U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Оћемо по кружном систему, или оном нашем?
Циркуларном :)
Пуна
Реци им нек очисте, не мош се уђе :/
Уђи сад
Ај нек прави неко од нас, али нек направи отворену да играмо са рандом ликовима...
3-0 ,2-0 ,0-1,3-2
3-1 за Елит тим
http://www.haxballtube.com/watch.php?v=d14b6540
За ХБСВ играли Србин1389 , Лупус ,Тиаго Силва , Лаки.Душан1001 није могао да игра због високог пинга.
Шкрипи напад , шкрипи одбрана .....
Ја уопште не схватам шта се издешавало у тој соби
Ни ја, мада нисам требао да играм одбрану са пингом који не пада испод 150, али нећу да улазим у селекторове одлуке. Неуиграност и дивљање кад се споје, то неће да изађе на добро... Ај правите отворену овако да играмо...
Све смо лепо обрадили на тренингу шта и како треба , бар они који су били.Е сад , ништа са тренинга није испоштовано у потпуности , чак смо и горе играли него раније.
Није испоштована замена и покривање прве стативе увек , а то мора УВЕК да се испоштује , дали нам га бре на празан гол ....
У нападу све шкрипи али Тиаго се издваја својим лепљењем уз лопту као да му је бог реко да не сме да се одвоји од ње.Човече бескористан си ако се набијаш уз саиграча у углу , стани у шеснаест и чекај пас ,ако нема паса назад...
Коле , ти у нападу стојиш предалеко од гола тако да је пас према теби неупотребљив , мораш ближе голу да станеш ....
Ја сам као задњи једном стао преблизу противника и он ме је претрчао , мање више што сам био близу , више зато што нисам пратио кретњу лопте и играча ..иначе бих стигао ....
Џаба нама и милион тренинга ако не примењујемо научено ....
Ја нисам био на тренингу, тако да сам био збуњен да ли треба да се замењујем са голманом, или само напад да играм
А то што већина не жели да игра одбрану је прича за себе.Лупусе требао си да нагласиш да имаш висок пинг , можда и јеси али много људи је куцало , јебига ...
Јеси ти Тиаго добар у нападу и као индивидуалац , супер је то ,али понекад се скупе играчи где ти мораш да играш одбрану.Лупус и Коле су углавном поштовали тактику али ти си био слаба карика у том ланцу.Немам ја ништа против тебе као што ти мислиш , напротив , мислим да си од нас који су играли текнички најбољи али се не уклапаш у тим .... смири мало , гледај кретње других ...
Ма сви играмо све, али задњи игра задњег. Кад он излеће, прва статива мора да буде покривена ОБАВЕЗНО! Тиаго се лепо вратио пар пута, док сам ја гледао.
Тиаго, не знам како мислиш да даш гол поред 3 њихова играча из мртвог угла? Србин, и ја док сам играо ти стојимо у свакој акцији САМИ негде између друге стативе и средине гола а ти нас не јебеш 2%. Морамо да играмо као тим, не смеш да се издвајаш дивљањем.
ЕДИТ: Јесам Лаки, тамо на полувремену прве утакмице...
Nisam bio onlajn ali sad cu pogledati pa cu vam napisati svoje utiske, da ne lupam napamet.
Jbg, priznajem da grešim i sve to, ali shvatite i vi da sam ja počeo da igram 3 na 3 tek kad ste otvorili ovu temu, pre sam 1 na 1 najviše i manje 2 na 2, 3 na 3 veoma retko. I jednostavno ne mogu da se prilagodim tako brzo, naviko sam da moram ja na svaku loptu, da kad zadjem u ugao gledam da loptu nekako odbijem i stvorim priliku i samo to gledam da uradim, navika, zato ne dodajem često iz tih pozicija. Pokušavam da to popravim, i popravio sam dobrim delom svoju igru u ovakvoj vrsti mečeva, nije baš najbolje još uvek ali biće, ne mogu da se krećem dobro kao naprimer neki iz ekipe kada igram dosta manje vremana 3 na 3 od njih. E zato me smaraju više te tvoje kritike, znam gde grešim brate reko si 20 puta da se lepim, popraviću i to vremenom.
Igra li neko sada ? :) Otkad nisam igr'o hax......
Pogledao sam meceve. Prvo, protivnik vam je bila sasvim ozbiljna ekipa pa ovo i nije bilo tako tragicno kao sto predstavljate ali da je bilo mnogo gresaka - jeste.
Prvi mec - Kole se raspao na golu. Lose ispucavanje kod prvog gola, direktno u protivnika, kod drugog losa reakcija i primljen gol sa milion metara... Definitivno losa opcija za zadnjeg igraca, mada to nije razlog da ne vezba igru u odbrani, pre svega to ispucavanje i da mnogo manje panici kad ga neko napadne. Takodje, primetio sam da se bas mnogo nabijate jedan uz drugog i u napadu i u odbrani, ova dvojica sto igraju u polju, i to je uzasno lose, mozda i najveci problem u vasoj igri. Na tome se mora bas momacki poraditi, na famoznom trouglu tj. sirenju igre. U drugom mecu je branio Lupus i isto imao svojih momenata. Mora ostrije da se ide na loptu kad ste joj blizi od protivnickog napadaca, ne moze tu mnogo da se razmislja. I ono sto sam pominjao, nemojte se libiti da izadjete u cosak po loptu a tamo sacekajte da neko pokrije prvu stativu (i ovo ste lose radili par puta za ovih par meceva, mora to bolje). Nema smisla ostati na prvoj ako ste duplo blize lopti od protivnika, to je bas bezveze. Znaci, zabod u cosak dok saigrac ne pokrije prvu ili ispucavanje lopte tamo gde je najbezbednije i to je to. Ajmo dalje - u duelima ste mnogo mekani, ne stiskate dovoljno jako iks, ili dovoljno cesto. Postavite se tako da lopta ne moze da prodje izmedju vas i zida i rokajte po jebenoj tastaturi dok to ne rascistite. U onoj partiji kad je Laki branio ste najgore pokrivali njegova izletanja, a on (kao i ja, uostalom) voli cesto da izleti. Jeste primao one jeftine golove kad je ostajao iza igraca ali nije samo njegova krivica, cini mi se. I lose se postavljate u odbrani kad je protivnik sa loptom u cosku, cesto vam je neko sam na ivici 16m ili malo izvan, a to je uvek opasno. To je najcesce greska vaseg najisturenijeg igraca, to on mora da pokriva i da iz te pozicije ceka loptu za eventualni kontranapad. Sto se tice napada, niste bili toliko katastrofalni osim onoga sto sam pomenuo, da ne sirite dovoljno igru tj. da se nabijate cesto jedan uz drugog. I kad neko cacka sa loptom u uglu, treba samo da trazi sansu za centarsut a ovaj drugi da se muva negde u 16, blizu golmana, a ne da se povuce na 40m od gola. Vidim da ste osuli paljbu po Tiagu a on je svakako najbolji vas igrac trenutno, i igra nesto najblize onome kako treba da se igra, kapira dosta fazona. Ne kazem da cesto nije bio sebican ali to je vise do toga sto niste cekali centarsut gde treba nego zato sto ne voli da doda. Isto tako, i on treba da ceka pred golom kad neko drugi petlja po coskovima, a treba i malo vise da se angazuje kad protivnik napada.
Ipak, glavni utisak je da mnogo ovih sranja proizilazi iz toga da ste totalno neuigrani i ne citate se u igri. Mi imamo 4 stalna igraca i par koji ulecu povremeno i odigrali smo mali milion meceva zajedno. Vi treba da napravite bazu od 5-6 ljudi i to je to, a ostali mozda nekad da upadaju. Treba da napravite tim na ESL-u jer se tamo igra sa raznim ekipama, stekerskim i napadackim, a i vezba se igranje pod zestokim lagom, a treba i redovno da peglate po random sobama sa raznim nepoznatim likovima. Iskustvo je mama i to je to.
То сам и ја предлагао, само што више мечева треба да имамо, јер не читамо добро игру саиграча.
Ово баш нисам разумео, где је тих 16 м ?
Данас ми баш није био дан што се тиче одбране, не само у овим текмама, него и овако кад сам играо у собама, али свеједно нисам толико квалитетан назад као што су например душан, или лаки
Зли, нађи собу на хаксу - лаки се зове, пасс лаки
Svi koji po prvi put igraju ligu na SHB forumu nepa se samo potpisu na ovoj temi
http://serbianhaxballerz.serbianforum.info/t932-registrovanje-igraca