i Vučić pokupili glasače. Teško da mogu da prebace cenzus, ali možda tu oko 6,7 posto ( u Zemunu imaju dosta glasača ).
Moguć scenario : DS i SNS formiraju vladu, potpisuju sporazum o pomirenju i ništa se neće promeniti. Toma premijer, Tadić predsednik. Ko zna šta će tu biti, zavisi šta tajkuni žele.
Uzgred, ko nije bio na vlasti od ovih stranaka, tj. koji političari nisu bili na vlasti ? Totalno je svejedno ko dolazi na vlast ( svi su se izređali u 20- ak godina ) , jer će i dalje nastaviti da jašu narod kao volove. The End.