Spoljni dug SAD-a

1. Da, ali su u Americi bar donekle sretni, a šta ćeo onaj mali Kinez što pravi lopte za najk za 3 dolara mjeseno?

2. E Dabe, to su već druge teme... Mada Amerikanci su generalno otuđeni ljudi. Ne pričaju međusobno mnogo, ne izlaze ko mi, ne zezaju se. Imaju policijsku državu i veće su ovce od naroda nego mi.

Evo prosečan dan u Americi.

Živiš u predgrađu koje je 40 kilometara od centra grada. Imaš auto, kuću na kredit i ideš svaki dan na posao sem vikendom. Ustaješ u pola 6 da bi bio na poslu u 8. Vraćaš se kući i stižeš u 6 poslepodne mrtav kao konj. Jedeš, popiješ pivo, odgledaš TV i spavaš. Sutra isto.

Vikendom ako imaju vremena, odrade nešto oko kola, pokose, odu u bar i to je to.

3. Pa i kod nas je tako. Dođu ljudi mrtvi umorni, samo što odrade te poslove da mogu vikendom da rade nešto drugo. Samo u manjim gradovima, kad dođu sa posla idu na selo da rade, a vikendom čitav dan budu na selu.

4. Pa sta je prosecan Kinez srecniji, jeste da ce biti Amerika brod koji tone (u odnosu na Kinu), ali ipak tesko da ce i kada zvanicno bdp Kine prestigne americki po stanovniku biti i 5deo u odnosu na americki.

5. Svima 3 000 000 000 000 000 000 kredita , da ih nikad ne vrate , crknu od gladi i m'rš u tri pičke materine sa sve Čralijem Šinom i Mišel faking Fajfer pizda im materina.

TERRORIST !

6. Jeste da 14 biliona zvuči mnogo, ali toliki je i ukupan BDP.
    Evo, ovde možete videti listu zemalja sa najvećim dugom. Pogledajte poslednju kolonu, to vam sve govori.
    Recimo, UK ima dug od 9 biliona, a godišnji BDP im je samo oko 2 biliona. TO je kritično (dug je 4 puta veći od BDPa).

Vidim ovde neki govore o Kini. Da bi Kinezi živeli kao Amerikanci, trebalo bi da imaju preko 50 biliona BDPa, a imaju samo 6 biliona. Može Kina biti neka sila, ali standard stanovništva će uglavnom biti nizak i mnogo manji nego što imaju ljudi u razvijenim zemljama, jer ima ima ko govana.

7. Aj kad si tako pametan, objasni mi u kakvom je stanju Bosna, jel bolja il gora od Kroacije?

8. Bosna je bolja od Hrvata , hrvati imaju najveci dug od svih ex ju zemalja , znam rekao mi tata !

9. Cudni su mi ovi podaci npr. za Luxemburg.

10. U redu je da se pozajmljuje ako će se nešto korisno raditi sa tim. Bosna je u kurcu u poređenju sa Hrvatima koji bar nešto rade sa tim parama koje su uzeli.

11. Заборављате чињеницу да САД дају 83% буџета УН-у. Заборављате да САД троше на своју војску скоро ко све остале државе заједно.
    Taко да...
    http://i.imgur.com/JOUTv.png

Али што се тиче Кине, то да их силују јефтином радном снагом стоји.

12. Braćo moja, Hrvati jesu u dugovima, ali zato oni naprave autoput jebeni i turisti džegenjaju tuda svako ljeto, a ovde se onaj debeli konj prenemaže od godine do godine da odradi to kako treba. Oni su organizovaniji i grade više nego Srbija i BiH zajedno.

13. OMFG jao majko, mesas ti prva bilion je njima milijarda, a trilion je u stvari nas bilion, to znaci da oni imaju 14 biliona duga (14000milijardi).

14. A koliko je to triliona?

15. Well, I think in english most of the time. It's no wonder I came up with that kind of miscalculation. 14 trillions it is. Iliti, 14 biliona. Svejedno puno je to para, i bolje da šalju rakete na Mars i tamo naprave neko selo i traže rude za eksploataciju.

Dub
    A koliko je to triliona?

0.014, naših

16. OMFG jao majko, mesas ti prva bilion je njima Milijarda, a trilion je u stvari nas bilion, to znaci da oni imaju 14 biliona duga (14000milijardi).

Идеш у ђавола. Одо ја с ове теме.

17. Al ste me zbunili skroz, aj tabelu napravite našu i njihovu, počev od miliona, to je zajedničko. Ne odustajem :D

18. U.S. & scientific community /// Other countries
    1 000 thousand /// thousand
    1 000 000 million /// million
    1 000 000 000 billion /// 1000 million (1 milliard)
    1 000 000 000 000 trillion /// billion

19. a oni nemaju milijardu, a mi nemamo trilion? aha

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.